transfer bani

transfer bani | Autor: Vanina

Link direct la acest mesaj

Fetelor,
Trebuie sa primesc niste $ de laun cetatean iranian.Care ar fi cea mai buna modalitate ca sa-i primesc?M-am uitat pe internet si am vazut MONEY GRAM si WESTER UNION.Comisioanele sunt destul de mari.Mai stiti sa mai existe o alta posibilitate cu costuri mai mici???

Va multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Transfer "on wire" prin banca. Comisionul pentru cel care iti trimite banii nu este foarte mare (aici de exemplu este 30 dolari canadieni la o suma mai mica de 10 000). Bineinteles ca tu trebuie sa ai cont la o banca in Romania. Ideal ar fi sa-ti faci contul la o banca la care comisionul la retragerea de bani este cat mai mic.
Transferul banilor din Canada in Romania /Bucuresti dureaza cam 3-4 zile maxim.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanina spune:

Multumesc mult,Corina.
Eu am un cont in lei pe firma...si ma gandeam sa-mi fac si un cont in valuta...dar nu stiu daca nu cumva trebuie sa justific acesti bani cand imi vor intra in cont cu acte...
Cred ca mai bine imi deschid un cont in valuta ca persoana fizica...nu???
Specific ca suma este destul de mica 500$.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

Unul din colegii mei primeste bani de la fratele sau din Franta, prin WESTER UNION.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Nu trebuie sa justifici banii pentru impozit. Daca iti ti banii in banca si eu genereaza dobanda, trebuie sa platesti impozit pe acea dobanda.
Mi-am amintit o alta modalitate de a trimite banii, fara comisioane.
El pune banii intr-un cont la o banca, iti da tie cartela de debit (si pin-ul desigur) si tu poti retrage banii in Romania, in lei insa. Nu cu toate bancile merge asta. Metodata asta e folosita aici de multi ca un mijloc relativ simplu de trimis bani la parinti.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Eu trimit bani prin mandat postal international.
Am platit 13 euro pt 500 trimisi, dureaza cam o saptamina pina ajung.

Corina si Anna nazdravana

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Daca acolo de unde iti trimite bani este o sucursala de banca cu echivalent si in Bucuresti si respectivul are cont acolo, ii poate trimite cu un comision minim. Stiu ca asta vara mi se spusese ca intre Societe Generale din Fr si BRD-ul nostru, comisionul era de 15 dolari.
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

deschide-ti un cont la o banca romaneasca(stiu de pilda ca Banc Post aveau cel mai mic comision la retrageri 0,33, cred)si ti-i trimite prin transfer bancar iar aici nimeni nu te-ntreaba nimic de ei, doar daca sumele depasesc 10.000 te-ntreaba de provenienta banilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanina spune:

Fetelor,va multumesc fff mult...mi-ati fost de un real folos...
Va pup pe toate,

Mergi la inceput