cum il dezvat de olita? ??metode care nu dau gres!

cum il dezvat de olita? ??metode care nu dau gres! | Autor: peggyluta

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!! Incepem si noi gradinita la 3,1 ani si suntem cam sp eriati, pentru ca la varsta asta, Razvan al nostru inca poarta pampers si nu prea vorbeste, desi intelege aproape tot. Aici imi fac "mea culpa" pentru ca am fost 6 oameni care l-am cocolosit si nu l-am lasat sa fie independent, asa ca la varsta asta nu mananca singur, nu foloseste olita si nici nu da semne ca ar face-o curand!!! Probabil ca ii convine dependenta asta de noi. Aici vreau sa apelez la voi. Cum sa procedez cu el? Imi doresc sa scape de pampers, pentru ca restul va intra in normalitate la gradi, desi nu va fi usor. Insa e greu sa explici tuturor de ce inca mai are pampy, si in plus de asta e rusinos. Astept cat mai multe metode bazate pe experienta voastra si va multumesc anticipat!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Wellcome !
Pai atunci titlul este gresit... probabil vrei sa-l dezveti de pampers, si sa-l obisnuiesti cu olita???
Metode care nu dau gres... una miraculoasa exista, pentru fiecare copil in parte, te asigur , trebuie doar s-o gasesti.
Sa inteleg ca vrei sa-l dezveti de pampers pana incepe gradi??? Si daca nu prea vorbeste, atunci stie sa arate olita?
Vino cu detalii si sigur vei primi ajutor specializat.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)

(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisa79 spune:

Al meu la doi ani si o luna a renuntat definitiv la pampers astfel....:ziua lasat fara pampers si pus din cand in cand pe olita.Noaptea ii puneam pampers si il rugam sa spuna cand il scapa ceva sa mergem la wc dar imi spunea ca face in pampers.Asa ca i-am dat pampersul jos sii-am zis ca de azi nu mai are pampers.Noaptea la ora 3 l-am dus la baie si a facut iar pana dimi nu a mai facut deloc.Ma trezeam de 2 ori pe noapte si il puneam sa faca in somn si se culca la loc.(avantajul ca e baiat si poate face din picioare).Binenteles ca s-a mai scapat de cateva ori pe el dar asta e mai putin important.
Rabdare multa si.......SUCCES!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

iasminica are 1 an si 10 luni si de 2 luni nu mai are pampers. metoda folosita e tot aceasi cu a lu' cris79. insa ea a dat primele semne ac e pregatita, NU MAI SUPORTA PAMPERSUL PE EA!!! si-l dadea singura jos si plangea daca vroiam sa il pun.

oricum multttttaaaa rabdareeee!!!

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy2007 spune:

DRAGA MEA ,EU AM UN BAIETEL DE 2 ANI SI JUMATATE ,SI IN DOUA LUNI AM REUSIT PERFORMANTA DE A CERE SA FACA PISU LA BAIE (ADICA LA wc )
AM INCEPUT PRIN A-I SCOATE PAMPERSUL ZIUA SI IL PUNEAM LA OLITA DE CATE ORI REUSEAM SI II SPUNEAM CA ACOLO FACE PISU,(AM SCOS COVOARELE DIN CASA IN ACEASTA PERIOADA!)
TREBUIE SA AI MAAARE RABDARE SI SA NU-L CERTI !VEI VEDEA CA INTR-O BUNA ZI VA FACE SINGUR SI VA FI F FERICIT! LA INCEPUT II PUNEAM PAMPERS IN TIMPUL SOMNULUI DAR APOI L-AM SCOS TREPTAT SI ACUM FACE PIPI SEARA LA ORA 10 SI ABIA DIMINEATA MAI FACE LA 7-8 !
UN MIC TRUC: IL LASAM SA-SI ARUNCE PIPI IN TOALETA SI SA TRAGA SINGUR APA! ERA F FERICIT!
LA INCEPUT SCAPA PE EL SI NU O SA-I PLACA SENZATIA,PREGATESTE-TE SA AI CHILOTEI SI PANTALONI !
APOI L-AM DUS LA BAIE SI I-AM ARATAT CUM SE RIDICA COLACUL SI CUM FACE PIPI DIRECT IN OALA DE WC SICUM ASAZA EL SINGUR COLACUL SI TRAGE APA...SI SE SPALA PE MANUTE.... SI EXECUTA TOT RITUALUL SINGUR!
AM SI O FETITA DE 7 ANI CU CARE AM REUSIT MUULT MAI REPEDE DAR FIECARE COPIL E UNIC SI ARE PROPRIUL RITM DE DEZVOLTARE ASA CA AI RABDARE !

NU TE SFATUIESC SA LASI ACEASTA SARCINA CELOR DE GRADI DACA E VORBA DE O PARTICULARA! SPER SA TE AJUTE POVESTEA EXPERIENTEI M,ELE CU OLITA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peggyluta spune:

multumesc pt raspunsuri!! Si da, e gresit numele subiectului, de fapt e cum il dezvat de pampers!!! Stiu si eu ca fiecare e unic in felul lui si ca fiecare copil are timpul sau pt orice. Razvan sta dupa fiecare masa pe Wc cate 30 de min si face pipi tot timpul, kk mai rar, Nu spune niciodata ca face, ci doar in momentul cand ii da drumul se bucura. Cat timp sta pe Wc, ii dam jucarii, dam drumul la apa de la chiuveta,insa nu pare interesat de actiunea in sine. L-am lasat si fara pampers, insa nu pare a fi deranjat de faptul ca e ud sau ca miroase. Ce sa ma fac? Unde gresesc? Va multumesc de raspunsuri!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Metoda miraculoasa nu exista. Trebuie s-o cauti tu ca numai tu iti cunosti cel mai bine copilul El intelege ce ii zice, tre sa gasesti metoda prin care sa-l faci sa inteleaga ce doresti de la el. Eu tot am vorbit cu al meu de fiecare data cand facea in pampers sau pe jos (primul pas este sa stea fara pampers), i-a arata si taica-su cum face pipi la wc si a inceput sa-l imite pur si simplu. La noi vorba multa a ajutat, dar nu l-am certat cand facea pe jos si nu la olita/wc. Cauta Ellimination Comunication pe net si citeste despre asta...cu fii-mea am aplicat de la 3 luni si am avut un succes fantastic, nici nu m-am asteptat. Iti las jos un link..vezi pe la pg 123.

www.epjournal.net/filestore/ep05102183.pdf" target="_blank">http://www.epjournal.net/filestore/ep05102183.pdf

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput