Dilema....
Raspunsuri - Pagina 3
Mirunda spune:
Si inca ceva, draga Someone, ce mi se pare extrem de important:spui ca incercati de mai multa vreme sa aveti un bebelus, care se lasa asteptat...Doamne, cred ca asta nu este intamplator, si cred ca, desi voi ati vrut, este mult mai bine asa...Iarta-ma, sper sa nu te superi pe mine, dar inainte de a te gandi la un copil cu sotul tau, trebuie sa iti clarifici situatia, sa vezi daca chiar vrei sa ramai cu el, pentru ca , iti zic din proprie experienta, un copil uneste 2 oameni care se iubesc si vor sa lupte pentru casnicia lor, dar desparte 2 oameni ce nu se iubesc, ci stau numai din diverse conveniente/interese impreuna..(nu bietul copilas ii desparte,
ci problemele, respnsabilitatile ce vin odata cu el...)...
Toate bune,
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
tinatache spune:
revin si eu cu aceeasi intrebare: esti sigura ca istoria nu se repeta? Adica (,) ca tu si prietenul tau nu sunteti decat 2 suflete nefericite care se alina unul pe altul? Zici ca te scoate in lume, dar esti sigur ca asa se comporta si intr-un mediu familial? Pofta asta de viata nu e cumva ceva temporar, iesit fiind si el din amorteala unei casnicii nefericite? Uite ca in loc sa-ti raspund , am pus si mai multe intrebari.
Si eu am remarcat similitudinea celor 2 situatii: tu- cea de acum 2 ani, nefericta si cautandu-ti jumatatea, tu - cea de acum, la fel de nefericita si probabil inconstient cautandu-ti jumatatea.
Casnicia ta nu merita continuata, zic eu, in conditiile astea, iar un copil ar complica inutil situatia, ei simt primii cand ceva nu e in regula.
Cat despre faptul ca el are "din pacate" o fetita... pot sa zic ca mi s-a facut parul maciuca la propozitia asta. Pe langa faptul ca un copil e un dar de la Dumnezeu ... sa inteleg ca numai datorita ei el nu a divortat pana acum? Face, altfel spus, marea greseala pe care o fac parintii nefericiti, sa ramana impreuna chiar si atunci cand nu mai au nimic altceva in comun.
Cred ca mai mult te-am ametit, eu nu ma prea pricep la scris sfaturi, poate verbal mi-ar fi fost mai usor. Cert e ca un copil nu ar trebui sa decida soarta unei casnicii, acolo unde nu mai e nimic nu vad rostul unei continuari... insa tb sa fii sigur ca asta e motivul, nu o terta persoana.
Cristina, mamica cu burtica
someone spune:
Tinatache...am spus "din pacate" intr-adevar dar nu in sensul ca mi-ar parea rau ca are un copil vezi Doamne si ce mare tragedie ca mai bine nu ar fi avut.M-ai inteles gresit,m-am exprimat eu gresit....din contra faptul ca are un copil e o binecuvantare pentru el...are si el o bucurie acasa...un copil nu are nici o vina si e cel mai pur lucru....si tocmai acest copil care este o fetita scumpa,intelgenta si care isi iubeste tatal enorm i face lui viata mai usoara acasa....oricum prin povestile lui despre fetita m-am atasat si eu de ea,chiar daca nu o cunosc si probabil ca nu o s-o cunosc vreodata....din contra de exemplu cand a vrut sa imi cumpere mie ceva,un parfum,l-am rugat sa i cumpere ei ceva ca eu nu am nevoie...mi-e de ajuns ca il am pe el alaturi de mine din cand in cand si sa stiu ca ma iubeste....
Da,el nu a divortat pentru copil si incearca sa nu se certe cu nevasta in prezenta fetitei si nici sa nu simta ca ar fi ceva in neregula in familia lor,dar din cate mi-a spus cea mica si-a dat seama....ea doarme separat,lipseste mult de acasa,i spune lui la telefon ca o terorizeaza aia mica si ca nu o mai suporta,ca ea vrea sa isi vada de cariera nu de copil....etc.......
Nu cred ca si aceasta relatie este una de consolare,dar oricum ce se va intampla mai departe vom vedea...si daca se vor desparti eu sunt constienta ca nu e din cauza mea....un motiv s-ar putea sa fiu si eu,dar macar stiu ca nu l-am "luat" eu de acasa de la sotie si copil.
Poate gresesc dar.....
alinutza30 spune:
Someone, ti-am citit mesajul si inteleg ce simti... Sunt divortzata de 2 ani si stiu cum e cand iti dai seama ca cel de langa tine nu e EL. Dar nu e nici o tragedie! Problema este ca tu acum esti vulnerabila si poti percepe diferit lucrurile. Nu contesc ca barbatul pe care l-ai intalnit e deosebit. Departe de mine asta! Dar tu trebuie sa stii exact ce vrei... E greu, nu spune nimeni ca e usor sa iti gasesti calea, dar trebuie sa incerci. Bafta multa si daca vrei sa mai povestim, sunt aici... Pupici
alison7 spune:
Someone, spui ca el te scoate in lume, vrea sa iti cumpere parfumuri, etc. Stii, poate o sa ti se para aiurea ce o sa intreb eu aici, dar totusi : nu v-a vazut nici o cunostinta impreuna pina acum ? Pentru ca gura lumii e rea, o stim cu totii si ma gindeam ca daca ar ajunge asta la urechile sotilor vostri, atunci treaba ar fi alta, nu ? Ar trebui sa dati niste explicatii…..Ce zici, nu v-ati gindit niciodata la aspectul asta ?
lil spune:
Cred ca este destul de dificil sa fii casatorit cu cineva pentru care nu mai simnti nimic,poti sa termini cu el dar nu te aventura in tr-o alta relatie prea repede.Tu zici ca este jumatatea ta,dar daca te gindesti bine nu ai mai spus asta si la inceputu-l altei relatii in trecut?E DECIZIA TA,DAR GINDESTETE BINE INAINTE!LIL