Mamici ian-feb 2004 (10)
Raspunsuri - Pagina 8
dani hesson spune:
Buna fetelor,
hop si eu cu sfaturi de 'mama cu vechime'. La Alex am cumparat patut din lemn, frumos, cu sertarase dar pe care l-am folosit doar 4 luni caci bebele se tot misca si se lovea de margini; apoi i-am cumparat un tarc, venise oricum vara si a fost tare incantat iar cand a inceput sa se ridice (ei nu sunt siguri pe ei la inceput si mai dau cu capul de marginea de sus)stateam linistita cu nu avea de ce sa se loveasca. Acum i-am luat pat etajat (are 2,8 ani) si e tare mandru iar in tarc va sta surioara incepand cu 3-4 luni. Asa ca sfatul meu e sa luati tarcuri care au si un fund suplimentar care se agata mai sus
(si nici nu e scump, cumnata mea a dat pe unul 1 600 000 lei si cred ca e romanesc) asa ca eu voi imprumuta de la ea 'fundul' suplimentar (al meu nu a avut din dotare cu toate ca e chico).
In rest noi suntem bine, cam obosite si satule de servici (deja numar zilele pana intru in prenatal) si cu tensiunea mica mica (9 cu 5). Am o burta asa de mare ca deja imi e greu sa stau toata ziua pe scaun la calcurator si nici bebitei nu-i place ca ma tot inghionteste asa ca trebuie sa-mi las scaunul cat mai pe spate.
va pup,
si bb 23 sapt.
Andruska spune:
Buna fetelor !!!
Noi suntem bine, miscam tare mult - aproape tot timpul - si o bucuram pe mami
In alta ordine de idei, de dimineata ne-am intalnit cu o care mi-a spus numai lucruri urate de spitalul unde urmeaza sa nasc, respectiv Municipal si m-am cam intristat sincera sa fiu. Colac peste pupaza, imi povesteste o alta doamna de o colega de a ei care la 8 luni a descoperit nu stiu ce malformatie la bebe si a operat-o ca sa il scoata
Eu de obicei sunt o persoane ffff optimista si pozitiva insa astazi nu stiu ce este cu mine ???
O sa trecem noi si peste asta, nu-i asa ?
Va pupam la burticei
Andra cu burtica de 22 saptamani si Andrei (4 ani)
Andra28 spune:
Andruska, ai mila de noi si nu ne mai spune povesti desprinse din filme horror!!!
Toate gravidutele trebuie sa gandeasca pozitiv, asta e o conditie esentiala ptr ca bebe-ii sa fie bine in burtici!!!!!
De exemplu, eu eram tare amarata de dimineata fiindca m-am trezit racita, dar bebe nu m-a lasat sa fiu prea mult asa fiindca a inceput sa zburde si deodata m-am inseninat si am inceput sa gandesc frumos despre lumea inconjuratoare.
Pupici,
Andra-in 24 de saptamani
narcisa spune:
Ai dreptate Andra, si inca ceva e o recomandare data mie deja la prima sarcina cind e vorba de trairi mai putin pozitive de la vreo nastere cel mai bine astupati-va urechile, sau pur si simplu spuneti nu nu vreau sa aud, schimba subiectul.
Eu nu stiu conditiile din maternitatile din RO desi am auzit destul, mi le imaginez doar, dar chiar daca nu sunt asa de bune un lucru stiu sigur fiecare nastere e individuala indiferent de conditiile din spital oferite. Si ca sa nu spuneti ca ma contrazic singura va voi spune numai in linii mari: colega mea de camera cind l-am nascut eu pe Patrick aici in Germania unde conditiile sunt super (chiar am nascut aproape in acelasi timp) a avut complicatii destul de urite si??? n-a avut de-a face nimic cu conditiile din spital sau incompetenta doctorilor; eu am avut o nastere destul de usoara fara dureri(cu epiduriala) desi mi se rupsese apa de vreo 36 de ore. Asa ca, fruntea sus si ginditi pozitiv.
toate cele bune voua si la bbei
narcis 22 saptamani si bb Patrick 1 an si 3 luni
Andruska spune:
Nu am vrut sa va intristez cu vestile sau auzitele mele. Imi cer scuze daca am facut-o.
Viata merge inainte si chiar TREBUIE sa gandim pozitiv - mai ales acum
O zi buna la toata lumea,
aramona spune:
Dragele mele, bine v-am regasit!
Am avut mult de munca , abia acu' am reusit sa intru pe DC...
Andruska, si asha sntem noi stresate, Andra are dreptate, toate parerile sunt cum ca in spitale e groaznic, insa ma gandesc ca daca ne gandim mai putin la aspectul asta si la faptul ca sederea in spital nu dureaza o vesnicie, poate reusim sa trecem mai ushor peste asta! CA acasa nu-i nicaieri! Helen, Adriana, si multe altele ne pot confirma asta! Tu esti ca mine, optimista, nu te lasa "influentata" de aceste lucruri, poate ai o zi mai proasta! Si eu tot la Municipal voi naste, asta e, va trebui s-o facem si pe asta!
Andra, incearca si vitamina C forte de la Walmark (de 600 mg?), cu aroma de fructe, eu asta am luat, lamaie cu miere pt. gat si paracetamol pt. durerile de cap...Am evitat picaturile de nas si m-am inarmat cu vointa de a trece peste asta (ori eu, ori ea-boala). Si am castigat eu! Si am venit si la serviciu, e drept ca numi-a fost tare bine si sefu' m-a expediat doua zile la rand mai rpd. acasa, dar a trecut. Posibil sa fi facut o forma ushoara!
Detest sa stau ca o leguma in pat, n-am stare!. V-am mai spus eu...
Multumim Iulia pentru informatii, se pare ca tb. sa trecem si prin astea (contractii), eu ieri m-am simtit f. rau, cu burta ghem si dureri puternice jos, imi propusesem sa fac mancare cand ajung acasa (pe la 18,30pm), insa n-am fost in stare de nimic, al meu sotior a curatat legumele (eveniment pt. el) si am lasat lucrurile balta...Azi ma simt mai bine...Incerc insa sa nu fac pe viteaza si la calculator stau cat mai cu picioarele intinse sub birou, sa nu am burta prea "comprimata". Scurgeri (de sange) nu am avut de loc pana acum, nici nu-mi doresc, nici altora nu le doresc...
Am hotarat totusi sa ajung mai rpd la medic, dc. mai am "reprize" ca ieri, glont la usha lui voi fi! Va spuneam eu ca oricum fac tratament cu Utrogestan, No-spa si Scobutil, insa nu internata! Chiar dc. ma menajez(asha zic eu), se pare ca nu e suficient!
Delicata perioada!
Cu arsurile, cum va spuneam, incerc sa evit alimentele dulci care provoaca aciditate, mananc cantitati mai mici si mai des si am banana langa mine, in caz de "necesitate".
Cori, arsurile sunt ceva senzatii gen "arsura" pe care le simti urcand pe esofag, pe gat, eu uneori (destul de des), probabil pt. ca stomacul e "deranjat" de cantitatea de mancare, am senzatii si de gheara in gat, de durerere suparatoare(apasatoare) in capul pieptului...Le aveam si ianinte de sarcina, acum le am mai des, dupa ce mananc...Tot portiile mici si dese sunt solutia!
Lia, stai cumintica si fa-te bine, la fel si Adriana, ai grija de tine!
Hmm...patuzul de copil, asta da discutie, eu chiar ma intrebam care-o fi mai bun, m-a incantat cel 2 in 1, de la Chico, cu pat la inaltime reglabila ce poate fi facut si tarc...La cel de lemn ma gandeam sa nu se loveasca, e mai dur. La cel din material, nu stiu cat de "rigid" e patul, cat de dreapta si tare e suprafata de dormit!
CE parere aveti? Chiar voiam sa postez un subiect pe tema asta! Dani, tu ai ceva pareri, esti mai experimentata, si Andruska ne poate spune cate ceva...si nu numai ea!
Va pupic dulce pe toate, va stept la taclale.
RA (sapt. 24)
Coryydo spune:
Ramona, multumesc pt raspuns: inseamna ca am arsuri (cam puternice)!
Va pup si va doresc o zi frumoasa cu bb veseli!
Corina si bb Bogdan de 22 sapt si 3 zile!
Andruska spune:
Noi am luat pentru Andrei un patut care se si legana -ne-a prins tare bine ca noaptea cand mai plangea ii legasem un snur si il leganam automat din pat - INSA cand a mai crescut si a incercat sa se ridice pe patut nu putea ptr ca.... patutul nu era fix asa ca i-am luat altul...din material (care se putea face si tarc). Nu a stat prea mult nici in acela ptr ca s-a imbolnavit destul de rau la 1.3 ani si l-am luat cu noi in pat. MARE GRESHEALA ca nu a mai plecat de acolo.
Acum, o sa ne dea niste prieteni un patut de lemn MARE (am inteles ca va putea dormi in el pana la 6 ani). Oricum, si eu tot din acela vroiam sa ii cumparam plus ca il avem si pe cel care se poate face tarc.
Va pupam si sa stiti ca ne-am revenit...ne gandim la Doamne Doamne, ca El ni l-a daruit si trebuie sa avem grija de bb si ne simtim foarte bine.
Multi pupici,
aramona spune:
Andruska, multumesc de raspuns!
Eu sunt in dilema pt. ca spatiu prea mare in dormitor nu am, nu am nici patutz de copil si nici de unde sa-l primesc, deci din start tb. sa cumpar unul si nu stiu exact la ce sa ma orientez.
Cele 2 in 1 (patutz/tarc) si transportabile mi s-au parut o solutie buna, insa nu stiu cat de bune sunt pt. bb-i, nu am experienta la asta. Si daca intreb parintii, ei care n-au apucat decat paturi de lemn, imi vor spune ca alea-s bune! Sunt reticenti la tot ce e nou, mi-au spus ca astea din material nu sunt suficient de rigide dpdv pat (suprafata cica n-ar fi dreapta, ca la unul de lemn).
Ce pararere aveti, voi cele cu experienta, sau macar din ce-ati auzit?
VA pupic,
RA (sapt. 24)
ane2 spune:
Buna fetelor
Noi suntem bine astazi impinim 24 de saptamani, nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpu.
Astazi am fost sa-i cumpar ceva lucrusoare si mam emotionat atat de tare incat am inceput sa plang.Iam luat doar 3 compleuri cica imi trebuie 6,asa e? asta mi-a spus vanzatoarea care mia facut capu calendar ma enervat cumplit, sar fi asteptat sa cumpar tot azi.Patutu ptr mine e o mare dilema ptr ca habar nu am ce fel de patut trebuie sa cumpar aici sunt o suta de mii de modele nici nu stiu care e mai bun.Oricum sunt fericita ca am inceput sa fac cumparaturi ptr bebe, of cat am asteptat ziu asta!!!de acum in fiecare saptamana ma voi duce la cumparaturi.Pupicei la buricutze
anita