Bebelusi de aug-sept.2003 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Emma a avut icetr numai vreo citeva zile....de fapt in spital a avut icetr mai mult, apoi cind am venit acasa a inceput sa ii treaca.
Fetelor, daca vreti sa vedeti ce poze i-am facut ieri Emmei le vedeti aici http://community.webshots.com/user/emma_ana la De la 2 la 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

Catia, tu vorbesti serios cu grupa sangvina a parintilor? De unde ai aflat chestia asta? Ca si eu am 0, sotul A si bebe (tot 0 a capatat si ea) are exact 2 luni si inca mai are o urma de icter. De la inceput a fost putin, dar nu s-a grabit deloc sa treaca. Pediatrul ma asigura intr-una ca nu e nici o problema, mai ales ca si eu o hranesc exclusiv cu lapticul meu. Dar nu a zis nimic de grupa de sange.
Iuliana, tocmai ma pregateam sa iti scriu de experienta mea cu tot familonul cand am vazut si sugestia Cristinei
Pai sa vezi ca la mine s-a nimerit cam rau ca au venit toti exact cand am nascut si eu am trecut prin niste momente de oarecare depresie vreo saptamana. Asa ca mama nu prea indraznea nimic ( e genul care nu se baga nici daca insisti) se ocupa dpar de spalatul hainutelor, calcat rufe, ma inveselea pe mine. Soacra-mea in schimb s- abagat in toate alea si a venit cu sfaturi, de fapt nu sfaturi ci 'asta asa se face si asta asa... ca eu am crescut 4 si au crescut bine...'. Asa ca in doua zile eram la cutite cu ea, saracu tati era intre ciocan si nicovala. Si am inteles pe urma (cand mi-au trecut piticii, evident) ca saraca soacra-mea nu zicea de rau, dar asa e traditia aici, ca 40 de zile mama nu se ocupa de bb. Baitza ii fac doar femeile batrane, cu experienta, mami e pe post de 'vacutza'doar.
Si prima baita, am plans si eu si era sa bat pe toata lumea daca eram in stare (nu eram ca era la doua zile dupa cezariana si nu am fost in stare sa ii fac baita eu). Asa ca i-a facut soacra-mea si a urlat Asli pana i-a pierit vocea. Ca au un stil ciudat de a face baie, tin copilul cu burtica in jos si toarna apa pe ea (sa nu cumva sa ii intre apa in urechi, doamne fereste!) si ii intra apa in ochi si in nasuc si in guritza si palngea... au fost momente de cosmar. De atunci la baitza nu s-a mai atins nimeni de ea, indiferent in ce stare am fost. Si cu mine e toata numai zambete in caditza. I-am dat peste nas soacra-mii cu faza asta.
Pe urma a inteles si ea ca eu sunt altfel si nu accept atatea sfaturi , ca stiu si eu sa imi cresc bebeul.
Pt tine ar trebui sa fie mai usor pt ca tu ti-ai revenit dupa nastere si deja aveti ritmul vostru acolo pe care nu o sa poate sa il submineze (desi nu cred ca asta ar fi intentia cuiva, daca ne deranjeaza soacrele e din cauza ca nu avem puncte in comun, nu din rea-vointa...cred).
Acum, cand ne vizitam, ne intelegem bine, dar sfaturi bune chiar ca nu mi-a dat niciodata. Nu ca sunt eu indaratnica, dar chiar nu au functionat in cazul nostru si tot cum am stiut eu a fost mai bine.
Incearca sa te detasezi, daca te apuca piticii, cu diplomatie 'spui ca ea si faci ca tine' (ca asa spune pediatrul...)
Fug ca tati a devenit nerabdator... si nu vreau sa il las sa astepte... ca pe urma adoarme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

iuliana, eu cand ziceam ajutor intelegeam sa stea langa andrei in casa, sa-l tina in brate, dar daca incepe sa planga sa ma cheme, sa vad eu ce are. oricum la scutece nu se baga, caci nici mama nici soacra-mea nu se pricep la pampersi, iar la spalat nici nu poate fi vorba sa intervina. ma si gandesc cu cine il las pe andrei peste doua saptamani, cand sunt nasa. mama zice ca vine ea, dar nu o vad descurcandu-se singura. trebuie sa vad cum il conving pe fratele meu sa vina sa stea aici, ca in el mult mai multa incredere, desi experienta lui la bb se reduce la andrei. dar a stat destul cu mine, a vazut ce fac, nu are alte idei si nu stie sa aplice decat ce l-am invatat eu. si oricum, a stat cu andrei o saptamana cand sotul meu a fost plecat, i-a vazut obiceiurile. si, desi e mai mic decat mine, l-am lasat si doua dimineti singur cu bb (ceea ce n-as avea curaj cu altcineva!). s-au descurcat amandoi de minune, copilul era spalat, schimbat, satul. in afara faptului ca il imbraca cu ce gasea mai cu mot prin sertare nu am nimic sa-i reprosez, arata andrei de parca pleca la agatat fete, nu statea singurel in patut...
nu sunt paranoica daca vrea cineva sa-l ia in brate, dar stau cu ochii pe ei... ca pe butelie! a fost haios cand soacra-mea insista sa-i dea ea biberonul. dar il tinea - nici nu pot descrie cum- cert e ca intra aer in tetina. i-am spus sa-l mai ridice, dar n-a inteles cum. am strans din dinti, desi tare as fi dat-o la o parte, i-am desfacut mana de pe biberon si i-am asezat-o deget cu deget in pozitie buna. s-a uitat ciudat la mine, nu stiu ce expresie aveam eu pe fata, dar cred ca a inteles ca ori face asa ori renunta. s-a conformat... dar daca anrei incepea sa planga la ea in brate, imediat il lua tati... si-i mai si spunea ca nu se pricepe. iar eu radeam pe infundate. nici noi nu suportam nimic pe cap. eu il tin fara tichiuta, doar dupa baie ii pun una, cu mare scanadl, si peste vreo 3 ore i-o scot. mai suportam fesurile, dar nici astea cu prea mare entuziasm. nu mai zic ca parintii sunt la disperare cand vad copilul fara caciula, la botez s-au chinuit tot timpul sa mi-l tina cu fes si infasurat in paturica, si andrei avea grija sa scape de ele... le explicam ca nu-i obisnuit si nu-i place, dar n-am avut succes... dar nici n-am insistat, caci stiam ca in 2-3 ore o sa fim din nou singuri, ce rost avea sa ma cert cu ei?!
despre icter am aflat la spital ca mai mult ca sigur fac copii care au unul dintre parinti cu grupa AII. mama are grupa, si mi-a zis ca si eu si fratele meu am facut icter. si cand am intrebat-o pe pediatra la maternitate daca pot pleca acasa (andrei inca mai avea ceva urme de la icterul fiziologic), m-a intrebat ce grupa am eu si sotul. la "de ce?" mi-a explicat ca nu-mi dadea drumul daca nu aveam B3 si AB4, ca putea face icter. dar noi n-am facut... si cand am vazut-o prima data pe galusca lui roisin cat de galbejoara era, m-am speriat! bine ca n-a aratat si andrei asa, ca la cat era de urat, asta mai lipsea, sa fie si galben!
catia, vaccinul de 2 luni e in piciorus. noua ne-a spus sa venim imediat dupa masa, caci nu are voie sa manance 2 ore dupa. i-a pus in gurita niste picaturi rosii (habar nu am ce erau), apoi a urmat intepatura si urletul asociat. dupa o zi cu comprese reci, a doua zi nu se mai cunostea decat intepatura, nu mai era nici rosu si nici fierbinte, si nici nu mai tipa cand il atingeam. dar a facut febra... care a trecut cu supozitor cu paracetamol.
ei, ma duc sa-mi iau odorul in brate, ca tati e nervos in seara asta si vrea sa doarma, iar andrei are chef de joaca!
cristina si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta spune:

Fetelor, Cristina, Iuliana,
Hai ca am intrat in panica. Sara a inceput sa se ridice pe picioruse inainte de a avea 4 saptamani, e drept ca nu prea statea ea mult timp si cadea, i se inmuiau picioarele, insa acum la 2 luni se ridica bine pe picioruse si se incordeaza si sta si cate un minut. Apoi eu am mai pus-o in fundulet in canapea(spatele era deci, sprijinit). Sper sa nu ii afectez coloana in vreun fel cu aceste ridicari in picioruse si sederi in canapea sau la mama pe picior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex_2003 spune:

Salutari tuturor bebelusilor si mamicilor de aug-sept.
Alexutz a inceput sa ridice capushorul si il tine bine.Nu rezista mai mult de cateva minute.E un nazdravan si ii place sa faca baita.Exerseaza bine mersul pe bicicleta dar numai in cadita(vanita sau baliuta.Ziua cand nu e nimeni linga el incepe sa faca galagie.Cand simte pe cineva aproape incepe sa gangureasca.Sper ca toti bebelusii sa fie cuminti si sanatosi si sa se organizeze intalnirea de 1 an.Avem poze noi http://community.webshots.com/user/Alex_2003_nz

Mergi la inceput

Fetelor, eu nu am avut depresie post natala, dar vad ca acum m-au apucat pandaliile. Imi joaca hormonii astia feste sau o fi din cauza ca mi-e groaznic dor de acasa. Si asa as fi vrut sa ma duc eu, dar...deh...vin socrii ..si apoi se face iarna...si mama nu o sa o vada pe Emma cir de curind. I-am spus sa vina in dec., dar mi-a zis ca nu "scapati de unii si sa vin eu imediat? lasa sa mai stati si voi liberi dupa aia" Problema e ca ce ma fac eu cu soacra-mea ca nu mai poate merge deloc (are Parkinson) si ea e cu toane. O data la toane mi-a spus ca a incercat sa ma considere fiica ei, dar nu poate (ma asezasem in bratele lu' fi-su...nu mai erau scaune...si a turbat de gelozie. Acum nu mai stiu cum mai e, ca nu am mai vazut-o de un an juma'. Vreauuuu acasaaaa!!! La mamaaaa. Si mie nu prea-mi place sa pup pe nimeni in fund, eu am tabieturie mele, daca am chef fac de mincare, daca nu, nu. Apropos de asta...n-am mai facut mincare de vreo 2 luni, eu cea care faceam inainte in fiecare zi. Dar nu stiu ce e cu mine, pur si simplu nu mai am chef. ufff si nu-mi place nimeni sa imi umble in cratitele mele....ce mai, o sa fie un chin

Mergi la inceput

Alex_2003...mi se pare mie sau Alexutu tau seamana leit cu ta-su?:)) Mare flacaul!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Fetelor, trag concluzia ca sunt tare norocoasa. Cumnata mea a nascut si ea cu o luna inaintea mea si locuieste in alt oras asa ca soacra e in deplasare (de fapt, chiar sa fi fost pe aici si nu cred ca m-ar fi deranjat, e o femeie tare la locul ei si de treaba), iar parintii mei sunt de baza si foarte ascultatori. Nu ies din cuvantul nostru si au grija de puiuta cand o lasam in timpul zilei la ei ca de un bibelou. Imi pare si asa destul de rau ca nu o vad toata ziua, ar fi fost groaznic sa nu am incredere in cine are grija de ea...
Despre indemnizatie si alti bani eu nu stiu prea multe. Am incasat ceva in cont nu stiu exact de unde si cum ca l-am rugat pe taica-meu sa se ocupe. Tot el a fost cu niste acte pentru prima de nastere si inca ceva care se va primi lunar, iar nu stiu cum se cheama. Cristina, daca tot nu ai aflat pot sa il intreb si sa iti dau toate detaliile. La mine e putin diferit eu sunt si angajator si angajat asa ca probabil de o parte din documente ar trebui sa se ocupe scoala.

Azi am fost si la doctor si am lasat-o cu gura cascata, ce copil grasut, cuminte si bun avem! A luat 2,600 kg si 10 cm in doar 7 saptamani, cica e foarte bine. I-a facut astazi si o hemoglobina ca e putin cam alba, dar se pare ca totul e OK, seamana cu mine, si eu sunt "FETE PALIDE". Cica ar trebui sa mai iau si eu fier dar nu ma grabesc. Si asa sunt pe muchie cu constipatia si fara sa imi fac mai intai niste analize nu as vrea sa bag pilule aiurea. Iar de analize nu stiu cand am timp.
Cu buricutul intr-adevar are hernie, dar nu e grav si se pare ca ar trebui sa se retraga singura. Sper sa fie asa, si sa nu trebuiasca sa o chinui.
Dna Doctor a fost cam pesimista cand a auzit ca ma duc si la munca si alaptez si mai vreau sa am si lapte rezerve la pungulite. Pana acum a mers dar ea spune ca e foarte posibil de la oboseala si stres sa raman curand fara lapte. Cred ca daca se intampla asa chiar ca fac depresie desi de asta am scapat pana acum. Incurajati-ma, spuneti-mi ca ati vazut cazuri ca al meu in care totul a mers bine!!! La birou angajatii deja intreaba "Unde e sefa, la baie?" si ma duc doar o data pe zi desi ar trebui sa o fac de doua ori (cam complicat, ca nu am sterilizatorul la mine si asta mai lipseste, sa ma vada fierband pompa in bucatarie!!!)
Ieri mi-a zambit in sfarsit! Mai zambea ea si inainte dar nu asa de "cascat" si de direct. S-a uitat si la mine si la tati si s-a hlizit cu toata pofta, bineinteles fara zgomot.
Si noi o mai tinem ridicata pe perne, nu chiar in fund, dar asa ca sa vada si ea lumea. Iar seara ii pun muzica si ma batai cu ea, ii place la nebunie sa stea pe umar si sa caste ochii la becuri! Iar la baita inca nu rade dar face o fatuca asa dulce de as pupa-o cm cu cm dar ma abtin. Iar pe fundulet e asa de grasuta ca a facut un fel de celulita... Desi e grasuta nu are o aliura masiva (decat la falcutele nesfarsite), e tot delicata, doar e fetita!
Saptamana viitoare facem 2 luni si .... vaccinul! Au, mi-e friiiiiica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Chestia cu grupa sanguina e pe foarte bune, pitica mea d-aia a facut asa icter uratel, ca eu am grupa 0 si ea are BIII, si cica asta e cea mai naspa combinatie, ca face icter accentuat.
Mai nasol a fost ca taica-su a crezut tot timpul ca el are grupa AII, asa ca in timpul sarcinii am facut dozari de anticorpi numai anti-A, si cand am descoperit ce grupa are copilul am aflat si ca tati poseda de fapt grupa AB.
Asa ca degeaba am facut dozarile alea, ca incompatibilitatea intre 0 si A nu e asa nasoala ca intre 0 si B, si uite ca fii-mea a iesit cu B (nu putea sa iasa si ea A! ).
Oricum, noi am stat vreo 3 zile la fototerapie si am scapat repede de icter, a fost intens, dar scurt.

Sisi, mama, da' ce ritm de crestere aveti, sa nu va fie de deochi! A mea s-a nascut cu 3.450, a iesit sub 3.200 din spital, si acuma abia are vreo 4.800, deci la 7 saptamani a luat sub un kil jumate fata de nastere. In prima luna media e cam 750 de grame, in urmatoarea nu stiu, da' tot p-acolo tre' sa fie. Voi sunteti muuuuult inainte!
Stai linistita cu laptele, daca n-a disparut pana acuma, nu cred ca o sa dispara asa usor! Eu am avut numai cateva ore de agitatie luni si seara abia am reusit sa satur copilul, am crezut ca il trimit pe barbata-meu dupa lapte praf! Asa ca reactia la stres este imediata, ori tu inteleg ca nu ai avut-o, deci sunt sanse mari sa rezisti bine. Oricum, incearca sa nu te epuizezi, e spre binele amandorura sa fii odihnita...

Mama, ce probleme nasoale cu soacrele! Eu trebuie s-o scuip pe a mea, ca e blanda si cuminte, si la cat de rar ne vedem (si de putin, in vizite scurte) nu-mi face probleme. Ma rog, sigur ca are o gramada de sfaturi, cu unele sunt de acord, cu altele nu, insa nu se baga peste deciziile noastre si nici nu insista prea mult. Singura chestie cu care i-am obisnuit mai greu pe toti bunicii a fost caciula (mai degraba lipsa ei). Mie toti pediatrii mi-au zis sa nu infofolesc copilul si mai ales s-o las naibii de caciula, asa incat toata lumea se stramba la mine: "da' nu-i pui caciula???". Bine, normal ca-i pun cand e musai, desi am parte de aceleasi urlete ca si voi, si renumitele miscari din cap a la Stevie Wonder.

Alex, sunteti tare frumusei, si pletosi nevoie mare, sa fiti sanatosi!

Mihaela, am uitat sa-ti laud fetita, am vazut poza si este frumusica foc!

Noi zambim cu gura pana la urechi, ba am inceput sa scoatem si sunete, intr-un fel de ranjet laaaarg si sonor. De la o vreme vad ca baleste mult si face balonase si isi tot indeasa pumnii in gura, sper sa nu-i creasca deja dintii, ar fi cam devreme, totusi...
Ma duc si eu la mancare, ca l-am lasat pe tati sef de trib la bucatarie si nu stiu daca e bine...
Va pup, week-end placut!

PS Cristina, v-am admirat noile pozute! Foarte frumoase sunt, m-am distrat teribil cand l-am vazut pe Andrei cat de vesel era la botez! Sper sa fim si noi la fel, ne pregatim pentru 1 noiembrie.
Imi place mult pagina voastra, s-o tineti tot asa, si sa puneti poze noi!

http://community.webshots.com/user/r0isin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Vai ce misto e aia cu Stevie Wonder! Nu stiam eu de unde cunosc miscarea!

Eu ii mai spun lui aia mica Iliescu cand isi drege vocea in timpul suptului...

Mergi la inceput