Mamici de martie-aprilie 2004(3)
Raspunsuri - Pagina 16
Mickyyy spune:
Nici eu n-am reusit sa-mi iau haine de gravidutza, desi am aflat ca's cateva magazine prin bucuresti, Titan, Cocor (la parter), Sir (la lujerului), si parca mai erau. Oricum s-a tot dezbatut problema hainutzelor pentru gravide, si daca aveti rabdare sa cautati printre subiecte, o sa gasiti mai multe amanunte.
Io cred ca o sa dau o raita in week-end, ca deja se-ngroasa gluma....
machetuza spune:
diana, daca te uiti la mesajele noastre mai vechi vei vedea ca si eu am primit la a doua ecografie (sapt 13), diagnosticul de "placenta anterior situata" - nu scria insa si "praevia"(ceea ce inseamna ca acopera calea pe unde urmeaza sa fie expulzat ) . dr mi-a spus atunci exact ce stii si tu: efort de evitat, etc, etc. si mi-a mai spus ca trebuie sa avem rabdare sa se mai dezvolte putin sarcina si poate placenta se va ridica. exact asa s-a si intamplat - la ultima ecografie (sapt 17) mi s-a spus ca placenta e situata cu mult mai sus si totul este normal.
eu zic sa nu-ti faci probleme si sa ai rabdare pana ce sarcina ta se va mai dezvolta si se va ridica mai sus.
fii optimista!
simona 19s
diana76 spune:
MULTUMESC, MAMICILOR DRAGI!M-am mai linistit ca , va dati seama, am cautat pe net in diasperare detalii, si am gasit niste articole si studii extrem de interesante in limba engleza care sunt mai mult decat linistitoare in cazil meu. Se pare ca aproape 90% din cazurile de placenta praevia totala si mai ales partiala, descoperite intre saptamanile 12 -18, revin la normal de la sine, o data cu evolutia sarcinii. Problema e sa nu se descopere acest lucru in sarcini inaintate.
Legat de haine, e groasa rau la mine, ca inainte aveam niste dimensiuni de invidiat si inaltime 1.73. Si asa am fost mereu. Eu am haine standard, unele de ani de zile si tot de ani de zile am avut aceleasi dimensiuni. Iar burtica deloc n-am avut..asa ca va dati seama de ce imediat cum am intrat in 10 saptamani imi puneam deja problema hainelor care toate erau asa cam pe trup, iar talia subtirica a evoluat prima. Si iata-ma acum cu o singura pereche de pantaloni pe care o pot purta, in rest toate fustele si pantalonii sunt puse bine la pastrat si am uit cu jind la ele uneori. Si eu caut magaziel pentru gravidutze. Prin zoan 1 Mai sau Militari ca pe aici ma invart.
pupici la burtici!
DIana
Irismetal spune:
buna,
Am gasit un magazin virtual pentru viitoare mamici si pentru copii, este foarte interesant, am vazut ca au niste lucruri simpatice acolo dar ce ma nemultumeste este ca nu poti sa cumperi decat virtual, ori acest lucru nu-mi inspira incredere deoarece o haina trebuie probata, mai trebuie sa vezi daca daca materialul este de caliate, ...etc...
daca vreti sa vizitati magazinul adresa este:http://reclama/
la
denis spune:
Fetelor, mai apar si eu pe aici cand si cand...ca am cam mult de lucru. Abia mi-am facut timp sa ajung azi la doctor sa-mi vada analizele. Care sunt ok din fericire, mai putin ceva probleme cu Streptococul B.
Pe mine ma doare capul zilnic (mi-au luat tensiunea, care e ok si mi-a zis ca e o manifestare normala... sa mai beau cafea cand ma doare rau...). Iar cu insomnia si eu am probleme ca voi. Desi mi-e somn si ma culc devreme, ma trezesc noaptea si ma invart pe toate partile...
Cat despre raceala (ca am fost si racita si m-am chinuit fara sa iau nimic) .... m-a asigurat inca odata doctorul ca banalul paracetamol e ...inofensiv.
Despre haine de gravidute eu stiu un magazin in Cocor, la parter. Chiar astazi ma duc pe acolo...si maine va impartasesc impresiile.
pupici la mamici si bb
Mickyyy spune:
Eu cred ca am lipsa de calciu, sau de vitamine, acum juma de ora mai aveam putin si lesinam la birou....nici acum nu-mi e bine, ametesc foarte tare, si am o senzatie de greatza groaznica, n-am mai avut din primele saptamani asa ceva.
Sa fie ceva grav?? Sa sun pe doctor? voi ati mai patit?
Ela76 spune:
Magazine de gravide: unul am auzit ca este in Pta Sf. Gheorghe (unde intoarce tramvaiul) si am mai vazut unul pe care scrie "Articole pt. gravide" pe Calea Victoriei, pe partea stanga cum vii din Pta Victoriei. Nu am intrat in nici unul, dar cred ca in curand va trebui, macar pentru o pereche noua si mai larga de pantaloni.
Ela
diana76 spune:
Mai bine suna-l pe doctor, Micky. E posibil sa ai lipsa de calciu, e posibil sa iti fi scazut tensiunea foarte mult, sau sa iti fi scazut glicemia. Pot fi mai multe motive, depinde acum de fiecare. Ai grija de tine si da un tel. la doctor. De asemenea, daca ametelile acestea sunt insotite si de lipsa de mancare , mai poate fi si lipsa de fier....cu alte cuvinte "n" cauze...
multa sanatate!
Diana
Cosmy spune:
Pupici la burtici!
Fetelor am fost aseara la control si am aflat ca este posibil sa aduc pe lume un baietoi(din pacate n-a prea vrut sa stea ca sa-i vada tanti doctorita ce are intre picioruse.....).Acum are 14 cm si este dezvoltat f bine pt varsta sarcinii(avem 17 saptamani).
Cosmy & bebe(Vladut)
roxanacaz spune:
Buna, viitoare mamici! V-am gasit si m-am decis sa vin si eu la voi! Ma primiti? Noua ne-a spus medicul ca ne vedem fata in fata cam pe 18 aprilie ( eu si bebe mic anume ).
Vreau sa va cunosc pe toate mai bine si sa vad daca mai e cineva asa de speriata ca mine...Ca tare mi-e frica de ce va fi...Da' nu-i nimic, imi fac curaj!
Din cate vad, am noroc-pe mine ma incap cam 2 perechi si jumatate de pantaloni inca! Probabil pentru vreo 2 saptamani maxim, ca dupa aia imi tarai sotul drag la cumparaturi, sa vada el cum e!
Sarcina usoara la toata lumea si la ecograf sa vedeti toate ce vreti si pupici multi la toti bebe mici!