Caderea parului la bebelus?

Caderea parului la bebelus? | Autor: marianebuna

Link direct la acest mesaj

Buna! Avem o problema (sau nu e problema? astept sa-mi spuneti voi ca aveti mai multa experienta ) Piticul meu s-a nascut cu par, avea chiar "bretonel" dar acum, la o luna, a inceput sa-i cada parul. Se prefigureaza chiar o chelie "Basescu style". Nu stiu daca are legatura dar i-a aparut pe fatzuca si pe scalp o iritatie, niste buite rosii marunte dintre care unele fac chiar un fel de cap. L-a vazut intai o pediatra care mi-a zis sa dau cu baneocin pudra peste bube, dar am dat o data si arata fiu-meu ca japonezele alea care se dau cu faina de orez pe fata. Si degeaba. Apoi am schimbat pediatrul cu unul mai tanar, si el mi-a zis ca sunt o reactie alergica la aerul prea poluat si nu am ce face va trece de la sine in jur de 2 luni - cica sunt foarte multi bebelusi care au astfel de bubite.
Acum il spal pe fata si scalp cu apa termala uriage de 2 ori pe zi - n-am avut alta idee mai buna. Bubele im mod evident nu il deranjeaza, dar ma ingrijoreaza caderea parului. Habar nu am daca sunt legate intre ele sau nu. Voi stiti ceva de asta? E normal sa "cheleasca" sau sa-mi fac o programare la dermato? Multumesc de acum pentru raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Buna,

Nu te ingrijora, toti bebelusii isi pierd parul cu care se nasc! E ceva normal, in locul lui o sa creasca altul. O sa vezi ca nu o sa cada tot odata sa ramana chel, ci parul de va inlocui treptat.
Bubitele nu au legatura cu caderea parului si nici nu sunt o boala, asa se intampla la unii bebelusi. Nu trebuie sa-i faci nimic special, doar sa folosesti produse care protejeaza pielicica lui, noi folosim pentru baita Lipikar Syndet Gel, este pentru o piele sensibila si atopica si ii face foarte bine.
Sana

Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)

Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

1. Bubitele sunt normale e o reactie alergica: si bebe meu are ,dar nu ii dau cu nimic pe ele.Mai apar,mai dispar si sunt mai vizibile cand se inroseste de la caldura sau plans.Fetita n-a avut asa ,dar ea s-a nascut iarna si astea se mai numesc cel putin po****r si "bubite de la caldura".
2. Nu cred sa aiba ceva la par pentru ca parul cu care s-au nascut cade si le creste altul,chiar total diferit.Nu mai retin exact la cate luni s-a intamplat la fetita ,dar si ea s-a nascut cu par negru-corb ca baiatul,iar dupa ce i-a cazut i-a crescut in loc par blond-roscat care treptat i s-a inchis si acum ii e saten-castaniu.
O sa ma uit mai spre searala pozele cu fetita sa vad cam in ce stil i-a cazut primul par,ca nu mai retin daca avea sau ba chelie ,dar o sa te anunt.Acum fug sa o iau de la gradi ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

stai linistita, este parul de nou-nascut, care cade si va creste altul, destul de rapid. fetita mea, tot pe la 1 luna, ramasese aproape cheala

eruptia despre care vorbesti este ceva absolut normal, in parte se datoreaza existentei hormonilor materni in organismul lui bb. vor trece de la sine, nu-i mai da cu nimic.

incearca sa foloseti pentru baita zilnica un produs 2 in 1 cu ph neutru, adica unul care poate fi folosit si pentru par si pentru corp. eu am folosit gelul de la bubchen (pe eticheta scrie ca este recomandat pentru piele foarte sensibila si chiar in cazul dermatitelor atopice), sunt foarte multumita, de 2 ani o spal pe fetita mea cu acest gel si nu a avut nici macar un fir de matreata/cruste pe cap sau vreo iritatie pe piele. tot de la bubchen am folosit crema pentru fundulet. pentru ca bb al tau este inca mic, iti recomand sa cumperi, in cazul unei iritatii severe de scutec, crema mustela stelatopia, e cam scumpa, dar face minuni in aceste situatii.

sa-ti traiasca puiul !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marianebuna spune:

Thanks! M-am linistit! Imi si vedeam piticul cu o ditamai "chelia prezidentiala"
Monica, exact asa sunt, cand ii e cald si cand plange se inrosesc si sunt foarte vizibile...
Pentru baita am luat niste produse organice de la Mayam pana acum am fost multumita de ele, dar o sa incerc si Mustela. De Bubchen am auzit dar habar nu am unde se gasesc...

A si multumim de urari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Asa,cum au spus si fetele nu ai de ce sa te ingrijorezi.

La 3 luni abia incepuse sa-i cada parul lui S.Pernele erau pline.E un "fenomen' natural,face parte di ciclul 'schimbarea parului"

Bubitele pot aparea din n cauze.Caldura,poluare,iritatie...
Desi al meu nu avea in cap ci la barba si guritza,in timp au trecut de la sine.

Lasa "cheliosul" mic si fa-i poze cat mi multe ca sa aveti ce viziona mai incolo .Crede-ma ca pozele de acum...vor aduce multe rasete

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

"If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change!"
Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui marianebuna

Thanks! M-am linistit! Imi si vedeam piticul cu o ditamai "chelia prezidentiala"
Monica, exact asa sunt, cand ii e cald si cand plange se inrosesc si sunt foarte vizibile...
Pentru baita am luat niste produse organice de la Mayam pana acum am fost multumita de ele, dar o sa incerc si Mustela. De Bubchen am auzit dar habar nu am unde se gasesc...

A si multumim de urari!

Maria, mama lui Vladut (19.08.2009)

bubchen gasesti in selgros, sensiblu, farmaplanet; mai nou crema pentru fundulet (ingrijire zilnica) este fara parabeni

mustela are gama completa pentru ingrijirea bb-lusului, eu ti-am recomandat doar crema pentru iritatie severa de scutec, restul nu le-am incercat pentru ca sunt cam scumpe...toata lumea vrea ce este mai bun, evident, dar unele produse "ustura" rau de tot la buzunar...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu si la prima fetita si acum la flacau am folosit la baita in primele doua luni doar sapun Protex fiindca asa mi-au recomandat asistentele din spitalul matern si chiar si pediatra copiilor mi-a zis la fel.Abia de pe la 3 luni am folosit gelul de dus si uleiul de corp speciale pentru bebelusi.
PS si noi Bubchen folosim.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marianebuna spune:

Corina multumesc de pont! O sa caut in Sensiblu ca mi-e cel mai aproape...
I-am facut poze... din pacate nu stiu cum sa vi le arat...

Mergi la inceput