V-ar placea ?? (in fiecare zi cu Dumnezeu)
Raspunsuri - Pagina 10
Elena spune:
Foarte, foarte frumoasa poezia !!! Multumesc mult, Ale!
Am salvat-o si as vrea chiar s-o invat...poti sa imi spui si mie unde ai gasit-o ??
-------------------------------
Astazi as vrea sa va reamintesc (si in primul rand MIE insami ar trebui sa imi reamintesc!!) urmatorul citat din Proverbe:
"Cine vorbeste mult nu se poate sa nu pacatuiasca, dar cel ce-si tine buzele, este un om chibzuit."
Proverbe 10:19-20
Elena&Laura
Albumul Laurei:
http://community.webshots.com/user/elenanew
Adela spune:
quote:
Originally posted by ale
L-am rugat pe Dumnezeu
Sa-mi dea putere,
Dar el m-a facut slab
Ca eu sa invat simplitatea si smerenia.
L-am rugat sa ma ajute
Sa fac fapte mari,
Dar El m-a micsorat
Ca eu sa fac fapte bune.
L-am rugat sa-mi dea bogatia
Ca eu sa fiu fericit,
Dar El m-a facut sarac
Ca eu sa devin intelept.
L-am rugat sa-mi dea toate lucrurile
Ca eu sa pot gusta viata,
Dar El mi-a dat viata
Ca eu sa pot gusta lucrurile.
Nu am primit nimic
Din ce am cerut,
Dar am primit tot
Ce a fost bun pentru mine.
Impotriva vointei mele
Au fost ascultate rugamintile mele.
Sunt printre oameni
Un om binecuvantat.
Ale
Cuvintele apartin unui soldat necunoscut din razboiul civil american.
ale spune:
quote:
Originally posted by Elena
Foarte, foarte frumoasa poezia !!! Multumesc mult, !
Am salvat-o si as vrea chiar s-o invat...poti sa imi spui si mie unde ai gasit-o ??
-------------------------------
Astazi as vrea sa va reamintesc (si in primul rand MIE insami ar trebui sa imi reamintesc!!) urmatorul citat din Proverbe:
"Cine vorbeste mult nu se poate sa nu pacatuiasca, dar cel ce-si tine buzele, este un om chibzuit."
Proverbe 10:19-20
Elena&Laura
Albumul Laurei:
Poezia - rugaciune am primit-o si eu de la o prietena. Mi-a mers la inima ..... Si, atunci cand "crede si nu cerceta" devine prea greu de 'inteles', aceasta rugaciune imi aminteste sa ma bucur de tot ceea ce am.
Rodica spune:
Multumesc, prin voi Dumnezeu mi-a dat un raspuns mult asteptat!
Poiezia rugaciune este....
Theodora spune:
"Doamne Isus Cristos,recunosc ca pina acum eu am condus viata mea.Recunosc ca Tu,Creatorul si Conducatorul Universului ai avut al treilea si al patrulea loc in inima mea.Marturisesc ca sint pacatoasa.Acum i-mi deschid inima catre Tine si te accept ca salvatorul si Dumnezeul meu.I-ti multumesc pentru ca m-ai iubit si te-ai sacrificat si crucificat pentru mine.
Vreau ca Tu de acum inainte,Doamne Isus Cristos,sa conduci viata si inima mea.Fa-ma asa cum vrei Tu...Multumesc pentru ca M-ai ascultat si M-ai acceptat.AMIN."
Este un citat din BIBLIA in limba greaca.Din pacate prin traducere se pierde din sens,dar sper ca va placut...
Theodora, Alexandros, Yannis(9 luni)
Elena spune:
Mi-a placut foarte mult, Teodora ! MUltumesc!!!!...nu stiu de ce m-a ravasit si impresionat mult acest pasaj, parca a fost scris pentru mine....off, Doamne, de cate ori nu a avut El al treilea si al patrulea loc, ba chiar al 10-lea loc in inima mea.dar oare a fost El vreodata pe primul loc in viata mea, L-am lasat eu mai mult de 5 minute sa-mi conduca El viata in locul meu ?????...Oh, Doamne, iarta-ma, curateste-ma de raul din mine si ajuta-ma sa Te pot iubi cu toata inima si cu tot cugetul meu !! Fara Tine sunt un NIMIC si nu pot face NIMIC bun !!!!!!!!
-------------------
Teodora, foarte interesant, nu stiam ca Biblia in greceste este diferita fata de Biblia noastra? Ne mai spui cate ceva despre asta ? de exemplu cine a scris pasajul pus de tine ?
Elena&Laura
Albumul Laurei:
adriana spune:
quote:
Originally posted by Elena
Teodora, foarte interesant, nu stiam ca Biblia in greceste este diferita fata de Biblia noastra? Ne mai spui cate ceva despre asta ? de exemplu cine a scris pasajul pus de tine ?
Elena&Laura
Nu cred ca e diferita, doar traducerea variaza. Se stie ca prin traducere se pierde mult din puterea cuvintelor...
Cum ar suna "Floare albastra" a lui Eminescu in araba?
E frumos pasajul, intr-adevar. Daca am putea citi macar un capitol pe zi din Biblie, am fi cu totii mai buni, mai constienti de importanta vietii noastre aici, mai realisti ca modul in care ne traim viata de aici ne influenteaza hotarator viata de "dincolo"...
Off, si eu simt ca primul loc nu este al cui trebuie...
Theodora spune:
Pasajul e de la sfirsitul cartii,nu din cuprinsul ei.E vorba de NOUL TESTAMENT si acest pasaj are titlul"MESAJUL CRUCII-Cunoaste-L personal pe Dumnezeu". Va redau un alt mic pasaj,mai tirziu,cind voi avea timp mai mult,revin...
"Afla ca Dumnezeu te iubeste si vrea sa aiba o relatie personala cu tine.Aceasta dragoste si aceasta relatie,au gustat-o primii plasmuiti,Adam si Eva,care au fost creati de Dumnezeu pentru a trai fericiti.Insa,acesti primi oameni,desi au fost avertizati de El,au pacatuit impotriva Lui,neascultindu-l si asa pacatul si moartea au venit in viata lor si mostenirea intra acum in viata fiecarui om care vine pe lume...."
Am tradus direct fara sa controlez textul,sper ca se intelege mesajul transmis.Trebuie sa inchid,altfel ramin fara mincare(se arde!!!!).
Theodora spune:
Am gasit la inceputul cartii o adresa de e-mail.De ce nu incercati sa scrieti,poate exista si in limba engleza,romana si o vor putea trimite.Merita incercarea...Adresa e info@pergamos.gr
Elena spune:
Teodora, iti multumesc (cu intarziere ) pentru raspuns !
Sper ca nu ti s-a ars mancarea...off, si eu de cate ori nu era sa fac catastrofe in bucatarie, tot scriind si citind mesaje pe forum....
Adriana, ai mare dreptate, ar fi bine daca am putea citi in fiecare zi un pasaj din Biblie...eu citesc cat pot de des, dar recunosc ca nu o fac in fiecare zi...cred ca multor oameni nu le vine prea usor s-o faca, pentru ca in Biblie sunt multe pasaje aride, si de ce sa nu recunoastem, chiar plictisitoare(ma refer in Vechiul Testament, cu multe insiruiri de ani sau de nume) sau unele pasaje greu de inteles (atat in Noul cat si in Vechiul Testament). Mi-amintesc prima experienta cu cititul Bibliei, cu multi, multi ani in urma, cand nu pot sa spun ca eram foarte credincioasa (sigur, daca ma intreba cineva "crezi in Dumnezeu?" as fi raspuns "ei, sigur ca [ ] cred", dar era mai mult o credinta <intelectuala>, ca sa spun asa), ei bine, atunci am incercat sa citesc Biblia dar nu am reusit sa trec de primul capitol, Geneza; am preferat sa citesc o varianta prescurtata, gen povestiri din Biblie pentru copii. Pur si simplu mi se parea greoaie si plictisitoare !
De-abia cand am ajuns la stadiul in care cazi in genunchi, coplesit de nimicnicia ta si de starea de pacat in care te afli, cand realizezi pentru prima data cu adevarat ce inseamna "Iisus a murit pentru tine si a luat pacatele tale asupra Lui " (desi auzisem fraza asta poate de sute ori pana atunci, incat devenise banala si ii pierdusem chiar si sensul), de-abia atunci am putut sa citesc Biblia cu placere si mi-am putut umple astfel sufletul cu bucurie si pace...
Dar chiar si atunci, nu am reusit sa inteleg multe lucruri (unele, de altfel, nici acum nu le inteleg, dupa ce am parcurs de mai multe ori Biblia) si inca sunt capitole pe care mi-e greu sa le urmaresc... Am citit intr-o carte ca "sunt trei stadii in cititul Bibliei: 1. stadiul de "untura de peste" cand o iei ca un medicament; 2. stadiul "bobului de griu incoltit", cand cititul este hranitor si totusi "uscat" (dry); si 3. stadiul de "piersica coapta" cand o consumi cu pasiune si placere." Mi-a placut mult pasajul asta pentru ca mi se pare foarte sugestiv si, cel putin mie, mi se potriveste perfect...
Acum alternez intre stadiul 2 si 3, in functie de starea mea spirituala din ziua respectiva, dar cu siguranta am trecut de stadiul "unturii de peste"...
Cu drag,
Elena&Laura
Albumul Laurei: