urmele lasate de cezariana...

urmele lasate de cezariana... | Autor: carmen77

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor
Eu mai am o luna pana nasc si m-am decis sa optez pentru cezariana, din cauza fricii de nastere si a faptului ca sunt absolut convinsa ca o sa stau undeva uitata pe o masa, fara sa ma indrume nimeni. sa nu credeti ca nu am ginecolog (si inca unul bine cotat) dar care mi-a zis ca nu poate sa imi promita ca la nastere va fi de fata, pentru ca ii naste nevasta in aceeasi perioada cu mine. ceea ce vreau sa le intreb pe cele care au nascut cu cezariana este daca dupa aceasta "interventie" li s-a retras burta mai greu, ca eu am o prietena care ma tot sperie ca o sa raman cu burta de gravida luna 5 pana mor. deci, din experienta voastra, e adevarat? si eventual poate imi spuneti si mie ceva metode de recuperare care au mers la voi.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Buna,
Uite, eu am fost o mamica "taiata", dar am avut norocul ca, imediat dupa cezariana sa nu mai am burtica absolut deloc. Asitentele chiar mi-au zis ca sunt baftoasa ca nu mai am deloc burtica. Colega mea de salon, in schimb, a avut, dupa cezariana, o burtica destul de maricica...
Adevarul este ca am avut foarte putin apa, iar burtica in sarcina a fost micutza. Cu toate asta puiuta a avut 3,800 kg...
Cred ca este vorba si de conformatia ta obisnuita, de noroc si, imediat ce poti si iti da voie organismul treci la sport (chiar daca e vorba numai de mers pe jos). Burtica nu ramane doar pentru ca prietena te sperie ca asa o sa fie, organismul tau e unic!

Miki si bebe Ella

http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Nu se poate generliza!
Eu una am fost operata acum 4 ani,dar de burtica NU am scapat!
Adevarul este ca nici nu prea am avut timp de exercitii speciale de refacere!
Iti doresc o nastere usoara si un sanatos si mincacios!

***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori spune:

eu am nascut cezariana acum un an si patru luni...si nu am mai avut burtica deloc din saptamana a doua..de lauzie...
asa ca...doamne ajuta!

ce mi s-a spus mie..e ca am facut foarte bine ca am mers la inot toata perioada sarcinii..ca vezi doamne..s-au format muschii...
o fi si asta...

nastere usoara!!

un sfat:
cere anestezie epidurala locala....nu face anestezie totala...eu asa am facut si in 2 ore eram o viteaza...pe langa faptul ca am asistat la toata nasterea...

a fost minunat..

corina

bb Bia si mami Cori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si eu am nascut prin cezariana acum 1 an si 3 luni. Dupa 2 luni nu mai aveam deloc burtica, imi veneau toate hainele pe care le aveam dinainte de sarcina . Imediat dupa nastere(din a treia zi) mi-am pus burtiera si am purtat-o non-stop 3 luni. Nu este o regula, depinde de persoana.
Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

eu am nascut prin cezariana, exact acum o luna. mai am burtica asa cam de 3 luni. sunt sigura ca o sa scada de tot, mai ales dupa programul la care te supune bb! bine, un pic de gimnastica nu strica, plus depinde si de musculatura ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Si eu am nascut prin cezariana si am o burta de zici ca mai am putin si nasc, dar nu cred ca are legatura cu operatia. Am fost grasa dintotdeauna si nici sport nu am facut, asa ca probabil as fi avut aceeasi burta si daca nasteam normal. Singura diferenta e ca la mine taietura fiind pe verticala, se vede oribil. Imaginati-va o ditamai burta si cu o taietura care o strange pe mijloc.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

quote:
Originally posted by Marianar

Si eu am nascut prin cezariana acum 1 an si 3 luni. Dupa 2 luni nu mai aveam deloc burtica, imi veneau toate hainele pe care le aveam dinainte de sarcina . Imediat dupa nastere(din a treia zi) mi-am pus burtiera si am purtat-o non-stop 3 luni. Nu este o regula, depinde de persoana.
Nastere usoara!

In ceea ce priveste anestezia am avut de ales intre anestezie totala si rahie. Am optat pt. rahie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by adita

Si eu am nascut prin cezariana si am o burta de zici ca mai am putin si nasc, dar nu cred ca are legatura cu operatia. Am fost grasa dintotdeauna si nici sport nu am facut, asa ca probabil as fi avut aceeasi burta si daca nasteam normal. Singura diferenta e ca la mine taietura fiind pe verticala, se vede oribil. Imaginati-va o ditamai burta si cu o taietura care o strange pe mijloc.

Hallo fetelor! Da in Ro numai taietura pe verticala se face la cezariana ? Orizontala nu ?
Pupici

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu am nascut cu cezariana acum patru luni jumate si, intr-adevar, am ramas cu burta...Nici burtiera n-am prea purtat-o, ca am prins caldurile alea mari si nu o suportam deloc!!! Sport inca nu fac, astept sa treaca 6 luni si dup'aia...Oare?...Nu stiu ce sa-ti spun, nu stiu daca e o regula sa ramai cu burta...Uite, am o vecina care a nascut cat se poate de normal acum 6 luni jumate si a ramas cu o burta mai mare ca a mea...Asa ca...cred ca tine de organism...Oricum, e mai bine sa nasti normal...Te refaci mai repede...Insa...nu merita! Asa cred eu...Nastere usoara si un mancacios si fara colici!

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Si eu am cezariana si burta, dar operatia e orizontala si mica de tot iar burta e muuult deasupra. Cred ca nu ajuta nici faptul ca am cam acelasi meniu de dinainte sa nasc si nici sport nu prea fac - in afara de sportul cu fiu-meu - am si facut ceva muschi, dar pentru burta cred ca trebuie ceva exercitii speciale. Dar nu cred sa aiba vreo legatura cezariana cu lasatul burtii, ca sa zic drept..

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput