Bebelusi de mai 2003 (9)
Raspunsuri - Pagina 10
adita spune:
Astazi am fost cam ocupata:am fost la cumparaturi si ne-am luat o canapea, iar pe urma am inceput sa mutam mobilele prin casa.Cu toate ca imi place foarte tare canapeaua, nu imi place cum arta la noi in casa, ca e cam inghesuiala. Ar trebui sa ne mutam la 4 camere, dar sunt sigura ca am reusi noi sa le umplem si pe alea foarte repede.
Va las ca am o gramada de treburi. Maine e ziua lui Antim (implineste 2 ani)asa ca trebuie sa ma pregatesc.Am gasit aici pe site o gramada de retete de torturi, sa vedem daca imi iese ceva ca sunt cam antitalent.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
Lumi spune:
Si noi de 2 zile suntem in santier din nou: schimbam calorifere, mutam mobila si (sa ma laud si eu) ne-am luat in sfarsit patul mare pe care ni-l doream (de 2 luni dormeam pe jos, pe 2 saltele) asa ca am lipsit dintre voi. M-am pus acu seara pe citit sa recuperez si zau deja ma dor ochii. Oricum, m-a binedispus lectura. Sunteti tari... si sa stiti ca mi-ati lipsit.
Sa vedeti ce-mi face fii-mea ieri dimineata: mancase seara pe la 12:30 cam 160 ml cereale de orez si la 5:40 se pune a mea pe un plans... dau fuga sa-i pregatesc biberonul si ce sa vezi... nu-i era foame; si plange si plange si pana la urma se apuca de scremut si-mi trage un kk matinal de toate frumusetea, asta dupa ce alaltaieri facuse deja 3 kk mari si lati. Bravo ei; am tremurat destule zile la funduletul ei asteptand unul cat de mic.
Tin sa va anunt ca iar suntem putin indispuse de faptul ca ne ies si dintisorii de sus :(. Sa ne mai treaca supararea am cumparat un scaunel de masina in care se pare ca se simte excelent dar numai cand are ea chef, cand nu...nu.
Banana cu biscuitzi papam in continuare cu placere si a inceput sa ne placa si piureul de legume (morcov, cartof, patrunjel, conopida). Seara papam orez si ne place si ala. Kk facem de cel putin 2-3 ori pe zi dar nu-i problema ca avem multi Pampers-i nr.3 pe stoc (sigur vom ramane si cu astia ca si cu cei nr.2 ca deja incep sa o stranga si sa se irite).
Pe scurt nu ma pot plange.
Aaaa... sta foarte bine in fundulet fara absolut nici un sprijin; inca se mai si contrabalanseaza cand misc carutul.
Hai ca va pup si o tai la bucatarie sa pregatesc orezul ca acusi se trezeste Deni.
PS:
Parpalak, super dulce pustiul tau; arata bestial cu freza noua.
Ange, frumosi copilasi.
Adita, te invidiez, eu deabia fac fata cu una si tu cu doi ai timp si de zacusca, gogonele, gogosari, decoratiuni interioare. Felicitari. Poate-mi dai si mie niste lectii de organizare a timpului. La Multi Ani! lui Antim si multi pupici de la Deni.
Alina, stai linistita cu kg. Se vor supara ele pe noi si ne vor parasi intr-o buna zi. Nu ne ramane decat sa speram ca acea zi e aproape. (eu mai am 10 in plus din cele 17 care le-am luat in total)
...
Pupici ca s-a trezit (aproape la fix) si oricum v-am plictisit deja cu povestile mele, nu-i asa?
http://community.webshots.com/user/lumiy
http://community.webshots.com/user/denisadinescu (poze intalnire)
Doinna spune:
Fetelor,bb-ul meu are 3luni si 10 zile,ieri nenea doctor ne-a zis sa incepem cu cereale su sucuri de fructe(ii dau numai san),credeti ca e cam devreme ptr cereale?Voi cand ati inceput?Doctorul mi-a spus sa incep cu cereale ptr motivul kk...nu face decat ajutat cu supozitor...credeti ca e o solutie?Si inca ceva...cantareste 6.500kg si mi-a zis ca e cam putin...este?cat ar trebui sa cantareasca?
cici spune:
pt .doinna
daca bebe e constipat e mai bine sa incerci
sa-i dai apa plata din cind in cind dar sa incepi
cu cereale de pe acum? nu stiu ?
sfatul medicinei pediatrice este san, san, san,
fara nimic altceva pina la 6luni,copilul isi ia tot
ce are nevoie din lapte . cit despre greutate
depinde cit a avut la nastere.
la 6 luni bebe isi dubleaza greutatea iar la 12 si-o tripleaza.
daca e vioi si sanatos nu e nici o problema daca e sub greutate.
cici
parpalak spune:
Doinna, baiatul tau se afla dupa tabelul meu pe percentila 50%, ceea ce e irelevant in conditiile in care nu stiu ce greutati a avut la virste mai mici si cu cit s-a nascut. Important e sa stea pe curba lui si sa n-o ia in jos. Mie mi se pare cam devreme sa incepeti diversificarea, mai ales daca ai lapte destul. Noi am inceput-o acum doua zile, dupa 4 luni, dar noi papam si formula ca suplement (vorba vine, ca suplementul e mai mult laptele de la mine). Acuma, tu stii mai bine.. Eu am ramas cu tare impotriva medicilor francezi care recomanda formula in favoarea laptelui matern, din motive economice si cica alaptarea e demodata... (!!!) Apoi, nu prea vad cum cerealele rezolva problema kaki, avind in vedere ca prima cereala recomandata e orezul! Dar daca te hotarasti, sa ne tii si pe noi la curent!
Lumi, mersic si felicitari pentru kaki! :) Tot asa s-o tineti si pe mai departe! Santier placut si recuperare rapida a portofelului! :) Si la cit mai multi si mai rapizi dintisori! :)
adita, LA MULTI ANI lui Antim si sa cresti mare si s-o bucuri pe mami tot asa ca si pina acuma. adita, daca nu-ti iese tortul, da-l aici ca-l mincam noi! :)
DanaMario, eu de cite ori sint pe faza ii scot degetelele si i le bag pe ale mele, ca ale mele sint mai rezistente si au si "depth control" :) Daca as putea sa-l conving sa roada jucarii as fi cea mai fericita.. Si nu-ti fa griji, ca au mai vazut pediatrii mamici paranoice - al meu in orice caz.. :)
Fetelor, la capitolul capete turtite.. cred ca noi sintem fruntase.. de la atita dat in zidul rosu, vorba lui ange.. :)
pisi - felicitari pentru laptic, mai, tine-o tot asa!
ange, io nu inteleg cum n-ai timp! :) Ca voi, mamicile cu doi faceti mai multe decit noi cu unul singur! Pai uite la adita ce de mai face!!! :)Chiar asa, sa n-ai tu timp sa scrii povestea lui Robert?
alycia, mai, nu ma plingeam ca papa prea mult, ci prea des! :) Azi iar n-am mincat mai nimica. La 2 noaptea, la 10 dimineata, la 4 dupa masa si acuma-i 9 seara si doarme. Acuma ma dau si eu cu capul cel albastru ca n-am asteptat citeva zile ca sa-mi dau seama daca-i de la vaccin sau e de la diversificare. Intrebare: numai eu vad cerculete cind scrie alycia sh si tz? Ca tare greu imi vine sa citesc..
Si colac peste pupaza am mai si fost in deplasare, si am vazut o gramada de oameni noi care toti au vrut sa ne ia in brate si sa ne povesteasca una-alta, ca atare am si urlat de vreo doua ori, ori de sperietura, ori ca nu ne placea frizura lu' cine ne lua in brate.. Am fost si la nasa noastra in vizita si sa vedeti voi baietelul ei, de 6 ani, cum se purta el ca un om mare cu bebelushul.. :)
Aalina, unde-ai disparut? Sa nu zici c-ai plecat deja la Galati!!!!!!
Sanatate la bebei si mamici.
ange spune:
pai parpalak,nu sunt numai eu cu copii mei.am o fam. de prieteni proaspeti emigranti(3 in total) plus un prieten din Ro. care a adus-o pe Maia acasa si care sta o luna la noi.peste astea am si scoala,am si proiectul final de facut,am mai multe pe fizic...
dar trec ele si promit ca vin cu povestea lui robert
lumy,inca esti in ro.? doamne ce norocoasa trebuie sa fi!
pupici si week-end placut
ange,mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/maiaioana
Doinna spune:
Fetelor va multumesc ptr raspunsuri.Cu ajutorul vostru m-am hotarat si nu o sa-i ascult sfatul medicului ptr inca 3 saptamani(cel putin).Ce sa va spun,personal cred ca-i merge f bine,la nastere a avut 2.300kg(l-am nascut cu 4 saptamani mai devreme)dar din fericire a fost perfect sanatos iar acum asa cum v-am spus la 3 luni si 10 zile cantareste 6.500kg(ceea ce cred eu ca e mai mult decat bine).Lapte am(nu am avut impresia ca nu s-ar satutra)asa ca diversificarea poate astepta.Va multumesc inca o data!Sanatate voua si la bebei.
parpalak spune:
ange, OK, ai scutire o luna! Da' sa stii ca nu scapi! :)
Doinna, pai a luat baiatul tau super-bine!!! Eu zic sa schimbi pediatrul... Daca nu ma insel, OMS-ul recomanda diversificarea la 4 luni la alimentatie artificiala si la 6 luni la cea naturala. Nimic nu-i mai bun pentru bb decit laptele matern, mai ales pentru cei in recuperari. Daca ai rabdare sa cercetezi la Parintii intreaba, o sa vezi ca e normal la hranire exclusiva la sin atit 6 kk pe zi cit si un kk la 6 zile. Se intimpla si de una si de alta. Din acelesi surse, poti sa incerci sa-i dai nitel ceai de musetel sau o lingurita-doua de suc de portocala, mai mult ca sa fii tu linistita ca sa iasa el mai des afara! Si, apropos, daca scaunul nu e tare, nu e constipatie! Scaunul de consistenta medie-moale e normal, chiar daca se lasa cam mult asteptat.
Sanatate la bebei si mamici.
adita spune:
quote:
Originally posted by parpalak
Intrebare: numai eu vad cerculete cind scrie alycia sh si tz? Ca tare greu imi vine sa citesc..
Si eu tot asa vad si mi se pare tare ciudat.
Hai mai fetelor, nu ma mai laudati, ca mi se urca la cap. Toata ziua nu fac nimic, si s-a facut o mizerie la mine in casa de ma ia depresia cand ma gandesc sa ma apuc de curatenie. Asa ca o las tot asa. La bucatarie ma mai bag ca trebuie sa mancam si noi ceva (si mananc, nu gluma).
Doinna, eu zic ca bebele tau a crescut foarte bine. La 3 luni si cateva zile fata mea avea 6.100kg, in conditiile in care s-a nascut cu 4kg si 50 de gr.
N-aveti si voi un grafic de crestere la care sa nu-ti trebuiasca adobe ca sa-l citesti? As vrea sa stiu si eu pe unde se situeaza bebeii mei.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
Aalina spune:
Baiiii eu is harnica!!! Am pus toata dupa masa de ieri muraturi de parca am avea o casa de copii care vor manca la iarna. Si azi se lasa cu vinete si facut mancare, curat...asa ca vreau invoire cateva ceasuri. Si scrieti si voi mai putin ca sa apuc sa va citesc
Intai sa va zic de asta mic: aseara si-a bagat picioarele...in gurita.
A mancat la 21.30 si somn. Si la 23.30 asteptam sa vad daca se trezeste (ca noi prestam inca in bucatarie) sau o face doar cand dorm eu. No, nu e chiar asa de sadic asa ca s-a trezit, bagat suzeta, dormit tun. Pana la 2.30 cand nu a mai vrut nici pupici, nici suzeta, nici cantat da a tacut cu 150 ml lapte si ceva san pana la 6.30 cand a bagat iar san la greu si s-a jucat singur pana la 7.30 cand nu mai incapea de noi si ne-a trezit. Eu nu stiu ce sa mai zic, ma io fi foame
Acum sa o iau in ordinea numerelor de pe tricou:
Lumy s-ar putea sa fie un virul nou si de aia sa nu il recunoasca acolo.
Parpalak pai scrie si tu aici tot ce vrei sa ii transmiti lui Paul :))Si eu vad cerculete in textul Alyciei
Ange eu ti-am citit povestea. Mama cat mananca Robi...si cat doarme...Bravo!
Dana toate suntem paranoice daca te consoleaza cu ceva. Al meu a cazut de pe saltea dar doar de la 15 cm asa ca nu m-am stresat prea tare. Dar de atunci sunt cu ochii numai pe el. Si sta legat si in scaunul de masina din care se poate rasuci si cobora.
Adita La multi ani pentru Antim si spor la papat prajituri
Lumi spor la lucru. Si noi am trecut la pampers 4 deja ca nu se mai putea.
Doinna bine ca mai amani diversificarea daca ai san. Bebelusul e foarte bine.
Ieri Dori a ras pentru prima data cu hohote si la alta persoana nu numai la mine...gata l-am pierdut :)