Trecerea de la doua la un somnic
Dragi mamici si tatici,
Cand ati trecut de la doua perioade de somn la una - in timpul zilei, bineinteles? Cum v-ati prins ca e momentul? La ce trebuie sa fiu atenta?
Fi-miu are un an si cinci luni si da niste semne cum ca dar nu stiu daca le interpretez corect.
Multumesc!
Parca pe la un an si cateva luni (2-3-4). Al doilea somn a inceput sa fie din ce in ce mai tarziu. Eu n-am intervenit prea mult in programul ei, a fost o perioada oricum mai dificila, ca un singur somn nu-i era de ajuns dar doua erau prea multe.
Stiu ca si eu ma asteptam sa renunte la primul somn, dar de fapt a renuntat la cel de-al doilea si in timp s-a dus si primul somn mai spre dupa pranz.
szivarvany spune:
La 7 luni Pur si simplu nu mai adormea, nu mai functiona nimic. Asa ca in loc sa ne facem nervi, ne-am reorganizat activitatile si apoi dormea foarte bine dupa orele 14,00, si cate 3-4 ore
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
bb_yasmi spune:
dupa 1 an . si-a facut singura programul buburuza. un singur somn de 3 ore chiar si mai bine!
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007
violeta29 spune:
La un an si o luna, deci relativ recent.tot asa am avut si eu senzatia la inceput ca parca ar renunta la un somnic, dar nu eram sigura.Am lasat-o intr-o zi sa faca numai un somn si daca am vazut ca in restul timpului nu da semne de oboseala ,mi-am zis ca intr-adevar asta e momentul.Si asa a fost!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)
makydenis spune:
La noi acum se desfasoara transformarea: primul somn mai tarziu, al doilea sarim ca atunci vine tati acasa si avem emotii, eventual seara ne culcam mai devreme, dupa ce ne saturam de tati
beshter spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
'Ostilitatile' s-au desfasurat astfel: duminica un somnic (de fapt, un somnoi) de trei ore la pranz; astazi doua somnicuri pen'ca pica de somn si m-am gandit ca n-are sens sa-l tin treaz cu forta (ar fi absurd, de altfel). Imi dau seama ca e un proces intreg; adica nu trebuie sa ma astept sa treaca brusc de la doua la un somn si asa sa ramana, nu?
Trouve avant de chercher
philip spune:
Philip, acum cu varsta de 5 ani, a trecut la un singur somn dupa varsta de un an, 13-14 luni si mi-am dat seama ca e necesara manevra din cauza ca nu mai voia al doilea somn, si dupa cum am citit, asta e cel la care renunta de obicei bebeii. asa ca l-am tinut dimineata treaz mai mult decat de obicei, deci daca inainte avea primul somn la 9, l-am tinut pana la 9.15, apoi 9.30 si tot asa. pana la urma am ajuns la o ora cate de cat acceptabila (parca 12) si a inceput sa doarma un singur somn de vreo 2 ore. tranzitia n-a fost placuta insa rezultatul satisfacator. succes.
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
buli spune:
eu as zice sa-l lasi in ritmul lui. chiar daca o sa adoarma de vreo doua ori la ore nepotrivite, dar n-ai ce face cu el daca ii e somn si nici n-ai cum sa-l adormi daca nu are chef.
relax ... isi face singur program
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@