V-ar placea ?? (in fiecare zi cu Dumnezeu)
Raspunsuri - Pagina 13
Oana_B spune:
Tatal Nostru
(In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, Amin)
Tatal Nostru carele esti in Ceruri
Sfinteasca-se Numele Tau
Vie Imparatia Ta
Faca-se voia Ta
Precum in cer asa si pre pamant
Painea noastra cea spre fiinta
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua gresalele noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri
Si nu ne duce pre noi in ispita
Ci ne izbaveste de cel viclean
Caci a Ta e Imparatia si Slava
Acum de-a pururea si-n vecii vecilor
Amin
Am citit cu mare atentie toate mesajele voastre si m-a cuprins rusinea pentru faptul ca uneori uit si numai cand sunt la necaz ma indrept spre invataturile Bibliei. Incerc, insa intotdeauna ca fiecare fapta si vorba a mea sa fie cu frica de Dumnezeu, si tin in minte faptul ca in fiecare om este o particica din Dumnezeu si ca fiecare lovitura pe care fiecare din noi o primeste, de fapt este lovita acea particica din Dumnezeu.
In afara de Tatal Nostru nu prea mai stiu alte rugaciuni dar mi-am amintit de o invatatura pe care a spus-o un preot dupa slujba de duminica, referitor la pericolul la care se expune un om cand cade ispita bauturii. O spun pe scurt, pentru ca nu imi amintesc toate cuvintele preotului, am retinut doar esenta: este vorba de o familie compusa din 4 persoane (tatal, mama, fiul si fiica) si ispita se duce la fiu si ii spune sa se duca la parintii lui si sa se certe cu ei. Fiul raspunde ca el pentru nimic in lume nu ar face asa ceva pentru ca ii iubeste si ii respecta. Apoi ispita ii spune sa se duca sa o violeze pe sora lui. Fiul, acelasi lucru ii raspunde, ca este sora lui si nu poate sa comita un asemenea pacat. Ispita ii spune sa se duca sa omoare pe vecinul lui. Fiul raspunde ca el nu poate sa faca asa ceva. In sfarsit ispita il intreaba daca nu ar vrea sa bea un pahar de vin. Fiul zice ca da, ca un pahar de vin este binevenit si ca nu poate sa faca rau, dar ii placea tare de tot vinul si a baut mai mult de un pahar. Si astfel, cu aburii alcoolului tulburandu-i judecata, fiul se duce la parintii lui si se cearta cu ei, apoi se duce la sora lui o violeaza si apoi isi omoara si vecinul.
O alta rugaciune pe care o stiu, reprezinta cuvintele unuia din cei doi talhari rastigniti impreuna cu Iisus Hristos: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul".
Rugaciunea Sfantului Ioan Gura-de-Aur
Doamne, nu ma lipsi pe mine de binele Tau cel ceresc. Doamne, izbaveste-ma de muncile cele de veci. Doamne, de am gresit macar cu mintea, macar cu gandul, sau cu cuvantul sau cu lucrul, iarta-ma. Doamne, mantuieste-ma de toata nestiinta, uitarea, neindraznirea si de nesimitirea cea impietrita. Doamne, izbaveste-ma de toata ispitirea. Doamne, lumineaza-mi inima pe care a intunecat-o pofta cea rea. Doamne, eu ca un om am gresit, iar Tu, ca un Dumnezeu indurator, ma miluieste, vazand neputinta sufletului meu. Doamne, trimite mila Ta in ajutorul meu, ca sa proslavesc Prea Sfant Numele Tau. Doamne, Iisuse Hristoase, scrie-ma pe mine, robul Tau in Cartea Vietii si-mi daruieste sfarsit bun. Doamne, Dumnezeul meu, macar ca n-am facut nici un bine inaintea Ta, da-mi dupa Darul Tau sa pun inceput bun. Doamne, stropeste inima mea cu roua Darului Tau. Doamne al cerului si al pamantului, pomeneste-ma pe mine, pacatosul, rusinatul si necuratul robul Tau in Imparatia Ta. Amin.
De fiecare data cand citesc aceasta rugaciune ma influenteaza atat de tare ca incep sa plang.
Va multumesc din suflet pentru acest subiect, care ar trebui adus mai des la lumina, ca se ne reamintim ca totul se intampla numai cu voia lui Dumnezeu.
Oana
Mama spune:
Vesetul meu preferat din biblie este:
Filipeni 4:13.Pot totul in Hristos care ma intareste.
Cind totul pare imposibil ,nu ramine decit sa-ti recistigi puterea prin credinta in Hristos.
Ce frumos !
Elena ,ai dreptate.Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.
oanaruth spune:
Fiii nostri sint ca niste odrasle, care cresc in tineretea lor;
fetele noastre ca niste stilpi sapati frumos, cari fac podoaba caselor imparatesti... (Psalmul 144:12)
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
oanaruth spune:
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui. (Proverbe 19:22)
Veronicai spune:
RUGACIUNE CATRE MANTUITORUL HRISTOS
Hristoase, lumina cea adevarata, Care luminezi si sfintesti pe tot omul ce vine in lume, sa se insemneze peste noi lumina fetei Tale, ca intr-insa sa vedem lumina cea neapropiata. Indrepteaza pasii nostrii spre lucrarea poruncilor Tale, pentru rugaciunile Preacuratei Tale Maici si ale tuturor sfintilor Tai. Amin.
Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant, Treime Sfanta, slava Tie!
Toata nadejdea mea spre tine o pun, Maica lui Dumnezeu, pazeste-ma sub acoperamantul tau.
Veronicai spune:
RUGACIUNE PENTRU TINE INSUTI
Mantuieste-ma, Doamne, miluieste-ma si iarta-mi tot ceea ce eu, ca un om neputincios, am gresit Tie si m-am smintit si nebuneste m-am departat de la calea mantuirii, iar prin desertaciunea mintii mele m-am abatut, ca un netrebnic, catre fapte necuviincioase. Rogu-ma dar intoarce-ma iarasi pe calea mantuirii, prin dumnezeiasca Ta purtare de grija (o inchinaciune). Toata nadejdea mea spre tine o pun, Maica lui Dumnezeu, pazaste-ma sub acoperamantul Tau,
Elena spune:
"Cantati Domnului, voi cei iubiti de El, mariti prin laudele voastre Numele Lui cel Sfant !
Caci minia Lui tine numai o clipa, dar indurarea Lui tine toata viata: seara vine plansul, iar dimineata veselia."
Psalmul 30:4-5
Elena&Laura
oanaruth spune:
Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci Numelui Tău dă slavă pentru bunătatea Ta, pentru credinciosia Ta!
Psalmul 115:1
ale spune:
"Nu ca am si castigat premiul, sau ca am si ajuns desavarsit; dar alerg inainte, cautand sa-l apuc, intrucat si eu am fost apucat de Hristos Isus. Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca; dar fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea, si aruncandu-ma spre ce este inainte alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus"
[Filipeni 3:12-14]
Ireland spune:
Meditatie
Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in
fiecare zi aceleasi traiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nu risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste.
Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru.
Moare cate putin cine evita pasiunea, cine prefera negrul pe alb si punctele pe "i" in locul unui vartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa straluceasca, oftatul sa surada si care elibereaza sentimentele inimii.
Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este nefericit in lucrul sau; cine nu risca certul pentru incert pentru a-si indeplini un vis; cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile "responsabile".
Moare cate putin cine nu calatoreste; cine nu citeste; cine nu
asculta muzica; cine nu cauta harul din el insusi.
Moare cate putin cine-si distruge dragostea; cine nu se lasa ajutat.
Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila si detestand ploaia care nu mai inceteaza. Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput; cine nu intreaba de frica sa nu se faca de ras si cine nu raspunde chiar daca cunoaste intrebarea.
Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intotdeauna ca "a fi viu" cere un efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira.
Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire splendida.
Totul depinde de cum o traim...
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale
Daca va fi sa furi, fura o sarutare
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...
PABLO NERUDA