Mamici ian-feb 2004 (10)
Raspunsuri - Pagina 3
Andruska spune:
Noi informatii despre concediu:
"Cu alte cuvinte, daca nu ti-ai luat inainte de a naste nimic, nu poti sa-ti iei dupa ce nasti cele 126 de zile, ci doar 63, dupa care intri in concediu de ingrijire a copilului. Vedeti ca un raspuns in sensul asta este si la subiectul Legislatie.
Cam asta-i cu concediul."
Ce ziceti? In acest caz incepand cu 31 sapt eu voi intra in concediu prenatal.
Multi pupici,
Andra cu burtica de 22 saptamani si Andrei (4 ani)
Ioana Co. spune:
Da Andra ai dreptate asa este, chiar vineri Dana ne explica frumos modul de calcul si perioadele cu concediu pre si postnatal.........e normal ca toata lumea cred ca va proceda la fel.........eu deja mi-am calculat si am zis ca din 15 decembrie adio munca.......nu are rost sa pierd de fapt niste bani.
Pupici,
Ioana si bebic 20 saptamani
ad_risnov spune:
Dragele mele co-burticutze,
Iata ca mai aterizez si eu pe forum dupa cateva zile foooooaaaaaaaaarte pline. In primul rand va multumesc inca o data pt. urarile de ziua mea, pentru gandurile voastre bune si pentru incurajari. Sper ca si voua sa va fie bine si sa petrecem impreuna multe zile de nastere de acum incolo.
Cu ocazia zilei mele mi s-a imbogatit garderoba de gravidutza cu un sarafan si o saloteta de raiati, dar am primit (cu mare, mare bucurie) si primele lucrusoare pt. Rares: un biberon, doua suzete, un termometru de cadita, forfecuta de unghii. Sunt toate pe masa din sufragerie si ma uit la ele ca la niste trofee. Imi aduc atat bucurie!
Sambata si duminica am facut trebuta prin casa, ajutata insa de o prietena si, in cea mai mare parte a timpului m-am odihnnit. Am mai avut insa si cativa musafiri, m-am mai uitat la un film, . M-am distrat copios cu bb care a inceput sa miste asa de tare ca se vede cum se misca burtica. Mor de dragul lui cand il vad asa .
Azi am fost la servici, dar taaaare ocupata. De maine intru in reparatii la spital. Ma voi interna cateva zile la Filantropia pt. ca pardalnicele de contractii tot nu s-au oprit. Sper sa treaca repede zilele astea pt. ca ma voi plictisi groaznic acolo. Daca as avea un laptop conectat la internet sa vorbesc cu voi as sta si pana in februarie . Dar nu scapati asa de usor de mine si ... o sa ma intorc.
Acum sa raspund si eu la cateva mesaje din CAP. 10 (suntem campioane).
Andruska am aflat de la financiarul meu de la servici si de la dr. mea de fam ca prenatalul nu se poate lua decat de la 7 luni. Restul se da dupa nastere. Cel putin mie asa mi-au spus.
Pentru fetele care au racit putin pot sa le spun ca eu am rinita alergica si sunt mai tot timpul cu nasul infundat. Am gasit un spray nazal cu apa de mare ce se poate folosi si pt. bebelusi, se numeste Marimer si eu ma impac tare bine cu el. Nu e interzis in sarcina!!! Din cauza rinitei eu stranut f. des. Am observat ca zguduiturile la tuse si stranut nu sunt f. bune. Eu am inceput sa ma gheia o pauzasc pt. a evita cutremurul burticii.
Sexul lui bb noi la-m aflat la ecografia tridimensionala, la dr. Iosup. Pt. ca ne asteptam sa avem fetita(mi se spusese la o ecografie normala anterioara)am cam suferit un soc. Mi-am facut apoi mustrari de constiinta. Sfatul meu este sa nu va incredeti in orice ecograf pt. ca daca nu se vede f. bine medicul da cu presupusul. Sa nu patiti ca noi!
Si la mine misca bb cand in dreapta, cand jos, pe vezica urinara. Am o senzatie groaznica. Merg la wc si nu fac mai nimic. Dar ce sa faca si ei, mititeii, se misca prin burticele sa se mai dezmorteasca.
Aramona, si eu am observat cat de nesimtiti sunt oamenii in autobuz sau tramvai. Ii doare in cot ca suntem noi gravide. Am auzit de la o prietena ca i-ar fi zis unul odata: Ce cucoana, cu mine ai ramas? Asa ca mitocania nu cunoaste margini .
Despre patut pot sa-ti spun ca are o prietena de-a mea care a fost f. multumita de cel cu plasa pt. ca e f. practic, se strange, poti sa-l iei cu tine oriunde. Cand copilul creste poti da mai jos salteluta si el va sta f. bine. Mie insa mi se pare cam subred, se cam misca din toate incheieturile daca bb e mai zvapaiat. Nici noi nu ne-am hotarat de care o sa cumparam.
Gata, am terminat pe ziua de azi!
Va pup pe toate si va urez numai bine. Sa fiti sanatoase voi si bebeii vostri. Sa ne ... scriem cu bine ... cand m-oi intoarce .
Pupici.
Adrianain 21 de saptamani
Helen spune:
Ce mai faceti fetelor ? vad ca bine si scrieti tot mai mult... eu sunt cam lenesa dar citesc tot!
Vorbeati de miscarile lui bb care apasa pe nu stiu ce acolo jos..si eu simt uneori si ma deranjeaza..nu ma doare, nici nu imi vine sa urinez dar am senzatia ca il simt in partea de sus a vaginului...oare loveste colul la interior? dar in general se misca prin toata burta si culmea la mine mai putin cand stau pe partea dreapta..cel mai mult cand stau pe spate si cand stau pe scaun dar mai pe spate nu ghemuita...uneori asa de tare lovete ca parca ma speri si daca imi mangai eu burtica nu ii pasa in schimb cum pune sotul mana cum se linisteste....eu inteleg ca e fetita dar de acum isi iubeste mai mult tatal?...:)))..glumeam normal! ... eu personal am fost si sunt mult mai atasata de mama decat de tata dar probabil este exceptie de la regula...
Mai fetelor spuneti-mi si mie ce intelegeti prin contractii? cand se intareste burta nu?...ca nu inteleg descrierea aia ca simti ca se intareste si se strange...cum adica se strange... eu nu simt nimic ca se strange ... mi se intareste burta si simt ca si cum as fi extrem de balonata..asa ca pleznesc si trebuie neaparat sa ma intind si tine si o ora sau mai mult sau se inmoaie cat stau intinsa si cand ma ridic o iau de la capat...ce descriu eu sunt contractii?...ca habar n-am si scobutilul respectiv voi il luti sub forma de supozitor sau oral?....si este eficient singur sau neaparat cu Nos-pa? A..si uneori ma doare burta un pic sau mai mult cand se intareste ... alteori nu ma doare...!Poate ma lamuriti si pe mine cu contractiile astea ca daca ce am descris eu sunt contractii inseamna ca mai mereu am avut si nu am stiut... ma rog pana au aparut pete maroni sau rosii si am ajuns la spital! ( LIA, apropo de pete, fuga la Dr ca nu-i de gluma dar nici nu inseamna ca e f grav, dar paote fi..trebuie eco urgent! oricum mie de la tuse mi s-a tras atunci in sapt 10 si cred ca am ramas cu sensibilitate)
Faza e ca eu acum ma ingrijorez si de cel mai mic amanunt de cand am venit din spital, si am vazut si auzit atatea...sarcini pierdute si la 6-7 luni...stiti voi as sufla si in iaurt...acum nu mai cred pe nimeni care imi zice sa nu mai bag in sema taote amanuntele...pana una alta din cauza sfaturilor astea am stat cu pete o saptamana pana am mers la medic si o puteam pati...
Asa va invidiez ( sincer nu cu rautate) pe cele care duceti sarcina asa usor ...ca si cum nu ar fi...eu sunt tot in pat si cu treaba inceputa si nu fac nici una nici alata ca lumea...mai am o zi si merg la serviciu ..nu stiu cum o sa rezist pe scaun!
Azi am fost la dr de fam si se pare ca am luat pna acum 7 Kg(62 in total) si am 101 circumferinta abdominala... Nu stiu unde sunt atatea Kg ca desi arat deja ca o balena din cauza burti, care e cam mare, in rest nu vad sa fi pus ceva. si ptr. ca ma deranjau hainele chair si un pic stramte acum port haine de gravida adica pantaloni largi dar bluze nu prea largi mulate sau semi mulate) - si cand e frig ma imbrac in ,, pinguin'' cum imi place sa ma amuz adica in salopeta de blugi de gravida...e caragheoasa ptr. ca f larga la picioare si la fund dar e f comoda si tine si la spate!
Mie la 18 spat mi-a spus la eco ca 90% este fetita dar nu aici in Sigh ci la Tg Mures...mi-ar fi greu sa aflu ca de fapt este baiat dar oricum cel mai imp este sa duc sarcina cu bine si sa fie sanatos ( dar e fetita stiu eu!)
Deci, ma ajutati cu cateva lamuriri la problemele de mai sus legate de contactii? ... si inca ceva parca mai erau unele din voi cu anemie..vi s-a prescris si fier simplu pe langa prenatale? eu aveam hematccritul 32 si hemoglobina 9,4 si momenatn luam numai prenatale dar uneori ametesc rau iar dr. mea de fam. mi-a prescris fier hausman injectabil sau ferogradumet.....eu nu stiu ce sa fac sa-l iau sa nu-l iau...oare in perioada asta, la 5 luni e OK ptr. bb sa iei fier?!
PS: la mine vad ca e greu sa ma apuc sa scriu, ca apoi uit sa ma opresc!
Va pup,
Helen - sapt 22
Misilicu spune:
Helen, cand se contracta uterul devine rigid, deci atunci cand simti ca burtica iti este foarte tare, ai usoare contractii.
Si eu de doua saptamani simt acelasi lucru si ce ma deranjeaza e ca le am din ce in ce mai des. Daca am o zi in care n-am stat sa ma odihnesc macar o ora, pai in noaptea aia nu pot dormi de burta. Nu ma doare, dar ma deranjeaza. Saptamana viitoare o sa-i spun doctorului de contractii si o sa-mi pregatesc si o traducere in japoneza, ca sa inteleaga omul mai bine. Sper sa n-am probleme peste doua saptamani cand voi zbura, voi avea un drum destul de lung si in plus mai sunt si cu sbenguita de Monica( 4 ani).
La prima sarcina am inceput sa iau fier(tablete) prin luna a saptea, dar daca doctorita ta ti le-a prescris si ti-a spus sa iei, tinand cont de analize, nu vad de ce sa-ti fie teama sa le iei.
Mie la 17 saptamani mi-au spus ca-i baietel, o sa-l mai intreb inca odata pe doctor miercurea viitoare, ca sa stiu sigur.
Pupici.
Mihaela
alexi__a spune:
Buna dimineatza, fetelor!
Nu stiu ce sa zic despre contractii si mie mi se intampla sa-mi fie putin mai tare burtica decat de obicei, dar nu prea cred ca acestea sunt contractii.
Eu insa am o alta problema. De doua nopti nu pot sa dorm mai mult de 3 ore pe noapte, am o durere de cap ca simt ca-mi plesneste. Ma dor si incheieturile mainii. Nu stiu daca are vreo legatura cu sarcina, cert este ca nu ma odihnesc deloc noaptea iar in timpul zilei nu am cand.In rest, totul e normal.
In fiecare zi astept cu nerabdare sa ma salute micutza mea(mie mi s-a spus ca e fetitza la 18 sapt., nu era nimc sigur dar parca si eu simt ca e fetitza) si cateodata parca intentionat , sa fie satisfactia mai mare, se lasa f. mult asteptata. Isi gaseste sa se zbenguie cand mami, in sfarsit, dupa dureri de cap ingrozitoare, reuseste sa atipeasca putin. Oricum nu pot sa ma supar, mi-e tare draga cand o simt.
Voi cum va simtiti in dimineata aceasta?
Va pupicim si de 21 saptamani.
Andruska spune:
Buna dimineata !
Noi aseara ne-am simtit cam obositi si am avut cateva dureri mai serioase. Am stat in pat, ne-am odihnit putin si cand ne-am trezit ne simteam mai bine.
Astazi suntem din nou pe baricade si dorim totusi sa plecam putin mai devreme de la serviciu. Cred ca totusi oboseala acumulata isi spune cuvantul si trebuie sa facem ceva in acest sens pana nu se cronicizeaza
Altfel, bb-le misca de numa numa in toate colturile lumii si destul de puternic.
Suntem cam obositi si am vrea daca se poate un concediu asa doar de o saptamana sa ne mai odihnim oscioarele...
Va pupam pe toate, fiti optimiste si ganditi pozitiv, da ?
aramona spune:
'Neata, dragele mele!
Inca o zi, uuf, greu mai trec, as dori sa ma vad deja la 9 luni, oare nici voi nu mai aveti rabdare?
Adriana, mi se mai intampla sa se ridice lumea de pe scaun, azi eram chiar in "uniforma" de gravidutza si un tanar "emancipat" de doua ori mai gras decat mine, m-a masurat de doua ori de sus pana jos si n-a catadicsit sa se ridice, pana o doamna de langa mine l-a atentionat ca sunt insarcinata si ar fi frumos sa-mi cedeze locul...Probabil n-a observat! Asta e lumea in care traim! Din pacate!...Adi, stai linistita in spital, incearca sa nu fii influentata f. mult de ce se intampla in jurul tau, acum suntem sensibile si ne panicam rau. Stiu ca Helen are dreptate, sunt "n" cazuri disperate, as zice, e bine sa tragem din ele invataturi insa sa ne pastram tari, sa fim increzatoare in noi!
Misilicu, Alexia, aveti grija si voi cu acele intariri de burtica, eu pentru asta fac tratament (erau uneori si dureroase), catodata si acum simt ca burtica mea e ca un balonas tare (nu ma doare) , nu stiu daca e normal, la urmatoarea vizita voi spune asta medicului. In afara de relaxare, eventual repaus, si medicamente, cred ca orice medic nu prea are ce sa-ti faca. Noi singure trebuie sa trecem peste astea, si cat mai bine!
Lia, cum te mai simti? Eu saptamana trecuta am fost "varza", m-am simtit tare rau, cu capul, cu gatul, cu dureri de muschi, am facut ce ti-am spus (aveam de ales???), si acum sunt bine merci! E drept ca de felul meu sunt mai "robusta", le cam duc pe picioare si ma dau mai "barbata", insa asta e organismul meu. Vad ca am trecut si insarcinata ushor peste un episod de raceala (viroza?, febra nu am avut decat 37,3).
Andruska, multumim de sfaturi pentru bagajel, cand mai gasesti cate ceva, sunt bine venite orice fel de informatii! Eu din noiembrie mi-am propus sa trec la atac, sa nu "ingras porcul" spre Craciun si sa am pregatite cat de cat anumite lucruri pt. Bb, cele esentiale, macar! Plus bagajul de spital! Nu stii cand se intampla!
Mai ales ca vine iarna, eu ma tin tare si zic ca merg pana in decembrie la serviciu, dar parca e dupa mine?
VA pupic cu drag pe toate si va mai astept!
Oare ce-o fi cu Scuffy?
RA (sapt. 24)
Andruska spune:
Si eu ma gandeam sa vin pana in decembrie la serviciu dar deja vad ca sunt obosita - poate toate weekedurile astea care nu ma lasa sa ma odihnesc imi vin in sfarsit de hac
Poate daca o las mai moale, putin, pot veni pana in decembrie. Ar fi bine ca dupa spiritul Craciunului sa ma apuc de treaba (eu cel putin asa am sa fac): aranjat patut ptr bb, fierb lucruri de la Andrei care le mai am pe acasa (cu ocazia asta vad si ce mai am nevoie) si ii aranjez cu ce sa il scot din spital. Trusoul probabil ca tot dupa 1.01 il voi face.
Va pupam pe toate,
Crisnemes spune:
Buna dimineata dragi burticute,
Se pare ca suntem campioane la scris ieri m-am tot uitat si nu am observat ca a-ti inceput partea 10.
Referitor la contractiile pe care le simt sunt doar atunci cand merg pe jos si ma grabesc, dar daca incetinesc sau stau un pic pe loc burta revine la normal si o iau din loc mai incet.
La noi la 20 de saptamani dr. a spus ca e baietel. A fost o faza tare draguta , era si sotul meu cu mine la dr. si dr. ne explica la amandoi ce vede acolo si ne spune senin dintr-o data ca o sa avem un baietel. Sotul meu era foarte mirat ca el era cu ochii in monitor si nu a vazut nimic si-l intreaba pe dr. daca e sigur - sta dr fara exagerare cam 5 min se uita tacut si spune :""- S-ar putea sa ma insel dar eu tot zic ca 90 % e baietel". Nu a reusit sa vada exact si sa ne fotografieze sexul bb dar noi suntem tare fericiti . Oricum nu conteaza ce e dar sanatos sa fie.
Abia astept sa vina seara sa ma pun in pat si sa-mi vad puiutul cum misca. E un spectacol pe cinste nu am chef sa citesc, sa ma uit la televizor daca se poate as sta toata seara cu burta dezvelita si sa ma uit cum sunt numai valuri pe burtica. Daca sotul meu pune mana el se opreste din miscat daca pun eu el contiuna sa miste e ceva ce nu am crezut vreodata ca eu voi simti .
Eu stiu ca concediul prenatal se poate lua incepind cu saptamana 30. Adica dupa ce ai implinit 7 luni si jumatate.
As vrea sa va intreb voi a-ti inceput sa mergeti la gimnastica pentru gravide?
Eu am fost ieri sa ma interesez la clinica PROVITA si de maine o sa merg sa vad cum e.Am inteles ca acolo se fac si un fel de cursuri pt. viitoarele mamici si cum sa ai o nastere cat mai usoara.Sincer abia astept sa merg cred ca o sa-mi prinda f. bine miscarea ca kg in plus ma cam sperie.
Voi cum stati cu durerea de spate. Pe mine ma doare ingrozitor si sincera sa fiu nu stiu ce o sa fac pana la sfarsit.
Voua medicul de familie v-a prescris iod? Pe mine m-a intrebat daca vreau sa iau si ca de obicei se recomanda iod pentru glanda tiroida. Eu am spus ca folosesc sare iodata si ca nu cred ca e necesar. A zis ca e decizia mea daca iau sau nu , ca ea i-si face datoria.
O zi minunata , mamici si bebici sanatosi.
Cris