Stie cineva ce vaccin inlocuieste Vigantolul ? Am auzit ca la noi in tara nu se gaseste, dar afara este folosit.
Vigantolul este D3. Adica o vitamina.
Vaccinurile (din cate stiu eu, nu am pregatirea necesara sa garantez) sunt niste preparate care contin tulpini de virusi si sunt menite sa stimuleze sistemul imunitar sa lupte cu acei virusi. Deci vaccinurile sunt impotriva unor virusi.
Nu prea vad cum ar fi un vaccin facut pt ...ce? impotriva unui virus care "mananca" D3-ul din organism? Sau cum?
Exista D3 injectabil, dar asta nu e vaccin.
Cred ca se refera la D3 injectabil - care intr-adevar nu se gaseste in Ro, se aduce de afara...
Acum... faptul ca se gaseste in alta tara nu inseamna neaparat ca e si mai bun pentru un copil sanatos. E intr-adevar mai comod, am prietene care au apelat la solutia asta ca sa nu stea sa dea picaturi zilnic copiilor - asta se face o data la cateva luni. Totusi pediatrii spun ca daca nu sunt ceva tulburari de asimilare a calciului si se face doar preventie, Vigantolul e o varianta mai buna - fiziologic e mai bine sa primeasca 2 picaturi pe zi decat o doza mare la ceva timp, plus ca riscul de supradozare, si hipercalcemie ca efect, e mult mai mare la varianta injectabila. Fiecare face cum crede, dar eu am preferat sa ii dau Vigantol...
Da, exista D3 injectabil forma retard (se absoarbe f incet si asa asigura necesarul de vit D3) dar se recomanda doar in cazul in care mama nu colaboreaza cu dr. pediatru.
Eu prefer picaturile.