Bebelusi din aprilie 2003(6)
Raspunsuri - Pagina 14
Adela P spune:
Draga Cary ii dau mazare pt simplul motiv ca aici sunt alte standarde si alte recomandari in privinta nutritiei pt bebei. Si nu, nu a facut gaze de la ea. Am fost la un curs pt treburile astea si mazarea era unul din alimentele de pe lista permisa la varsta asta. Sigur, cu orice aliment nou introdus se recomanda precautia, il urmaresti cateva zile sa vezi daca are vreo reactie. Exista multe contradictii intre sistemul de aici si cel din Ro in priviinta introducerii alimntelor si nu numai. La fel cum in Romania diversificarea se incepe mult mai devreme decat e recomndata de medicii si nutritionistii de aici. Si la fel cum aici e considerat inadmisibil sa-ti lasi copilul de 7 luni singur acasa pentru mai bine de o ora.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
Cary spune:
In privinta lasatului acasa singur,eu una sunt de acord,copiii mei au stat singuri de la 1 luna si nu au patit nimic.
In privinta mazarii era curioasa cum io dai?
Se gaseste inca proaspata la piata sau e din conserva??
Pur si simplu o fierbi si o mixezi sau ii faci sos???Si ce sos???
La noi oricum se gaseste numai in conserva,iar de acolo sigur nu-i dau din cauza conservantilor,iar daca as folosi-o pe cea din congelator,aia nu prea are gust si nu am voie s-o imbunatatesc cu delikat sau alte mirodenii.
Adela P spune:
Mazare pana acum i-am dat din aceea congelata, fiarta sau la microunde si apoi mixata foarte fin. I-o dau amestecata cu cateva lingurite de cereale. Sare, mirodenii, zahar, si alte cele nu pun in macarea lui.
Apropos de cursul la care am fost: ne-au spus ca zeama in care au fiert morcovii poate fi toxica pt bebelasii sub un an. De aceea nu se recomnda sa fie mixati folosind aceeasi apa.
Adela
Saso spune:
nu stiu ce sa zic de zeama de morcovi... atunci supa de gaina e otravitoare?Habar n-am dar ai dreptatae in ce ai zis ca fiecare tara are regulile ei! si aici se incepe diversificarea cit mai tirziu posibil..si se incurajeaza totul sa fie natural! si inca ceva.. mai bine ceva congelat decit conservat!
si eu fac de toate cele 1-2 pe sapt de mincare pt Natahlie.. si congelez meniurile! ca altfel... cum sint síngura.. nici timp sa merg la wc n-as avea.. dar-mite sa scriu sau sa maninc! Si.. la oi plimbarea-i sfinta! N-a fost zi sa n-o scoatem afara!
Si acum cind saracuta-i un pic racita! aluat de la un copil al unor cunostinte! Ala a fost racit... si i-a trecut pe cind am fostnoi acolo.. dar din cauza ca tare o iubeste pe naty a trebuit s-o pupe(baietelul are 1 an si 3 luni)... si uite asa avem si noi raceala!
nu ma aintrebati cum a dormit...si cum s-a chinuit cu nasucul infundat!
acum merg sa trag si eu un pui de somn.. ca...cu cele 3 ore de peste noapte o sa fiu ko diseara! Si mai trebe sa mergem afara!
Pupici!
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/
verutza spune:
Si eu sunt in pana de idei in ceea ce priveste meniul Alinei. Eu am inceput diversificarea mai tarziu si as fi inceput chiar mai tarziu de 6 luni, daca nu m-as fi luat dupa prieteni. Parerea mea este ca nu trebuie sa ne grabim cu diversificarea si mi se pare cumplit sa dam carne la un bebelus de 6 luni. Cand baietelul meu avea 6 luni(acum are 3 ani) era un dolofan si lua in greutate cate 900 gr/luna, hranit fiind numai cu san. Un medic naturist care acum nu mai este printre noi, spunea ca mamele care dau carne la copiii sub 7 ani fac f rau. Ma rog, daca e o pasare de tara, mai merge. Dar stiati ca gainile sunt hranite cu faina de paste, excremente si resturi consacate ale cadavrelor celorlalti pui si li se dau coloranti in hrana ca sa sa faca ouale cat mai colorate? De asemenea, pulpele sunt injectate cu gelatina ca sa fie cat mai pufoase.
Mai multe amanunte amanunte, puteti vdea in Formula As nr.568 din iunie 2003.
De asemenea evit sa folosesc zahar, care este f nociv pt organismul uman. Vezi Formula As nr. 583 din septembrie 2003.
Multa sanatate!
Adela P spune:
Wow Veruta...ce descriere frumoasa le-ai facut la bietii pui de alimentara...sa-ti tot vina sa-i mananci.
Tu cred ca esti cea mai tare dintre noi ca ai putut sa-ti hranesti copilul exclusiv pe laptele tau 6 luni. Teoretic unele carti spun ca poti merge chiar si un an insa dupa 6 luni acesta nu mai satisface necesarul caloric al bebelusului decat pe perioade foarte scurte ceea ce-l face pe bebe sa ceara foarte des sa fie alaptat. In plus cantitatea de fier din laptele mamei nu mai satisface necesarul copilului de aceea trebuie administrat supliment. Dar in rest...bebe nu are decat beneficii. DE aceea cand se incepe diversificarea (pt un bebe care continua pe lapte matern) se face cu cereale cu adaos de fier. Numai bine la toti bebicii si mamicile lor.
Adela
Cary spune:
LA MULTI ANI VERUTZA!!!!!!!!!!!!!!!sa fii fericita ,sanatoasa tun si sa-ti cresti copilasii mari.
Sa ai parte de multe clipe minunate,caci nimic nu-i mai de pret decat bucuria de a fi mama.
Si acum o mica gluma:
Tutun nu ca dauneaza,
Achool nu ca,cauzeaza,
Barbati nu ca-s maritata,
Dentistu NU ciocolata,
VERUTZA NU carne .........si uite asa incalecai pe-o sa si trai 1000 de ani de ani.
VERUTZA sa nu mananci tu tot tortul..........ca cine stie!
Multe pupicuri.
lilib72 spune:
Fetelor vad ca v-ati pus serios pe scris...
Anisia/Verutza la multi ani, sa fiti sanatoase si fericite alaturi de cei dragi!
Daria mananca cereale-orez, cereale-grau cu banana, supa crema de cartofi cu branza, piure cu carnita/ficatel/out, morcov cu mar si biscuite, mancarea preferata este banana cu biscuit.De dormit daria doarme toata noaptea, adoarme la 23,00 si se trezeste la 8,00.
Parerea mea este ca fiecare mamica trebuie sa-si asculte instinctul, sa-si creasaca si sa-si hraneasca bebelusul asa cum crede ea.
La capitolul curatenie/spalat/calcat/mancare si eu sunt in urma, nu am pe nimeni sa ma ajute, dar lasa sa fim noi si bebelusii nostri sanatosi...
Pico, stai linistita ca nici daria nu are nici un dintisor.
Toate cele bune.
lili & daria
mihuletu spune:
La Multi Ani voiosi si fericiti, Verutza.
DAm si noi raportul de 7 luni: 8,800 kg si 70 cm. De azi incepem sa-i dam si iaurtel, sunt curioasa cum o sa reactioneze. In rest, puiul mic e nazdravan tare, nu mai sta o clipa locului si a inceput sa-mi faca curat prin sertare. Gospodina fata are mama, numa buna de maritat. O sa incerc sa o pun si eu pe olita cand da semne ca face caca. Daca o sa fiu pe faza sa o dezbrac destul de repede sa nu-mi faca in poale.
De acord cu lilib72, fiecare mamica ar trebui sa-si asculte instinctul cand e vorba de bebele ei.
Voi dati cumva si carnita de vita bebeului?
www.sara.haihui.ro
Cary spune:
Carne de vita nu-i dau,dar ii dau zeama pe la carnea de vita.
Am incercat cate putin si daca am vazut ca totul e O.K.am continuat.
Pe curand ca trebe sa pape puiul.