Bebelusi de iunie-iulie 2003(4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Dragele mele fete,

Iata ca mai scriu si io dupa atatea zile de absenta. Nu stiu cum naiba ma invart prin casa ca nu mai apuc deloc sa intru pe net. Culmea e si faptul ca ori mama ori tata stau cu mine. Probabil ca e un pic mai greu din princina catelului (Kehleyr ma intelege ). Dar uite ca Elena si Madishoe au cate doi copii si tot mai scriu cate ceva (probabil din cauza faptului ca au experienta de mamici).

Fetelor care ati postat poze, aveti niste bebei minunati.

Noi suntem bine, cu lapte de la san si completare (intre 200-400 ml pe zi). Kehleyr eu i-am dat de la inceput completare cu biberonul (incepand de pe la doua luni) si nu mi-a refuzat apoi sanul. Citeam intr-o carte ca problema asta ar fi la bebeii foarte mici care nu s-au obisnuit inca sa traga din san. Cand e mai mare si deja suge bine, rar se intampla sa refuze sanul daca ii dai lapte cu biberonul.

In continuare avem sase mese pe zi (uneori chiar sapte) si de ceva vreme trebuie sa insist mai mult sa ia completarea (am senzatia ca s-a saturat pentru ca refuza biberonul dar daca incerc dupa zece minute papa de n-are aer). Doarme seara de la noua pana a doua zi la noua (cu doua sau trei pai\uze de masa). Pediatrul meu zice ca sa incep sa-i dau suc de fructe insa m-am hotarat sa mai astept o saptamana (cand ar implini Tudor trei luni si jumatate).

Noi la grigore Alexandrescu mergem acum la dr. Jianu (pentru talpa lui stramba - care s-a recuperat mult intre timp cu kinetotarapie). Initila am fost la dr. Ulici (pe care sotul meu l-a invatat cu 500.000 lei/consulatie (de una sau doua ori pe saptamana) si am senzatia ca la un moment dat ne chema de dragul banilor. Dr. Jianu ne cheama acum la control o data pe luna.

Madishor noi folosim crema Bepanthene penru iritatia de la fundulet si vad ca e buna.

Aditzu, nu-ti mai fa probleme cu greutatea fetitei. Fiecare copil are ritmul lui. Noi avem niste prieteni care au acum o fata de 23 de ani si zic ca nu manca aia mica aproape nimic cand era bebelusa si sa vezi acu ce frumoasa e.

Voi faceti masaj la bebelusi inainte de baita? Io nu stiu cum sa fac pentru ca nu prind momentul ala in care sa fie linistit (mancat de ceva timp ca sa nu vomite si linistit ca sa mai aiba rabdare pana la baita). Seara puiul meu e mai agitat (am citit ca e normal) si nu prea stiu cum sa-i intru in gratii. hai ca trec de la una la alta si nu stiu cat sunt de coerenta.

Gio, ma ucur ca Taisia e mai bine. Las ca treceti voi cu bine peste asta.

Pupa Crisa si sa auzim de bebei sanatosi

Va mai amintiti cum eram , eu aproape am uitat

Apropo, am fost la intanirea DC de duminica. Acolo le-am intalni pe Andra si pe Bebi din fetele noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ha, ha, nici eu nu-mi mai aduc aminte cum era cind eram insarcinata...Iar atunci cind eram nu-mi venea sa cred!

Au nascut sotiile a doi prieteni de-ai sotului, doua fetite. Am vazut poze, erau asa de mici gigilicele! Asa imi dau si eu seama ca Alex a crescut...miine face 4 luni!

De simbata am inceput sa-i dam biberoane de 180 ml, ia intre 4 si 5 pe zi. A inceput sa doarma si noaptea, de la 8-9 pina a doua zi dimineata la 7. Probabil ca ar mai dormi el, dar il sculam noi ca trebuie sa-l ducem la doica. Oricum, eu tot stau cu un biberon spalat in frigider pt ca mi-e frica sa nu se scoale noaptea si sa ceara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Elena, voi unde va duceati la dr. Ciofu? Are si cabinet particular. Intre timp Taisia iar a avut un scaun prost (de la siropul Efferalgan pt febra din cauza vaccinului?) si ne-am gandit ca ar trebui sa mai cerem si opinia altui medic, nu de alta, dar nu mai vreau ca la fiecare part al Taisiei sa sar ca disperata si ma uit daca nu cumva..intelegeti voi. Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Va pupacim pe mamici si pe bebelusi

In sfirsit sta si Cristi pe burtica si isi ridica mai sus capul, desi nu pentru mult timp ca oboseste bietul de el.
Intinde mina si atinge jucariile care sint linga el in patut.
Cu “vorbitul” nu stam prea bine. E cam taciturn. Vorbeste doar cind are nemultumiri si ne cearta, adica scoate niste unete si tipete pe un ton suparat. Mai demult era mai vorbaret. De fapt seamana si cu mine si cu sotul, dar noi vorbim in familie, pe cind el e inca retinut. Uneori zice “meme”, dar nu cred ca vrea sa zica mama
Uneori, dupa masa, da din picioruse pina incepe sa sughita si se simte cum i se misca tot stomacelul iar mie mi-e mila de el. Ii dau 3 picaturi de lamie ca sa-i treaca.
Parul i s-a mai rarit, iar in spate are o fereastra cheala pe locul unde i se atinge capul de cearceaf.
Uneori se trezeste din somn plingind ca nu ma vede in camera.
Noi nu am inceput diversificarea. Cred ca dupa ce implineste 4 luni o sa incercam cu suc de morcovi. Sa treaca vaccinul si mai vedem.

Ii place sa se vada in oglinda dar de zimbit cred ca tot mie imi zimbeste. Oricum cerceteaza tot ce este pe polita din fata oglinzii de la baie, de parca ar fi la cumparaturi si nu stie ce sa aleaga.
Cind il tin in brate isi pune mina pe barbia mea si incepe sa stringa cu toata puterea de care dispune. Se agata si de parul meu si ma mai cheleste de citeva fire de par.

ROMANA_74: Uau! Ai ajuns la 4 mese pe zi… de fapt daca numaram si gustarile de fructe ar fi 6.

ADITZU: Eu i-am cumparat body-uri mai mari ca nu mai puteam sa le inchid din cauza scutecului si nu vreau sa patesc acelasi lucru peste 2 luni.

AMIK: Ce fundite si agrafe, mai bine sa o tunzi ca sa i se faca parul des. Oricum te inteleg. SI eu i-as pune daca ar fi fata.

CRISOTEXA: Pentru rosul de la fundulet folosesti crema Bepanthene? Si bebe e iritat si nu stiu ce sa-i fac. El nu da semne ca l-ar deranja dar mi-e mila cind il vad asa.
rosu.
E masaj ii fac cind ma joc cu el, ca inainte de baita nu apuc , iar dupa trebuie sa pape.
Zici ca e agutat seara… Si noi am avut o perioda din asta si I-am pus muzica si l-am adormit in carucior ( ceea ce mai facem si acum). Ii place foare mult cintecul “pas cu pas” al formatiei Van Noizz, Maria, solista trupei, are o voce foarte buna iar cintecul e ca un cintec de leagan.
Voi de cite ori pe saptamina le faceti baie pe cap? E cam de 2 ori, in rest il spal doar la fundulet cind ii schimb scutecul.

Mie uneori mi-e dor de vremea cind eram desi imi amintesc ca o invidiam pe vecina de palier ca a scapat de burtica. Ea are un baietel de aprox. un an.

GIO: Sanatate bebelusei.

Am pus si eu o poza la pagina de pe profilul personal. Sintem in carucior cu partea din spate ridicata.

Mergi la inceput

A reusit sa ma enerveze in seara asta. Nu a minca suficient astazi, iar acum a baut doar 100 ml asa ca avem totalul pe azi de 465 ml si cred ca mai papa o masa la noapte. Vai de mama lui...
Acum e suparat si biziie. Ma duc sa vad ce are si revin.

Mergi la inceput

I-am infipt biberonul in gura si a mai supt 15 ml in timp ce-si misca capsorul in toate directiile ca radarul. ---scuzati cacofonia, poate trebuia sa zic scafirlia.

Cind maminca , cu o mina isi aranjeaza freza si isi modeleaza urechea. E tare haios. Ai vostri stau cuminti?

Am mai vrut sa intreb ceva dar am uitat si se zbate asta micu in bratele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Buna Mamici,

Romana: si Irinuca mea are cheliuta la spate din cauza ca se tot freaca cu capul de scutecel. La un moment dat avea si in fata o partie considerabila pentru ca ii cazute pufuletul cu care s-a nascut , dar acum vad ca a inceput sa ii creasca.

Gio: Imi pare rau sa aud ca tot ai probleme, multa sanatate Tanisiei.

Crisotexa: eu ii fac masaj inainte de baita. Ba chiar e o metoda ca s-o linistesc. Cand e prea agitata seara, de fapt seara e tot timpul agitata, o dezbrac si ii fac masaj cu ulei de masline. Atunci uita de plans , uita de suzeta, uita de tot si e foarte linistita si vesela ca sta la povesti cu mami. Dupa care vine baita care iarasi ne place tare mult (Romana eu o spal peste tot in fiecare seara), dupa care vine stersul si imbracatul cand incepe isteria. Urlete incontinuu pana cand ii mufez biberonul.

Amik: cred ca e beten leaganul ala, cat ai dat pe el.

Kehleyr: intalnirea DC a fost duminica in Tineretului. Era subiect la Discutii Generale. Asa a zis doctorul 3 ore, dar nu am rabdare si nici ea nu are rabdare sa stea cuminte atata timp. Cred ca o sa incep sa ii fac in carucior ca sa se joace cu jucariile de carut.

Pupici, Adi si Irinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

leaganul a costat 4700000 lei.l-am luat din cora-adica din unul din magazinele de-acolo,cel cu produse pt copii.aveau doua modele:asta al nostru si altul care avea in plus muzicuta si un carusel deasupra scaunelului,care costa 6 mil si ceva.am zis ca nu are rost sa dam mai multi bani aiurea,asa ca...suntem foarte incantati de el!merita banii.si in plus,chiar daca alexandra va mai sta putin in el-rezista pana la 12 kg,iar ea are deja 6500-il pastram pt cei ce urmeaza!

de-abia asteptam sa ii cumparam tricicleta sau masinuta de-aia mare,tot pe baterii...cand se face fata mai mare!:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

eu nu cred in chestia asta cu taiatul parului ca sa ii creasca mai des.pe mine m-au tuns scurt pana in clasa a 3a si tot par de pisica am!

azi am lasat-o cu soacra-mea acasa pt ca noi am avut o seara de iesit la restaurant.:))))dar a plans copilul nostru de i-au sarit ochii!biata socra-mea nu mai stia ce sa ii faca.pana la urma a reusit sa o adoarma.s-a trezit chiar cand am intrat noi in casa,cu un zambet cat toate zilele pe fata!era cea mai fericita.soacra-mii nu-i vine sa creada ca in zilele noastra un copil de 3 luni realizeaza atatea lucruri.

noi suntem foarte incantati ca este atat de fericita cand e cu noi...dar,in acelasi timp,ma gandesc ca este totusi un llucru destul de naspa,avand in vedere ca mai sunt situatii in care ea trebuie sa ramana acasa cu altcineva.trebuie sa se invete!

nu as vrea sa fie o mica salbatica dupa fusta mamei!:)

doamne,3 ore par atat de lungi departe de ea!

alexandra mare & alexandra mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

ROMANA noi ii facem baie complet in fiecare zi, pe cat posibil. Adica in cadita. Si asta include si spalatul pe cap. Ni se mai intampla sa sarim 1-2 zile pe sapt, daca suntem foarte obositi... sau ca aseara cand nu am avut apa calda

ADITZU mersi de info... nu cred ca veneam oricum pt ca eu stau in cealalta parte a orasului...

Apropo de tuns, si eu vreau sa o tund sa i se indeseasca... Amik, poate ca la tine nu a contat, dar de ex la mine se vede imediat cum ma tund ca se regenereaza parul. Probabil depinde de persoana. Dar se opune tatal ei (la noi in familie eu sunt tunsa scurt si el are plete, de ne intrebam daca nu se va "confuza" copilul cu privire la cine e mama si cine e tata ). In fine, o sa mai duc munca de lamurire...

In alta ordine de idei mie imi cade cumplit parul... ce ramane pe perna nu va spun, iar la dus nu mai vorbesc. Asa ca probabil urmeaza o tunsoare stil Halle Berry

Va pupam,

Dana & Stefania

Mergi la inceput