Capul ''turtit''
Probabil care a este si o denumire medicala/stiintifica ptr asta , am tot cautat pe net , nu am gasit.
Roan s-a nsacut cu partea stanga a capului turtita ,nu al doare si nu are nici un fel de probleme...inca doar ca estetic arata ciudat, o parte a capului rotunda si alta ovala.De la biroul de consultatie ni s-a spus ca sa avem grija sa nu doarma pe partea plata(ceia ce nu este tocmai simplu) si ca ''poate '' cu timpul o sa revina la normal,in cazul in care nu o sa tbe sa-i faca un fel de casca pe care tbe sa o poarte zi si noapte , saracutu asa de mic si cu dita mai ''castronu'' pe capusor, nici nu vreau sa ma gandesc.
Mai sunt mame care s-au confruntat cu aceasta ''problema'' si cum ati rezolvat-o?
Raspunsuri
magdalena67 spune:
intradevar incearca si ai grija sa nu doarma prea mult pe partea aceea, si ai sa vezi ca o sa isi revina.Nepotica mea s-a nascut cu capul foarte tuguiat, de iti era frica sa te uiti laea, aveai impresia ca nu are frunte, si in cateva sapatamani a inceput sa isi revina, acum nici nu zici ca a fost asa.punei un scutecel pe partea aceea ca sa nu se poata intoarce si ai sa vezi ca o sa fie ok.
hera01 spune:
Am uitat sa mentionez ca Roan are deja 3 luni si parca nu se mai amelioreaza..........avem grija sa nu doarma dar este inevitabil.
Lorelai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hera01 Am uitat sa mentionez ca Roan are deja 3 luni si parca nu se mai amelioreaza..........avem grija sa nu doarma dar este inevitabil. |
hera01 spune:
Va multumesc ptr raspunsuri, Lorelai am vazut poze cu micuta cu casca pe cap....simpatica foc si dintisorii de jos ce dulce este.
Mi-ai mai luat o piatra de pe inima cand ai scris ca s-a obisnuit cu ia si ca nu i-a fost greu.Maine ne ducem la ''masuratori''dupa care tbe sa asteptam 2 spt ptr a vedea daca este vreo diferenta .
ivanoiuadela9 spune:
Si baietelul meu s-a nascut cu caputul un pic tuguiat s astazi am facut 2 luni . Din prima zi cand am ajuns acasa ii fac baie in fiecare zi si incercam sa -i rotunjim caputu . Incet incet sper sa reusim.
Va
octopusu spune:
Si primul meu baietels-a nascut cu caputul tuguiat. Noroc cu mama care a stiut exact ce sa ii faca. In fiecare seara la baie ii "modela capul", (chiar si nasucul), cu mainile incerca sa uniformizeze, dar foarte usor (nu te gandi ca apasa ft tare). Acum, baietelul meu are un cap ft rotund si frumos, eu il tin aproape tot timpul tuns ft scurt (1 cm).
radu.anca spune:
Buna,
Si Dani a avut capul turtit pe dreapta, ii placea sa doarme mult pe partea aia. S-a rezolvat de la sine pana pe la 11 luni, acum e perfect simetric. Nu l-am lasat sa mai doarme pe dreapta, dar nici nu l-am " modelat", nici casca nu a purtat, nimic.
Daca nu e fffff pronuntat, se va indrepta. Castile sunt pt. cazurile foarte grave, din cate am vazut eu.
ionica spune:
Hera,daca puiutul tau s-a nascut cu aceasta plagiocefalie inseamna ca nu a avut spatiu suficient sa se intoarca deci este reparabiloa doar cu casca.
Fata ea care acum are 3 ani s-a nascut cu "capul turtit" si nu am acceptat sa-i punem casca,din nefericire capu nu si-a revenit total la forma initial rotunda dar nici nu se pbserva fiindca e fata si are parul lung.
La baieti este mai vizibil in timp,pune-i casca si astepta rezultatele care se vor vedea in timp.
hera01 spune:
Astazi am fost la ''masuratori'' , conform acestora Roan NU se incadreaza ptr casca , peste 6 spt tbe sa ne intoarcem ca sa al mai masoare odata .
Ne-au spus ca o sa vedem atunci ce tbe facut casca sau numai fizioterapie.......asteptam.
ptr raspunsuri
Lorelai spune:
herra, ce virsta are puiul tau? e posibil sa fie prea mic. Liviei i-au pus casca pe la 9 luni (7 luni corectate ca a fost preemie). Pina atunci nu a fost nici ea candidata pt ca era prea mica. copilul trebuie sa stea bine in fundulet si sa isi controleze bine muschii gitului, sa se rostogoleasca etc.
pina mergi la cotrol din nou poti tu sa faci exercitii cu el acasa sa ii exersezi muschii gitului si sa mergi la fizioterapie. de ex, incearca sa il faci sa roteasca capul spre stinga si apoi spre dreapta. ai sa vezi ca nu il poate intoarce la fel de bine pe ambele parti. la fel cu aplecatul capului spre stinga si dreapta. il poti tu ajuta sa capete mobilitate si pe partea pe care are probleme.
bafta si sa stii ca nu e chiar asa rau cu casca. casca e usoara, facuta dintr-un foam si numai coaja colorata e din plastic. eu am vazut multi copii cu casca cind mergeam cu Livi la controale si nici o mamica nu a regretat ca au pus casca bebelusului.