Contractiile Braxton-Hicks
As dori sa aflu mai multe informatii despre aceste contractii, mai ales ca sunt in sapt 24 de sarcina si am auzit ca vor incepe sa se manifeste.M-ar interesa, care a fost varsta sarcinii la care le-ati simtit, cat de des si tot ce mai stiti voi despre asta.
Pe alte site-uri am citit despre ele, dar as vrea sa cunosc experienta voastra, nu numai ce scrie in teorie.
va multumesc,
Andra-in 24 de saptamani
Raspunsuri
Lorelai182003 spune:
Sunt niste contractii neregulate si din ce mi-a spus mie dr sunt fiziologice. Adica au rolul de a pregati uterul pt contractiile adevarate. Eu sunt in sapt 38 si am manifestat aceste contractii cam din sapt 27. Nu stiu cum se manifesta la altele ca doar suntem diferite dar la mine nu au fost cine stie ce. Pur si simplu simti ca ti se intareste tot uterul, il simti asa ca o minge umflata la max. Cand se manifesta poti sa-ti palpezi uterul f bine. Nu trebuie sa te sperie, in special dc nu ai dureri si trebuie sa te relaxezi cand apar, adica sa stai intinsa. Vb cu dr despre ele si o sa vezi ca totul e ok. In cel mai rau caz(dc sunt dureroase, ceea ce nu cred) o sa-ti recomande no-spa sau paracetamol si repaus.
Si in legatura cu "vor incepe sa se manifeste" sa stii ca poti sa duci sarcina la termen si fara contractiile astea. Adica dc mai toate gravidutele le au asta nu inseamna ca neaparat o sa le ai si tu!
Pupici si sarcina usoara in continuare!
P.S. mentionez ca mie imi apar cam 1-3/zi asa ca nu te speria!
Lorelai
Bettina spune:
Salut!
Contractiile Braxton-Hicks pot fi (ne)dureroase. La mine prin saptamana 26 au fost chiar fffff dureroase dar n-au tinut decat vreo saptamana. De atunci sunt nedureroase. Deci, sa nu te sperii daca vor fi dureroase, e normal.
Numai bine!
allya spune:
si la mine au inceput cam prin saptamana 27. La mine sunt un pic neplacute ca durerea de la menstruatie, dar am avut si nedureroase.
in rest inca nu imi dau exact seama cat de diferite vor fi de travaliul adevarat desi am citit multe despre asta, cred ca diferenta va fi in durata si frecventa, cat si ca nivel crescator al durerii. Eu mai am 11 zile pana la data la care ar trebui sa intru in travaliu.
te pup si succes la nastere!
allya