Bebelusi de aug-sept.2003 (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

danuta, ce surpriza! chiar ma uitam pe lista inrosita a mamicutelor si stiam ca tu numai de la servici intri pe net. te-am trecut si la bebelusi, si la mamici, desi subiectul ala e in "moarte clinica", numai eu mai scriu pe-acolo... asteptam noutati de la tine, poate si cateva poze cu bebelusa!

Bebelusi de august-septembrie

17 iulie - iuliana - Emma Ana
31 iulie - Tango - Daria Maria Antonia
2 august - cristinamh - Andrei-Razvan
5 august - deia - Lucas
6 august - Simy - Andrei-Calin
15 august - ancuta - Sara Andreea
18 august - Yasmin - Asli
20 august - Freia - Ioana Maria Alexandra
21 august - Tigresa - Horia Stefan
22 august - danoana - Raluca Maria
22 august - ina_nz - Adrian
23 august - sisi - Petra
28 august - anny -Sergiu
28 august - roisin - Ana Miruna
28 august - irinuca - Radu Petru
31 august - Oana_Noemi - Erik
2 sept - dana_ene - Oana Maria
10 sept - Mihaela S - Silvia Petra
11 sept - Catia – Gabriel
17 sept – Danat – Radu-Stefan
23 sept - Alex_2003 - Alexandru Calin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Eu nu cred ca treaba cu cascatul e o problema, am meu casca normal, zic eu si asa cum zicea si Roisin se arcuieste si face niste figuri in timop ce casca de iti vine sa mori de ras.
AM inceput sa gangurim, zicem "aiiiii", "ggggg" si zambim tare frumos.
Va ziceAM SI eu mai demult ca avem probleme cu nasucul infundat, se pare ca nu sunt singura, nu stiu ce4 sa mai fac ca deja am terminat un spray Sterimar si cred ca i-am bagat copilului litri intregi de ser fiziologic si betisoare si degeba

Azi mi se facuse o pofta de struguri..... dar n-am avut curaj sa incerc ca sa nu il doara burta pe pitic.
Fetelor, voi ce fructe mancati? In afara de banane si mere....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catia spune:

ma speriasem putin cu nasucul dar vad ca e frecvent.noi insa nu avem mucisori.ma gandisem sa nu fie de la aerul prea uscat.la mine sunt 25gd in casa.n-am cum sa le scad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

La multi ani, Cristina, eu abia acuma vad ca astazi este ziua ta... sa fii sanatoasa mereu, sa ai parte numai de bucurii, si sa-ti traiasca Andreiul, sa-l vezi flacau mare si voinic!

http://community.webshots.com/user/r0isin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

am reusit sa pun 2 poze in albumul meu. e simpatic bb Erik?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

multumesc pt urari! as fi vrut sa-mi petrec o zi de nastere linistita, dar bb n-a vrut. cred ca era cam suparat ca mamica lui a imbatranit.
mai am o intrebare pt toata lumea: cum ii facem pe bb sa inteleaga ca noaptea se doarme? si ca noapte inseamna de la 11pm la 6 am? si ca nu ne jucam si nu gangurim la 1 am sau dupa biberon la 4 am? eu sunt deja chiauna de somn, ca de trei zile numai asa o tin... tati se scoala, ii da sa manace, dar cand incepe joaca mi-l da mie, ca sa apuce si el sa doarma pana pleaca la servici...
cu nasucul nu stiu ce sa fac. pana acum bagam caloriferul, 25' in casa. in seara asta nu vreau sa-l mai bag, si sunt 22'-23'. vreau sa vad daca e vreo schimbare, si daca maine dimineata o sa mai aiba nasucul infundat. noi avem mucisori din belsug, si nu de-aia uscati, de-aia moi, care ii prind cu servetelul cand sufla serul, apoi mai scot si cu pompita... ce sa mai fac? ca peste zi nasucul e OK.

oana, mie in album nu mi se incarca nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

La multi ani Cristina, sa fii sanatoasa si sa ai tot ce-ti doresti!
Oana, nu am reusit sa vad pozele lui bb Erik in album.

Hai ca mai m-am linistit cu cascatul, daca ziceti ca si la voi e ceva normal asta. Eu citisem tot in "Mama si copilul" ca nu ar fi in regula, dar pediatrul zice ca nu am de ce sa ma ingrijorez ptr. ca bebe e un copil normal si vioi.

In legatura cu dormitul noaptea si eu as vrea sa stiu o reteta ptr. mai multe ore de somn, dehh...Dar am observat ca bb Horia doarme mai bine cand mananca mai mult.Intr-o seara i-am dat si completare la biberon si a dormi 4 ore..nici mie nu mi-a venit sa cred.La mine pb. e ca am lapte cam la limita si il chinui putin si pe el si ma chinui si eu, ptr. ca nu-i ajunge prea bine la o masa si apoi se trezeste la scurt timp sa manance iarasi.Dar per ansamblu a luat bine in greutate, asa ca nu ma grabesc cu laptele praf.Ii dau doar cand e f. infometat.Am cumparat Galactogil, e un medicament pe baza de plante ptr. stimularea secretiei lactate, aviz celor interesate. Pana acum pare sa fie cat de cat eficient.

Va pup, si va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

OFFF, am apasat pe vreun buton aiurea si mi s-a sters tot ce am scris....am sa incerc sa reiau...

Si la noi laptele e cam problema. Dimineata e din belsug, dupa o noapte de 7-8 ore de pauza se aduna...dimineata e somnoroasa, suge de la un san si adoarme, apoi peste 2 ore se trezeste si goleste celalalt san, asa ca e o pauza de 4 ore pt un san sa se umple. Asta tine pana seara cand nu mai fac fata, asa ca dupa baita primeste un biberon intreg de lapte care a ajuns acum la 130 ml pe care il papa in 2 reprize cu o pauza de somnic de 15-20 minute. Apoi daca mai vrea mai primeste de la san pe la ora 22-22.30 si adoarme in general la ora 23, dar a fost cand a adormit si la 24. Asa doarme pana la 7 sau 8 dimineata cand o luam de la inceput. Mie mi-e frica sa nu renunte la san in favoarea biberonului, am experienta nefericita cu prima fetita, care dupa ce am hranit-o exclusiv la san timp de 2 luni, cu program rigid de 3 ore intre alaptat(atunci asa eram "disciplinate" din spital, nu ca acum), mi-am dat seama ca nu se satura si am inceput sa-i dau din biberon completare. Dupa cateva zile, cand o puneam la san incepea sa se zbata si sa planga, iar cand ii dadeam biberonul il accepta cu placere. Mi-am dat seama ca nu mai are "chef" sa se oboseasaca cu sanul, ca ii vine greu sa mai traga din el, iar eu, o mama care nu vroia sa renunte sa-si alapteze copilul, am mai chinuit-o o vreme, pana mi-am dat seama ca nu mai are rost si laptele meu se imputina pe zi ce trecea, asa ca la 2 luni si 3 saptamani am renuntat definitiv la san.
Deocamdata cu Silvia nu am problema asta ci din contra, se stramba la biberon si il accepta cu greu daca inainte primeste sanul, asa ca am adoptat stilul: o masa intreaga de biberon, ca atunci cand e flamanda il accepta.
O sa incerc si eu cu Galactogil, deocamdata am folosit doar ceaiurile de chimen si anason si beau cam 1 litru pe zi.

Cristina, La multi ani si din partea noastra, Andrei sa-ti aduca numai bucurii, chiar daca acum te tine noaptea la povesti...

Apropo de ce mancam si ce nu...eu aseara am facut-o "lata", am mancat ieri supa de varza si salata de varza cruda, desi stiam ca e contraindicata, dar am vrut sa studiez daca ii provoaca colici sau nu. Nu va indic sa faceti la fel, a avut niste dureri ca niciodata saraca, a urlat vreo ora cu toate ca ii dadusem sab simplex, apoi fiindca nu mai stiam ce sa fac, gaze nu avea, de ragait nu ragaia, dar urla ca din gura de sarpe, i-am mai administrat o doza de sab intr-un pic de ceai de chimen si dupa cateva minute a facut un kk si a adormit bustean. Noaptea nu s-a trezit sa planga (se mai chinuie ea in patut si scoate zgomote ciudate,dar in somn, nu s-a trezit niciodata), insa dimineata era plina de kk in scutec.
Eu am mancat struguri si am observat ca s-a chinuit putin mai mult decat de obicei, totusi nu ca de la varza. In rest si eu mananc numai mere si banane, dar mai beau sucuri naturale de caise sau de grapefruit si nu au afectat-o.

Astazi am pacalit-o cu plimbarea (dupa ce nu am fost nici ieri)...ne-am imbracat sa iesim si cand am fost gata a inceput sa ploua, asa ca am pus-o in carucior, am deschis geamul si a adormit instantaneu, asta era pe la ora 15 si inca nu s-a trezit(e ora 18.15). La noi e tare frig, nu cred ca sunt mai mult de 5 grade, si pe deasupra mai si ploua.
Probleme cu nasucul nu avem, sper sa nu se molipseasca de la cea mare care e putin racita...
Astept acum sa se trezeasca sa-i dau sa pape ca deja da lapticul pe afara.
Va pupic pe toate mamicile si pe toti bb-ii.

Intre timp s-a trezit si a papat, asa ca abia acum am timp sa postez raspunsul.

mihaela

Mergi la inceput

Hei, mamici de august-septembrie, pe unde sunteti? Nu va lasa bebeii chiar de loc pe aici?

Yasmin, ti-am vazut printesa, e un bb dulce. Am vazut si pozele de la nunta si mi-au placut mult. Sunt foarte artistice.
Cristina, cum a fost botezul, acum am vazut ca a fost azi, tineam minte ca e duminica.

Fetelor, ce seara linistita am avut ieri, daca am mancat corespunzator! Nici un planset, a adormit foarte linistita la 22.30 si s-a trezit dimineata la 7. Acum a adormit de cateva minute la fel de linistita in patut, a plans putin azi, dar nu stiu de la ce, ca acum m-am invatat minte si nu mai mananc ceea ce stiu ca nu e voie.

Ei, va astept cu noutati...
Pupicei multi.

mihaela

Mergi la inceput

PS Am uitat sa va spun ca azi am implinit si noi o luna si chiar daca suntem printre cei mai mititei de pe aici, va ajungem noi din urma... .

mihaela

Mergi la inceput