Inca il mai iubesc...
Raspunsuri - Pagina 2
casandra spune:
Baniesc ca ai postat povestea ta pe forum, ca sa te eliberezi, sa te descarci si e foarte bine ca ai facut asa, poate te ajuta sa te clarifici. De iubit cred ca iubim o singura data si iubirea n-are nici o legatura cu ratiunea. Tu il iubesti, el nu te iubeste, nu-l poti forta sa te iubeasca, nu te poti forta sa nu-l iubesti, accepta asta, fara inversunare sau amaraciune. Linisteste-te si vezi-ti de viata ta, care e frumoasa si mai mult ca sigur ca te-ai straduit sa fie asa. Ti se poare tie acum ca e monotona, ca esti suparata, dar o sa iti treaca, mai ales daca nu te mai framanti atata pentru prietenul tau. Nu cred ca faptul ca altii au probleme si nu au parte de ce ai tu, te poate face fericita, dar poti sa incerci sa vezi lucruruile si asa, poate ajuta.
justme spune:
Va multumesc mult pentru gandurile voastre frumoase. Imi sunt de mare ajutor. Am postat subiectul pe forum pentru ca va consider prietenele mele si nu puteam sa povestesc toate acestea altcuiva fara sa fiu judecata, eventual categorisita. Aveam nevoie de sfaturile voastre care , sa fiu sincera mi-au adus un pic de alinare.
Va pup si sper ca si sfaturile mele sa va fi ajutat pe voi cand ati avut nevoie de ele.
rs-143 spune:
Justme ....sa stii ca intotdeauna o sa ne dorim ceea ce nu putem avea si cu cat suntem mai convinsi ca nu se poate tot mai inversunati suntem ...asta ne este aluatul ce sa facem ...in cazul tau ai o familie si daca te straduiesti un pic ai sa vezi ca tu singura iti faci viata monotona ....trecutul intotdeauna va ramane trecut ....traieste in prezent si pastreaza amintirile trecutului .
Te pupic si iti doresc sa iesi din monotonie cat mai curand .
rs-143 spune:
Inca ceva ..nu cred ca il mai iubesti pe respectivul cred ca iubesti ceea ce a fost atunci de mult .....
Bafta si sa auzim de bine
mmihaela spune:
Total de acord cu Leda...
Un vis frumos, trebuie sa ramana acolo unde e, si bucura-te ca nu a devenit un cosmar. Fara castele de nisip, n-am fi noi insine, dar daca ne-am muta in ele... o perioada, si-apoi .
Remodeleaza-te, poate era momentul sa-ti descoperi ceva din trecut, pe care il faceai si l-ai uitat, ia gandeste-te? Poate ca nu acolo trebuia sa cauti, ci un pic pe-aproape? Cu siguranta a avut un scop, nu ramane decat sa-l descoperi!
Pupici, Miha
tutus spune:
Buna!
Nu te supara, dar mie mi s-a parut FOARTE (putin spus) egoist tipul, asta fara sa mai punem la socoteala ce au mai spus si cateva fete ca doar a vrut o placere de moment din partea ta. A fost egoist pt ca chiar daca ar fi adevarat (chestia ca te-a iubit si te iubeste), ar fi trebuit sa TACA (ca nu vrea nimic de la tine, nici macar pe tine - poate is io mai batuta in cap, si nu prea inteleg cum vine asta). Parca bietul om e un ratat, nu te supara dar mie mie greata de astfel de oameni. Te-a dat peste cap? Ce? Poate ca ti-ai amintit de pasiunea dintre voi si acum e monotonie intre tine si sot. Atunci demult nu au existat momente nu tocmai roz? Una e sa fii langa cineva fara copii si alta cu ei. Nu-l pune pe un piedestal pt ca NU merita. M-am enervat. Doar pt ca nu avea cu cine sa ..., ti-a facut tie capul vraiste?!?!? Doamne ce nesimtit, se vede ca nu a auzit ca "tacerea e de aur". Acum sa nu sariti pe mine ca e bine ca s-a intamplat asa, va rog. La ce bun sa te consumi pt cineva care nu te vrea? La ce bun sa-l visezi pe altul in pat langa tine? De ce sa spui "sotul e naspa, e monotonie si nu face nimic", cand poate orice ar face, mintea si inima ta e altundeva si nici nu mai vezi florile pe care ti le aduce? A fost un gest f urat din partea lui si sincer imi pare rau ca ati incercat sa retraiti ce a fost.
Iti doresc sa treci cat mai repede peste perioada asta nasoala. Incearca sa apreciezi ce ai, pt ca ai ceva valoros. Deschide-ti ochii si priveste bine in jurul tau si nu da pasarea din mana pe cioara de pe gard.
Crede-ma ca in fiecare seara ma rog lui Dumnezeu sa ne apere de rau si sa ne tina familia unita, ca stiu ca e tot ce am mai bun pe lume.
Iti doresc numai bine!
Andrada spune:
Pentru Justme:
"Caci ce nu ai in clipa in care ti-ai dorit
Se schimba-n rau cu vremea de farmec risipit
Se arata inainte-ti o schela despoiata
De orice vis cu care o imbracasi odata"
pentru Tutus:
dragostea n-are nimic de-a face cu ratiunea, nu te indragostesti de cineva ca ti-aduce flori sau ca are caracter ireprosabil
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
evadindeva spune:
Hmmmmm! Stau asa nauca in mijlocul drumul si ma uit cand cu jind la cioara de pe gard, cand cu simt posesiv la vrabia din mana.. . . Cam asa esti tu acum, ratacita intre doua drumuri si te-ntrebi... E bine ca ai cerut sfaturi, e bine ca ai avut puterea sa spui cuiva, asta e drumul spre liman. Parerea mea? Nici tu nu-l mai iubesti, faptul ca n-au fost focuri de artificii ti-o demonstreaza, ce vrei mai mult, corpul tau se pare ca stie mai bine decat sufletul tau chinuit de atatia ani de indoiala. Fa-ti un bine si da-l deoparte din viata ta, nu merita pentru ca n-a stiut sa te tina langa el, nu merita pentru ca n-a luptat atunci pentru tine, nu merita pentru ca a acceptat sacrificiul tau desi spune ca te iubeste si te respecta, nu merita pentru ca ai o familie care are nevoie de tine si care te iubeste mai mult decat iti imaginezi tu acum. Si nu, nici macar nu-l mai iubi, scoate-l cu totul, uita-l pur si simplu, nu te mai gandi. . . Cat despre monotonia roza in care iti petreci tu viata, fa tu ceva ca sa dispara. Schimba-ti coafura, muta mobila in casa, du copii la parinti si petrece un weekend cu sotul tau ca pe vremea cand erati prieteni, fara griji.... Incearca sa te gandesti la tine in primul rand. . .iubeste-te pe tine mai intai si-ti vei da seama ca nu merita. Iti doresc multa intelepciune! Si noroc! Si un weekend pe cinste
tutus spune:
pt Andrada:
Sunt de-acord cu tine ca dragostea e una si ratiunea e alta (cred ca dragostea e oarba), dar in momentul in care ai copii, viata de fam e roz dar monotonia te impinge sa te gandesti la altul, altul pt care nu esti "cea mai dintre cele mai", atunci nu te supara, oricat de mare e acea iubire (poate mai mult dorinta de a avea ceva ce nu poti si nu e bine sa ai) mai bine ii tai aripile. "Justme" a facut o alegere cu ceva timp in urma. L-a ales pe altul alaturi de care drumul prin viata e mai lin, mai sigur. Ei... acum si-a amintit de "d-nul agonie si extaz", s-au intalnit, au facut ei ce au facut, dar nu mai e focul de artificii de alta data, el nu a mai dus-o in acea stare de extaz pe care au cunoscut-o candva impreuna. Si atunci la ce bun sa-ti storci creierii cu cineva care nici macar pe acel plan nu te-a facut sa vezi cum e din nou sa fii in varf? Uneori mai trebuie sa luam o foaie de harie si un creion si sa scriem intr-o coloana ce e bun, intr-alta ce e rau, sa tragem linie si sa vedem logica ce spune, care e punctajul mai mare si sa actionam in consecinta.
Poate mi-e usor sa vorbesc pt ca niciodata nu am fost intr-o asemenea situatie si sincer, din toata inima imi doresc sa nu mi se intample nici mie, nici sotului si va doresc asta tuturora (desigur, daca vreti si voi).
Toate cele bune!
vikinga spune:
Mi-a placut tare mult intr-un film replica unei femei aflate oarecum in aceeasi situatie; ea ii zice fostei mari iubiri ceva de genul: " e adevarat ca sotul meu poate nu ma face sa rad, dar in nici un caz nu ma face sa plang asa cum ai facut-o tu.." Am si eu o fosta mare iubire, a fost o poveste asa de minunata. L-am iubit asa cum nu am iubit niciodata si mai rau e ca el si acum ma numeste "dragostea lui, viata lui.. ". Ne mai scriem emailuri, uneori mai vorbim si la telefon; dar a acceptat statutul pe care l-am impus, sa fim doar buni prieteni. Si imi respecta casnicia si faptul ca in curand voi fi mamica. Ma mai gandesc uneori la faptul cum am fi fost casatoriti, daca am fi avut un copil impreuna.. Dar revin cu picioarele pe pamant: imi iubesc sotul si imi impun sa UIT! Si chiar daca acum imi amintesc doar lucrurile bune din fosta relatie, adevarul adevarat e ca daca ar fi fost atat de perfect, niciodata nu ne-am fi despartit. Muncea prea mult, calatorea prea mult, nu se putea hotari sa-si ia un angajament fata de mine.. Acum regreta si spune ca a piredut. Prea tarziu. Asa ca mai bine o amintire frumoasa pentru sufletul meu, dar o realitate cu un sot minunat si o familie extraordinara. Eu sunt convinsa ca am facut ceea ce e mai bine. "El nu ma face sa rad, dar nici nu ma face sa plang.." Monotonie!? Asta ar fi putut apare si in cuplul cu "marea iubire". Asta nu e din vina sotului, poate din vina ta? Fericirea din cuplu se face in doi. Sunt singura ca iti iubesti sotul, asa ca mai bine concentreaza-te asupra lui, aminteste-ti ce te-a facut sa te indragostesti de el, aminteste-ti de cate ori ti-a fost aproape cand ai avut nevoie de el. Si daca ex-ul a fost asa de perfect, de ce v-ati despartit? Nu te mai gandi la el. Nu te merita. Nu are rost. Nu mai te chinui, fii puternica si treci peste asta! Viata e atat de frumoasa, frumusetea ei o gasesti in atatea lucruri in jurul tau Ai sa vezi ca incet incet va trece durerea din sufletul tau. Noi suntem linga tine