Despre zugraveli
As vrea sa ma ajutati si pe mine in legatura cu preturile pe care le mai practica zugravii pentru o camera de bloc (de marime normala).E vorba despre dat glet si apoi vinarom. M-ar interesa preturi orientative fiindca in week-end imi vine zugravul sa evalueze cam cat ma costa si vreau sa stiu cam cum sa negociez cu el.
Multumesc anticipat ptr ajutor,
Andra
Raspunsuri
ad_risnov spune:
Draga Andra,
Nu-ti pot spune decat cat am dat noi anul trecut in august pt:
ap. 3 camere, hol, bucatarie dat totul jos, glet nou, lavabila, zidit balcoane+zugravit balcoane, gresie si faianta 60 m patrati, reparatii la geamuri (glafuri)= 28 de milioane de lei, fara mancare sau bautura.
Sper sa-ti faci o idee.
Adriana
Lorelai182003 spune:
Nu vreau sa par rea dar ce a spus Adriana e cam irelevant
.Iti spun doar atat: pt gresie si faianta se ia cam 100000-150000/m patrat deci fa si tu calculelele si vezi ca n-are cum sa dea 28 mil pe ce a facut ea
. Pentru ce ai tu de facut sa stii ca un zugrav ia cam ban la ban(sotul meu e zugrav si cel putin asa ia el). Adica: cam cat ai dat pe materiale cam atat ii dai si lui. Asa ca nu-l mai lasa pe el sa "evalueze" si evalueaza singurica,
ca doar poti sa dai o tura prin magazine sa vezi care sunt preturile materialelor.
,
Lorelai
canuta-om-sucit spune:
noi in vara asta am zugravit. trebuia decat sa spalam huma de pe pereti si sa dam calciu jos. nu ca am vrut noi dar trebuia ca altfel nu puteam spala peretii. suntem mai saracuti si am intrebat cam cat costa un zidar numai pt varuit ne-a cerut 6 milioanne pe 3 zile.ne-am lasat pagubasi si am zugravit noi doi.am tras la spaclu de mi-au iesit ochii.dar acum o pastram:)
poate iti e de folos, Aura
aura
teo1970 spune:
Sufragerie 20 mp + hol si bucatarie 20 mp = mici reparatzii-crapaturi (nu glet, curatzat, spalat etc.) + lavabila = 200 USD. Incep zugravitu' luni.

otau spune:
O colega de-a mea a zugravit in vara asta cu zugravii care mi-au zugravit mie acum 3 ani. Pot sa-ti spun ca i-au luat 3 milioane pe camera. Holul plus tavanele din bucatarie si baie inca 3 milioane. Asta a insemnat, dat tapetul jos, dat glet, reparatii, dat cu trafaletul vopsea lavabila, vopsit tocaria de la ferestre si usi, tras fire pentru eventuale alte prize. Nu mai stiu exact cat a fost mp pe gresie si faianta, dar IN NICI UN CAZ CAT DAI PE GRESIE ATAT DAI PE MANA DE LUCRU. Auzisem si eu de varianta asta cand mi-am zugravit apartamentul meu care are un hol maaaaaaare si o bucatarie maaare si 2 bai si am pus gresie si ma ingrozisem. Chiar l-am intrebat pe zugrav de chestia asta si mi-a spus ca el nu isi bate joc de oameni.
Asta-i experienta mea.
Aurora
hanna spune:
De ce nu pui tapet? Este si mai frumos si se intretine si mai usor; eu am avut la vechiul apartament 20 de ani pus tapet lavabil si am fost foarte multumita de el, n-am avut pic de igrasie, dadeam cu buretele ud pe el si astfel am avut 20 de ani un apartament proaspat aranjat.
Hanna
tora97 spune:
sint in cunostinta de cauza, deoarece in urma cu o luna i am zugravit camera teodorei...
pentru o camera normala, cam cum ar fi cele de bloc, gled si vinaron se ia in jur de 3 milioane
bafta!
bebetica spune:
Acum un an pe vremea asta am dat 3 mil. pt. o camera si o masa pe zi (dat jos pana la zid + amorsa neagra + glet de modelaj + raschetat gletul + dat vopsea lavabila de 2 ori, iar culoarea care mi-am dorit-o aceea mi-a facut-o, totul intr-o ordine si curatenie de exceptie) PLUS costul materialelor - dar a iesit SUPER.
Ioana si
Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598
amai spune:
Noi inca mai zugravim ... Ne-a cerut pentru un ap. - 4 camere, 2 balcoane, bucatarie, hol -12.000.000 lei (glet, pus plasa de fibra de sticla, unde era cazul , coltare , lavabil) + 1.000.000 (curatat pereti). De ultimul milion nu cred ca v-a mai fi cazul pentru ca inainte sa zugravim am tencuit majoritatea peretilor(erau ingrozitor de strimbi si gauriti); norocul zugravului ca am chemat zidarii.
E om serios, zugrav de meserie, care lucreaza si repede si bine; asa zisii zidari mi-au scos peri albi(m-au tinut aproape 3 luni si nici nu si-au facut treaba asa cum trebuia
) .
O noutate (cel putin pentru mine), pentru fisuri superficiale in BCA se baga silicon in ele, dupa care se pune banda de fibra de sticla cu glet.
Spor la treaba !
amai