Bebelusi de aug-sept.2003 (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

ne intoarcem si noi cu vesti bune: lui Bb a inceput sa-i placa la baitza, acum urla numai dupa..., dar ,mami are remediu si pt. asta: astupa repede gura copilului cu szy si toata lumea e fericita si cu urechile intacte!
Nu stiu cat a luat in greutate, mergem saptamana viitoare si cantarim pe BB mic! Pare oricum mai mare si unele hainute parca nu ne mai incap!
BB Erik a facut o chelie destul de serioasa, din parul lung si mult cu care s-a nascut, n-a mai ramas mare lucru, dar vorba aia "paru prost paraseste capu' destept!"
hai noapte buna ca vreau sa profit cu nerusinare ca doarme piticu"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ancuta, ma bucur ca nu aveti nevoie de imibilizare... am vazut un b in parc cu piciorusele imobilizate, saracutul...
eu nu am facut niciodata baie cu tarate. il frec cu o carpa moale, bine sapunita inainte, si vad ca pielea se curata f. bine. nu mai simt ca se descuameaza nici macar cand ii fac masaj cu ulei.
cu supozitorul nici eu nu am inteles de ce sa-i mai pun daca nu mai are febra. si cum azi nu a avut deloc, nici eu nu i-am mai pus. nu vreau sa bag medicamente in copil, asa, "preventiv".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Uite ca mai e o saptamana si implinim si noi o luna...suntem maricele deja!!
La baita ii place tare mult, plange numai cand o sterg pe cap, apoi ii place tare mult sa stea in pielicica goala. Eu o spal numai cu apa si sapun, ii mai merge putin pielea, dar e un lucru normal. Dupa baie am ajuns la concluzia ca e foarte bine daca o dau numai cu pudra, de la ulei s-a iritat, il lasam pe mai tarziu, iar dupa tratamentul cu Nidoflor care a dat rezultate super, de la pudra nu mai transpira si nu mai avem probleme.
Nici eu nu stiu cat s-a ingrasat, dar are 54 cm si hainutele pe care le-am cumparat inainte de a se naste deja ii sunt mici, am trecut pe numarul urmator deja. In orice caz vad pe piciorusele si pe manutele ei ca sunt mai grasute, iar de foame se trezeste dupa 2 ore si jumatate- 3 ore, cu exceptia noptii cand doarme de la 23 pana la 6-6.30. Incepem in sfarsit sa ne facem un program de mancat si de somn, avand in vedere ca am hranit-o la cerere, era cam bulversat, dar acum dupamesele sunt pentru joaca,seara pentru "descarcat" nervisorii din timpul zilei, iar noaptea pentru somn .
Numai bine bb-lusilor.Ne mai "auzim"!

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catia spune:

ce fac azi bebelusii?
noi ne-am inceput plimbarile mai lungi prin parc.si ne place tare mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Am revenit .. dupa o saptamana in care am fost ca teleghidata. Am avut mult de treaba la birou, asa ca programul a fost de trezit o data cu masa de dimineata a lui bb, papat eu, imbracat, pregatit bagaj eu, bagaj bb, plecat la bunici, bb papa din nou, fugit la serviciu, stat cat maxim doua mese ale puiului (traiasca pungutele) si venit fuga inapoi, hranit bb, plecat acasa, baita, nani si tot asa. E tare obositor ma tot tem sa nu raman fara laptic de atata alergatura. Un singur avantaj la toata chestia asta, si ala tot pt bb: bunicii stau la curte, e multa vegetatie chiar daca e mic spatiul, asa ca e cu totul alt aer. Bebelusa trage niste soamne la aer, e rosie in obrajori, asa ca tot e bine.

Duminica trecuta am si botezat-o, a fost foarte interesant iar Petra un ingeras cuminte. Ma temeam ca va racni ca din gura de sarpe ba de sperietura cu apa, ba de foame, dar a scancit doar putin la "imbaiat" si apoi i-au pierit alte tentative cand a luat-o preotul in brate si a inchinat-o pe la icoane. Ce inseamna harul! Slujba m-a impresionat iar eu am putut sa fiu de fata (mi-a facut molifta chiar inainte fara sa pretinda nimic) Puiuta a dormit apoi aproape 6 ore neintrerupt si cu o fata bolfoasa si zambitoare.

De cateva zile e mai cumintica, a inceput sa aiba si perioade active in care nu plange!!!!! Sta cu ochisorii vii si curiosi deschisi si daca o tii de vorba e atenta si nu zice nici un miau. Avem 4 kg 800 deja!

Cristina, imi pare rau ca ati racit, sper ca acum sunteti mai bine.

Mihaela, bb-ul tau nu are nici o luna si doarme toata noaptea? Vaaai, ce noroc!

Mai revenim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danoana spune:

Buna fetelor,
imi pare rau ca n-am mai scris dar am avut probleme cu netu'.
Ina, bebeii nostri sunt nascuti in aceeasi zi si au cam aceleasi dimensiuni - Raluca mea avea la 5 saptamani 5200 kg si 57cm - pacat ca stam prost cu distanta, altfel faceam o intalnire de gradul trei!!Sa-ti traiasca bebe si sa ai aprte numai de bucurii de la el.
Fetita mea e destul de cuminte, dar n-am ajuns la performanta de a dormi toata noaptea fara sa ne trezim.De abia ne-am prins de o smecherie - ii fac baita pe la 21:30, pe la 22:00 doarme si se trezeste o data pe la 3:00 si pe urma pe la 7:00.Inainte ii faceam baita mai devreme si se trezea de dooua ori pe noapte.
Acum insa mami are timp pentru ea de abia dupa 22:00, ceea ce inseamna ca ma culc pe la 1:00 noaptea.
LA fundulet si pe la pliuri eu ii dau cu ulei de floarea soarelui fiert la bain marie si ne merge foarte bine, nu a facut nici o iritatie.Vroiam sa va intreb daca vi s-a intamplat sa "reverse" pampersul cu caca!Noua ni s-a intamplat, si nu pentru ca am neglijat sa o schimb.E normal sau trebuie sa incerc o alta marca de scutece?
Cam atat deocamdata pentru ca s-a trezit "raptorul" si ne e o foameee!
Va pupam, Oana si Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Danaoana, cu revarsatul pampersului se intampla si la altii, eu l-am gasit pe pitic murdar de kk si pe spate,asa ca nu-ti face probleme. Pe mine m-au avertizat prietenele cu copii si initial nu le-am crezut. Deci si cu pampersi tot il gasesc din cand in cand murdar ca trebuie sa-l bag la spalat la chiuveta finndca servetelele umede nu-psi mai au rostul.
Stiu ca bebilor le place sa stea in funduletul gol, dar eu nu prea mai incerc chestii din astea ca ma trezesc cu jetul de pipi cand mi-e lumea mai draga de ne face pe toti fleasca.

Ehe...ce fericire sa doarma bebe toata noaptea..Al meu se trezeste de 2 ori sau 1 data, depinde cat de mult papa. Aseara a papat cu atata disperare ca la un moment dat s-a inecat de i-a tasnit laptele din gurita. Cateodata e asa de lacom incat trebuie sa luam mici pauze de supt. Ii curge laptele din gura si el n-ar renunta la tzitzi.
Si noi chelim la greu, ma intreb cu ce o sa ramana din putinul par pe care il are.
Si eu il dau pe la fundulet cu alifie de galbenele si vad ca ii merge foarte bine, are o pielicica super catifelata si fara nici un fel de iritatii.

Mie mi-a recomandat pediatra ca primul vaccin sa-l cumpar, ca a zis ca e mai bun decat ala gratuit si ca e mai bine pentru bebe. De altfel, prietenele mele cu copii m-au sfatuit la fel. Voi cum ati procedat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Si noi am primit aceeasi recomandare, sa cumparam vaccinul de la Pasteur (Franta), ca e mai lipsit de riscuri...

Nu imi vine sa cred, capsunica a dormit aseara de la 22 la 5:30, de a vazut si mami cum e sa dormi mai mult de 3-4 ore neintrerupt. Dupa care a papat ca nehalita si a varsat destul de mult dupa, dar nu cat sa i se faca foame din nou! M-am speriat initial dar m-am gandit ca fata de cat a mancat nu e mult ceea ce a iesit si judecand dupa fata ei ghidusa cred ca e bine merci!

Si noi avem probleme de "deversatul" in timpul suptului. La inceput cel putin cand sanul e foarte plin, curge si pe alaturi si uneori se mai harjoneste cu sfarcul care tasneste si ajunge sa aiba lapte si pe ochi de nu mai pridideste mama cu servetele si nu mai stie ce sa stearga sau sa acopere mai intai: gurita, ochii, sanul, asternuturile????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

"Neata", salut, hello, bonjour!

Noi ne-am puturosit, abia mai miscam degetele pe tastatura, desi de citit va citim zilnic (de obicei cu copila in brate, deci cu maxim o mana libera).
Culmea, si noi am avut o noapte mai linistita, si cu muuult somnic, bebita a papat pe la 10, a adormit la 11, s-a trezit pe la 4:30 cand a mancat biiine, a ragait regulamentar (deja ragaie de cum o iau de subtiori s-o urc pe umar) si a mai dormit o tura pana pe la 9.
Nu-mi fac insa iluzii, pentru ca a avut un week-end foarte agitat, nici sambata, nici duminica n-a dormit mai mult de 4 ore adunate in timpul zilei, desi ne-am rugat de ea in cor sa mai doarma putintel.

Sambata am fost la o cununie, eu am reusit sa ajung la coafor dimineata, si a trebuit sa-mi iau si ceva de imbracat (am cautat in fuga mare, da' a fost de ajuns ca sa ma simt si eu bine... ), iar la restaurant m-a laudat toata lumea despre felul in care ma prezint. Adevarul e ca imi e si rusine sa recunosc, dar burta s-a dus de tot, iar eu arat cam ca inainte de sarcina (poate un pic mai bine, ca am cateva kile in plus! ). Nu pot sa cred ca nu am ramas cu nici un semn, nici vergeturi n-am, numai linia neagra se mai vede pe burta, si buricul e un pic afara (oricum am avut buric urat de cand ma stiu ).

Veverita mea a stat cu ai mei sambata seara, si se pare ca a fost destul de cuminte (cel putin asa zice maica-mea), insa eu am stat cu emotii parca cine stie ce se intampla (asta dupa ce dimineata am avut alte emotii, ca am lasat-o singura cu taica-su).

Apropo de pampersi, noi am luat deja un pachet nr. 3, pe care ii punem noaptea, ca sa fie copilul cat de cat protejat. Astia normali, nr. 2, nu prea mai fac fata, ieri am schimbat-o si dupa 5 minute a facut pisu in sus (nu pot sa pricep cum!), asa ca era uda deasupra pampersului, la brau.
Noi ne dam la fundulet numai cu Sanosan, doar daca face o iritatie mai serioasa folosim combinatia aia imbarligata pe care ne-a dat-o pediatra.
Astazi as fi vrut sa ies un pic prin oras, cu tot cu domnisoara, pentru ca nu prea mai avem de imbracat. Primele lucrusoare i-au ramas mici, iar ce a mai primit intre timp au fost numai chestii mari, in care inoata... La cum e vremea afara insa, cred ca nu mai plec nici eu singura, mai bine ma culc!

De vaccin nu stiu nimic, eu credeam ca se cumpara oricum, da' daca nu uit am s-o intreb pe pediatra.

PS Am uitat sa va zic: saptamana trecuta am mutat-o pe gaza la ea in camera. Rezultat: prima dimineata a dormit pana pe la 9 si ceva, ea care se scula la 7, 7 jumate! Bine, cu pauzele de masa, evident, dar si-a prelungit somnul pana mai tarziu. Eu am avut ceva emotii, insa oboseala mi le-a inlaturat, asa ca de cand cu aceasta schimbare ne odihnim cu totii mai bine, iar eu o aud exact cand e nevoie, si nu mai mai trezesc de cate ori se intinde.

http://community.webshots.com/user/r0isin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catia spune:

fetelor,varog sa-mi spuneti si mie ceva.bb al meu a avut o fetisoara curata de cd l-am nascut.de azi de dimineata insa ne tot apar puncte rosii,imprastiate pe fetisoara.arata ca niste microcosuri.
si mai e ceva.de cd suntem acasa avem nasucul mereu infundat.cd se trezeste ii pun sterimar mereu dar tot nu respira bine mereu.mai ales cd suge.
merci mult

Mergi la inceput