Depakine in biberonul cu lapte?

Depakine in biberonul cu lapte? | Autor: Anda86

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, am deschis acest subiect deoarece fetita mea de aproape 9 luni este atat de speriata atunci cand vede seringa si stie ca trebuie sa ii administrez Depakine-ul, incat trebuie sa fim cel putin 2 persoane sa ii putem da,pana acum a avut si Keppra, lua si Vigantol si Fier Haussman si Debridad toate oral si la seringa pentru ca nu ia nimic cu lingurita sau sa ii dau direct in gurita.....asa ca pentru o saptamana am facut pauza cu fierul si Vigantolul iar acum vreau sa ii dau Depakine-ul in biberonul cu laptic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ODana spune:

Buna, Anda. Nu stiu cit de informativ va fi raspunsul meu, il dau doar pentru ca si fetita mea ia Depakine. Ea avea deja 1 an si 2 luni cind am inceput si a acceptat fara probleme seringa. Pe prospect nu am gasit nimic care sa contraindice administrarea impreuna cu laptele. Este cu siguranta bine sa se ia cu ceva mincare, atit pentru a proteja stomacul, cit si cavitatea bucala. Totusi, pe internet o sa gasesti diverse nepotriviri, in general legat de ce poate fi considerat tonic pentru ficat (astfel s-ar metaboliza medicamentul mult mai repede, putind lasa o perioada de neprotectie intre doze): grapefruitul, milk thistle, ceaiuri considerate detoxifiante.
Ce poate fi periculos in a i-l da in felul asta este faptul ca nu stii cit o sa bea din biberon; daca simte gustul poate sa refuze sa mai bea si atunci risti si sa nu-ti dai seama cit din doza a luat deja sau sa refuze biberonul apoi. Poate ai putea sa o faci sa-i placa seringa, poate sa-i dai una goala sa se joace cu ea, sa-i pui in ea altceva ce i-ar placea... Bea inca doar lapte, sau ai inceput diversificarea? Poate un piure, suculet de fructe/legume ce-i place sa-l guste si din seringa si sa-nceapa sa-si schimbe sentimentele relativ la seringa... Banuiesc ca siropul este acelasi, rosu si are o aroma de cirese, ar trebui sa fie bun la gust, probabil asociaza cu administrarea altor medicamente in felul asta.
In alta ordine de idei, nu vreau sa vorbesc prea mult, pentru ca experienta fiecaruia dintre noi e unica, dar stii ca exista multe studii care studiaza legatura intre dieta si convulsii (eliminarea caseinei, adica daca se poate tot ce inseamna lactate, daca nu doar putin si doar capra, eliminarea oricaror cereale cu gluten, eliminarea oricariu lucru la care poate ea avea alergie: soia, alune de pamint, porumb, si sa manince gras, sigur alegind grasimi bune, somon, avocado, uleiul de in). Daca inca o alaptezi ai putea sa incerci tu sa eviti aceste alimente, daca bea formula ai putea incerca una pentru alergii la proteina din lapte de vaca=caseina, dar nu cea din soia, daca ai inceput diversificarera ai putea, in masura in care e posibil, ca e inca asa micuta, sa iei in considerare creierasul ei care are mare nevoie de grasime.
Iti doresc numai bine, multa speranta si incredere, cum ne spunea noua neurologul acum un an, speram sa creasca peste asta. Citeste mult, informeaza-te, nu avea incredere doar in doctori, fa tot ce crezi si poti pentru a imbunatati situatia. Multa sanatate! Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda86 spune:

ODana multumesc mult pentru raspunsul tau, deja i-am dat intai i-am dat putina mancarica si dupa aceea fara sa se sature i-am dat 90 ml de laptic cu Depakine(doar atat ca sa fiu sigura ca papa tot).
Acest Depakine este sirop dar este incolor si nu are nici un gust bun....este uleios, dar vad ca in laptic nu la simtit.Am inceput diversificarea de la 4 luni si am incercat tot ce se putea incerca ca sa o fac sa ii placa seringa(inclusiv a ros vreo 2 ,pt ca am lasat-o sa se acomodeze cu ea).
Dar asa este domnisoara o rasfatata si nu sta nici sa ii scot secretiile nazale nici sa o sterg in urechi nici sa ii dau tratamentul sau sa ii tai unghiile.....tipa parca o impunge cineva cu un ac....si nu a fost niciodata fortata sau chinuita sa ramana marcata sau ceva....in fine ideea este ca am reusit sa ii dau singura siropelul fara sa ma stie tot blocul si sa imi iau picioare in fata .A si cu mancatul este o mare mareee problema, mananca doar ce vrea cand vrea ,in afara de fructe si lapte care le mananca oricand si oricat(desi are ore de masa si fiecare cu un tip anume de mancare) dar ce crezi ca e dupa mine???

Multa sanatate si tie si fetitei tale!

Mergi la inceput