Nasterea naturala si sexualitatea
Am citit subiectul postat de Nano la rubrica "Interzis Femeilor", cel referitor la schimbarile suferite de femeile care nasc normal in plan sexual, in speranta ca voi gasi raspuns la o intrebare care ma framanta si pe mine. Din pacate nu inteleg de ce s-au strarnit dispute in legatura cu autorul subiectului, decat despre subiectul in sine.
Aceeasi intrebare mi-o ridic si eu. Sunt la prima sarcina, nu m-am decis inca cum voi naste, si as fi foarte curioasa sa stiu, atat de la femei, cat si de la barbati, cat de mari sunt schimbarile din viata sexuala dupa ce femeia a nascut normal ? Ma gandesc ca dupa o taietura de perineu, lucrurile nu mai pot sta exact ca inainte.
Pentru voi, cele care ati nascut normal, care au fost schimbarile ? Cu ce, sau cum s-a modificat viata sexuala dupa aparitia naturala a lui BB ?
Raspunsuri
ruxij spune:
In legatura cu "mai mult loc" nu e asa, eu am nascut natural si am sesizat chiar "mai putin loc", ca a cusut doctorul ruptura de perineu chiar mai bine decat eram natural. Eu nu simt nici o diferenta in rau. Se schimba relatiile dintre soti, cu bb, probleme etc., dar si astea trec. Am mai auzit ca se pierde elasticitatea muschilor etc., desi eu nu mi-am dat seama. Sotul meu nu se plange deloc, ba mi-a spus ca a observat o "imbunatatire". Mai e posibil sa se desfaca o eventuala cusatura, in timp, dar o poti reface, ca apar si alte probleme nu doar cea legata de sex in acest caz. Nu iti face prea multe griji! Prostii! Tu sa te intelegi cu sotul si desi viata voastra nu va mai fi ca inainte, ci total diferita, doar veti fi 3 de acum, asta nu inseamna ca schimbarile vor fi neaparat in rau.
ruxij
iren spune:
Eu am avut si epizotomie,dar am fost cusuta foarte bine si nu am patit nimic pina acum-de 1 an si 2 luni.Relativ la elasticitatea vaginului,nu am remarcat nimic -nici sotul- schimbat,doar o lubrefiere mai mare putin decit inainte.Poti sa faci niste seturi de exercitii Kagel,acelea cu contractarea muschilor puboco...nu mai stiu cum,ca nu reusesc niciodata sa-mi amintesc tot cuvintulajuta la intarirea elasticitatii vaginului.Bafta multa si nu te stresa inutil
Iren&Bogdanelu
amik spune:
ideea ca nasterea naturala ar duce la atrofierea vietii sexuale este absolut neadevarata.totul se petrece in mintea noastra!evident ca si procesul vindecarii epiziotomiei are o mare importanta!eu,una,dupa nastere,cu toate durerile si taieturile si....altele,de-abia asteptam sa reincepem.astfel incat dupa 3 saptamani am reintrat in normal.si e un normal cat se poate de normal.:))))vorba sotului meu "e chiar ai bine,daca poate fi mai bine de atat!"
cat despre partea emotionala,realitatea este ca micutul devine centrul existentei.dar asta nu e nicidecum un motiv de neglijare a sotului.
mie mi-a fost tare teama inainte de a naste ca voi fi atat de prinsa de copil incat nu voi mai avea chef/timp/putilinta sa ma mai ocup si de alte activitati.dar avem norocul(marele noroc)ca alexandra ne lasa intotdeauna sa ne bucuram linistiti de clipele noastre de intimitate.
deci,curaj!nu e deloc asa de greu cum se zice!devii femeie!cat se poate de femeie,asa cum a lasat cel de sus (cu capitals)!si,crede-ma,nu sunt habotnica!
alexandra mare & alexandra mica
ariel_7000 spune:
eu am nascut vaginal in urma cu 5 luni si 1/2. singurele "dificultazi" au aparut imediat dupa perioada de pauza de 6 saptamani, din cauza ca durea putzin taietura, aveam emotzii si bebe ne "striga" cand ne era lumea mai draga...acum e totul ok, poate mai ok decat inainte, bebe "striga" mai rar, taietuar nu mai doare, iar de cand mi-a venit menstruatzia lubrifierea este mai buna.
sunt foarte bune exercitziile kegel pt intarirea musculaturii vaginului. sarcina usoara!
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
sorana spune:
quote:
Originally posted by ruxij
In legatura cu "mai mult loc" nu e asa, eu am nascut natural si am sesizat chiar "mai putin loc", ca a cusut doctorul ruptura de perineu chiar mai bine decat eram natural. Eu nu simt nici o diferenta in rau. Se schimba relatiile dintre soti, cu bb, probleme etc., dar si astea trec. Am mai auzit ca se pierde elasticitatea muschilor etc., desi eu nu mi-am dat seama. Sotul meu nu se plange deloc, ba mi-a spus ca a observat o "imbunatatire". Mai e posibil sa se desfaca o eventuala cusatura, in timp, dar o poti reface, ca apar si alte probleme nu doar cea legata de sex in acest caz. Nu iti face prea multe griji! Prostii! Tu sa te intelegi cu sotul si desi viata voastra nu va mai fi ca inainte, ci total diferita, doar veti fi 3 de acum, asta nu inseamna ca schimbarile vor fi neaparat in rau.
ruxij
100% de acord. Nu exista schimbari fizice (sa zice dupa cca 8 saptamani esti fix la fel ca inainte). Schimbari exista - se mai scoala bb cand ti-e lumea mai draga .... daca privesti situatia cu umor si nu lesini de somn pana sa apuci sa o iei de la capat nu-i nici o problema.
bb Monica si Sorana
Banti spune:
Eu am nascut de 2 ori natural, 2 epiziotomii, si spun cu toata convingerea si sinceritatea ca viata noastra sexuala e mai buna ca niciodata! Este adevarat ca o femeie care a nascut natural poate simti placerea sexuala mult mai profund, eu asa am citit in carti de specialitate, si asa am constatat si in realitate. Epiziotomia se vindeca si nu afecteaza viata sexuala. Ba dimpotriva, exista o lubrefiere mai buna si capacitatea de a avea orgasm e mult mai mare.
Ioana
elsa_ro spune:
si eu am nascut natural, cu epiziotomie.Dureri au fost la primul contact sexual de dupa nastere,aproape ca prima oara,dar daca folosesti un lubrifiant poate sa fie mai usor.In ceea ce priveste dimensiunea se pare ca s-a largit "intrarea", ca sa zic asa.Ce e mai nasol este ca de fiecare data ma tin sa fac acele renumite exercitii kegel, si de fiecare data renunt.Sincer eu n-am prea fost multumita de cusatura doctorului si as fi refacut-o, insa nu exclud inca posibilitatea unui al doilea copil,deci mai astept putin.
Cu toate astea daca ar fi sa mai aleg inca o data cum sa nasc ar fi tot natural(cu sau fara epiziotomie).
EDDY spune:
Shi eu am nascut 100% natural,am avut parte shi de epiziotomie dar oricit de mult l-am injurat atunci pe doctor ca nu mai termina jocul Sa tzesem frumos,acum nu pot decit sa-i multzumesc pentru ca a facut o treaba nemaipomenit de buna.Cind sotzul,dupa prima noapte de de la nashtere,m-a intrebat daca sigur pe acolo a ieshit Naomi,bineintzeles ca m-am gindit rapid ca face mishto de mine shi i-am replicat taios ca de a doua zi sa se mute din pat sau sa renuntze la "serviciile" mele.A doua zi,uitindu-se la tv seara,a adormit shi bineintzeles ca l-am trezit sa vina in pat,dar m-a refuzat amintindu-mi ce i-am spus noaptea ce trecuse shi atunci normal ca am simtzit nevoia sa ma descarc shi i-am zis tot ce credeam eu ca gindeshte el. Nu-tzi doresc sa-i fi vazut fatza ce o avea ascultindu-ma shi mai rau,jena de pe fatza mea cind mi-a spus de fapt ceea ce vroia sa ma faca sa intzeleg.Doamne shi ce frumos mi-a descris tot raportul intim ce-l avusesem...nici nu-l credeam capabil pe al meu sotz,de atita dragoste shi romantism!Nu mai spun amanunte dar cert este ca DA,viatza noastra intima s-a skimbat in bine cu exceptzia datzilor in care se intimpla sa se trezeasca Naomi exact atunci cind ar trebui sa doarma mai profund
Eddy & Antonia Naomi
Dana_ spune:
Eu am nascut natural in urma cu 7 luni jumate. Mi-am reluat activitatea sexuala cu sotul meu dupa 2luni jumate(el ma cam batea la cap, eu nu prea aveam chef).Prima data a fost mai greu, eu fiind cusuta,insa incet incet a fost mai bine.Sincera sa fiu, dupa nastere(chiar si acum) nu prea mai am chef de sex, vreau cat se poate mai putin, nu e ca inainte.Acum e stres, ingrijit bb tot timpul si.... altfel.
Dana&bb Andy
Anina_n spune:
Am nascut natural cu epiziotomie si abia dupa 2luni si jumatate, la insistentele sotului, ne-am reluat activitatea sexuala. Cred ca nu am fost cusuta bine, deoarece, timp de 1 an am tot simtit o jena in timpul actului sexual, in locul taieturii. Nici chef ca inainte nu mai aveam, ma simteam obosita tot timpul, aveam nevoie de un preludiu mai lung. De pe urma nasterii m-am ales cu incontinenta urinara. Muschii perineului si-au pierdut din elasticitate, drept pt. care s-a largit si intrarea in vagin. Daca stiam de exercitiile Kegel dinainte de a naste, le faceam. Le fac acum, chiar si in timpul , ceea ce-l incanta pe sot. In orice caz, trebuie multa rabdare si intelegere din partea sotului pt. a redeveni cea dinainte.
Nina & Nina-Cristina (1 an si 8 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina