cat de mult va ajuta sotul in ingrijirea lui BB?
Raspunsuri - Pagina 3
Andruska spune:
La primul bb, sotul meu s-a implicat foarte mult - a facut toate cumparaturile (noi am fost superstitiosi si nu am cumparat nimic inainte), a stat cu mine in spital in fiecare noapte. Acasa, mie mi-a fost tare greu cu operatia, si el s-a ocupat de el timp de 10 zile: spalat, infasat, ragait si toate cele. Dupa aceea, oricum m-a ajutat f mult dar a reinceput serviciul.
Sa vedem cum va fi acum, la al doilea. Sa speram la fel
Trebuie doar sa ii spun tot timpul, ce si cum, dar merita.
Pupici si multa bafta,
Andra cu burtica de 23 saptamani si Andrei (4 ani)
Yasmine spune:
Ashaaaaaa, vreau acuma sa va fac dintzi lungi fetele, pt. ca pe Andreas il creshte Alexandru, eu il iau doar cind vin de la serviciu, shi la weekend. Dar in casa nu face nimic, nu apuca de micutz zice el, dar adevarul e ca-i lipseshte organizarea.
Sa vedetzi ce roshii in freza imi iau cind citeshte asta.
Corinna
tinatache spune:
Oana si celelalte fete cu soti lenesi, imi permit un sfat: incercati sa-i implicati cum puteti pt ca pierd cei mai frumosi ani din viata copiilor lor, si e pacat. Si schimbatul scutecelor si hranitul si tot ce tine de un bebelus... raman amintiri de nepretuit, chiar si urletele alea fara oprire...
Eu i-am spus, foarte cinstit, de la inceput: daca faci ceva, nu faci pt mine, faci pt tine si pt relatia dintre tine si copilul tau. Eu sunt mama, ce fac, fac pt ca trebuie, imi convine sau nu, sunt obosita sau nu, trebuie sa fac pt ca e copilul meu si mi-am asumat raspunderea. Daca tu ai s-o dai cotita, o dai pe turta ta si sa nu te miri daca copilul o sa alerge in brate la maica-sa si o sa fiti 2 straini.
Cam atat i-am spus, de fapt stia si el, asa ca nu am discutat mult. Pe scurt: cand sunt eu, sunt eu, cand suntem amandoi, el e la "aparat": hranit, schimbat, jucat, etc.etc.
Intrebare: ce ar face sotii vostri daca voi aveti o urgenta si tb sa plecati de acasa pt cateva ore??? Ce-ar fi sa incercati? ;))
Cristina, mamica cu burtica
chatonel spune:
fetelor, nu stiu cum aveti atita putere sa va ocupati de tot si de toate!! Eu nu am bebe si asta e una din temerile mele, nu am aici pe nimeni sa ma ajute, asa ca daca fac un copil vreau ca motanul meu sa se ocupe de el tot cit ma ocup si eu. Am un servici pe care nu l-as lasa ca sa stau cu copilul acasa, nu sint casnica de fel. Si cum motanul nu pare incintat de ideea de a da din timpul lui, nu luam nici o hotarire, desi trece timpul si eu fac curind 35 de ani.
Mult curaj voua, cele care sinteti singure in rolul de parinte- pt ca asta inseamna sa fii parinte, sa fii responsabil- si nu uitati sa ii mai puneti copilul in brate taticului, mai iesiti ... altfel mi-e teama ca nu veti rezista pina creste bebele.
Aalina spune:
Si pe noi ne ajuta tati. La inceput faceam doar baita impreuna si ieseam la plimbare. Asta in legatura cu bb ca la treburile casei m-a ajutat mereu. Adica facut piata, curatenie si mancare. Toate astea le-am facut si le facem impreuna.
Dar la inceput parca era mai sfios in relatia cu bb. Pana cand am ajuns eu sa pic de oboseala si incet, incet statea el o ora cu bb ca sa dorm eu. Apoi l-am rugat sa il schimbe de un scutecel, apoi sa mai stea un pic in plus. Intr-o zi am plecat cu o prietena la cumparaturi si atunci a trebuit sa stea cu el 3 ore. Cand a auzit am crezut ca lesina dar s-a descurcat minunat. De cand ii dam si formula lui bb il mai rog sa ii pregateasca cate un biberon. Si suculetul il mai pregateste.
Duminica asta am decretat ca e ziua tata-fiu si s-au descurcat foarte bine baieteii mei.
Eu am ajuns la concluzia ca trebuie ajutat tatal ca sa se integreze in relatia cu bb. Si de atunci il ajut cat pot
Pana acum stia ca daca bb scanceste sare mama si se rezolva. Acum mai stau si eu cand scanceste bb si trebuie sa se duca el pentru ca s-a prins ca se poate
Si el se mai ocupa acasa cu electronica ca tare ii place dar acum am inceput si eu dupa-masa sa mai stau pe forum si uite asa...are baietelul nostru doi parinti care il ingrijesc.
Iar mami e mai relaxata
bebetica spune:
Pana la 10 luni si jumatate am fost ajutata foarte mult de tata lui BB Stefan. Dintr-o data a obosit brusc si ne-am certat de la mai nimic si a plecat la mama lui care oricum nu era de acord ca el ma ajuta sa-l crestem pe BB. Cam de o luna de zile sunt lasata balta adica nu-l intereseaza nici ce face BB. Ce dracu s-o fi intamplat cu el nu stiu ????????? Am sa i-o platesc odata dar ce mai conteaza, acum BB merge in picioruse si asa ma chinuie deoarece trebuie sa-l supravegez cat mai mult deoarece devasteaza toata casa cu riscul de a se lovi.
Ce va fi nu stiu, sper sa ma descurc si eu si BB Stefan.
Poate i-o veni mintea la cap lui "tati". Inclin sa cred ca este vorba doar de o "criza" pe care incerc sa o inteleg, dar cand oboseala ma doboara uit de "aceasta toleranta" si
Urati-mi rabdare ca nu mai pot ........
In speranta unor vremuri mai bune, va salut pe toti si pe toate .........
Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598
cici spune:
dupa ce mi-am scris oful aici sotul meu a fost
"deochiat" pentru ca a fost de acord fara comentarii
ca eu sa merg cu prietenii la disco(erau invitati baietii
de la Animal X )iar el a stat acasa cu bb.
bb a dormit de cind am plecat si pina cind am venit .
a fost prima mea iesire dupa 1 an de zile.
e si asta un inceput nu?
cici