Vrea sa plece!
Fetelooooor! HELP! Sotul meu si-a gasit de lucru in Irlanda cu un contract de 6 luni(cu posib de prelungire) pe 1000 euro/luna. Chestia e ca trebuie sa plece peste o luna, doua si eu sunt pe cale de a naste. Nu vreau sa fie departe de noi tocmai acum, in primul an de viata al bbului cand e cel mai important. Ma si gandesc ca vine acasa dupa un an si bb cand il vede nu-l recunoaste si incepe sa planga. Vreau sa fie langa mine, sa ma ajute, sa ma sustina. E adevarat ca e un salariu foarte mare pt cineva din Rom dar...
El spune ca dc eu nu sunt de acord el nu pleaca da ma gandesc si eu ca poate ar fi mai bine, am trai si noi pe picior mai mare.
Ce sa fac? Ajutati-ma!!!!
Lorelai
Raspunsuri
Fleur spune:
Lorelai,in mod normal, daca are contract de munca legal,sotul isi poate lua sotia si copilul cu el.Cel putin asa e aici.Interesati-va si vedeti daca e posibil,asa o sa aveti si banisori si o sa fiti si impreuna.
Bafta multa,
Fleur
mignone spune:
E adevarat, e foarte dificil in perioada asta foarte sensibila pentru tine. Nu e bine sa fii singura si cred ca e ultimul lucru pe care ti-l doresti. Pe de alta parte, cred ca nici el nu ar vrea sa fie departe de tine in momentele acestea, daca nu ar crede ca plecarea e cea mai buna solutie pentru voi, pentru viitorul vostru impreuna ca familie. Stati si discutati in detaliu toate problemele care ar putea aparea si toate temerile tale, sint convinsa ca veti gasi cea mai buna solutie. Poate cine stie, ai putea sa te duci si tu acolo in caz ca se va prelungi contractul, si atunci departarea n-ar mai constitui o problema. E foarte greu de dat un sfat in cazuri de acest gen, dar eu cred ca impreuna veti putea lua cea mai buna decizie.
Iti tinem pumnii stransi !
Denisa_35 spune:
Draga Lorelei!
In stuatia ta e greu de luat o decizie...dar impreuna cu sotul tau ar trebui sa puneti in balanta lucrurile bune cu cele rele si sa luati decizia cea mai buna pentru toti 3. Sigura ca inima iti spune ca n-ar vrea ca sotul tau sa plece, dar gandeste-te bine. In viata fiecarui om sunt trenuri care nu trebuiesc pierdute. Trenuri care nu mai trec niciodata prin acea statie sau care se desfiinteaza....Aveti de ales. Ori luati trenul acesta, ori daca nu sa nu va para rau ca nu ati aflat ce destinatie are...s-ar putea sa fie salvarea voastra, rezolvarea problemelelor financiare ulterioare. In viata in general nu poti avea totul : si bani, si dragoste, si fericire...asa ca trebuie sa speculezi fiecare moment favorabil ce ti se iveste.
Asa ca mult succes, si indiferent de decizia pe care o veti lua, aceeea sa fie cea mai buna pentru voi toti!
Sanatate multa si la buna reauzire!
Denisa si copilul Alecu
crysa spune:
lorelei, tatal meu e plecat in irlanda cu contract de munca. acolo exista posibilitatea ca sotia sa mearga cu sotul cu viza de insotitor. si noi am aflat abia anul asta de la consulatul irlandei la buc. nu se merita sa piarda contractul sotul tau pt. ca de la anul astia nu mai fac angajari cu contract decit pt. cei din uniunea europeana. deci fa-ti bagajele si naste pe bb in UE.
drum bun
Sabina spune:
Sunt de acord cu fetele, fa tot posibilul sa mergi cu el, daca nu acum, macar cand are bebe 2 luni si te-ai mai obsinuit cu statutul de mamica...( sau Mom!)
Sabina & Sofia Galagia
Lauraa spune:
Aveti mare grija! In goana dupa aur s-au destramat multe familii.
Vorbesc din proprie exp.
Numai bine
Laura
casandra spune:
E o idee sa mergi si tu cu el, dar in situatia asta, nu cred ca o sa reusiti sa strangeti bani. Cum crezi si tu.
Lorelai182003 spune:
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! As vrea sa va intreb daca stiti cine ar putea sa ma lamureasca in legatura cu viza de insotitor! Chestia e ca eu nasc pe bb peste 2 sapt(cel mult!!) si as putea sa-l iau si pe el? Adica sa plecam toti 3?
,
Lorelai
ruxij spune:
Ce sa zic, sa stii ca 1000euro pe luna nu ajung pentru totzi, nu stiu ce rost mai are sa plecatzi daca tot de azi pe maine atzi trai. Poate daca pleaca el inainte, strange ceva in 6 luni-1an si venitzi si voi dupa aceea, sau, si mai bine, se intoarce el la voi cu ceva bani. Dar intr-adevar, se poate destrama si familia. Nu intotdeauna insa, trebuie sa te gandesti bine. Sincer, eu personal l-as lasa sa mearga singur. Singura problema ar fi cu destramarea familiei, daca tu crezi ca el ar fi in stare de vreo magarie. Cu bb nu itzi face griji ca o sa planga cand o sa il vada, habar nu are el la 1 an de nimic. O sa se obisnuiasca in 10 min cu tata.
ruxij
crysa spune:
viza de insotitor o obtii de la consulat. si cu bb mic acolo iei 150 euroi / saptamina. asa ca eu cred ca s-ar putea descurca. atit doar ca e scump de inchiriat o casa. dar fiind acolo toti 3 poate peste 1 an iti vei gasi si tu ceva de munca si adio romania.
asta e parerea mea.