Cum explic copilului ca trebuie sa merg la munca?

Cum explic copilului ca trebuie sa merg la munca? | Autor: kid

Link direct la acest mesaj

Am si eu nevoie de ceva sfaturi, daca ma puteti ajuta.
Cum sa-i explic juniorului ca trebuie sa merg la munca?

De cateva luni, Vlad a tot inceput sa loveasca, sa arunce cu diverse jucarii/obiecte, fie pe jos, fie in noi.
Azi am fost la plimbarea de seara, iar cand s-a facut mai rece am vrut sa ne intoarcem acasa; eu, caci Vlad vroia sa mai stea. Dar pt ca era destul de subtire imbracat, iar eu trebuia sa ma pregatesc si de munca, am insistat sa ne intoarcem. L-am luat frumos in brate si i-am spus de ce trebuie sa ne intoarcem si mi-a dat o palma peste fata. L-am rugat sa nu ma mai loveasca, ca imi face buba si ma doare. S-a uitat la mine calm si mi-a tras un cap in frunte, de mi-au dat instantaneu lacrimile.
L-am lasat sa mearga pe jos pana acasa, i-am spus ca m-am suparat pe el si ca nu mai vorbesc cu el decat daca ma pupa unde m-a lovit ca sa imi treaca. Odata ajunsi acasa tot incerca sa ma antreneze in diferite jocuri, iar eu de fiecare data i-am spus aceeasi placa, ca pana nu ma pupa nu mai vorbesc cu el. Se supara cand ii spuneam ca mi-a facut buba, il tinea cam 5 secunde, apoi uita si iar venea la mine cu intentia de a ne juca. Pana la urma, dupa cred o ora, am insistat la el sa ma pupe si ne-am impacat. Nu stiu daca a inteles ceva din toata faza asta si mie mi-e cam greu sa fac asta de fiecare data cand ma loveste, ceea ce se intampla cam des in ultima vreme.

Am vorbit cu o prietena si mi-a spus ca este posibil ca Vlad sa se razbune astfel pe mine pentru ca merg la munca. M-am tot gandit si la putin timp de cand am inceput munca au inceput manifestarile astea. I-am spus ca trebuie sa merg la munca sa avem bani pentru casa, mancare, haine, ca toata lumea mare merge la munca, ii enumar toate persoanele pe care el le stie, de fiecare data cand ii explic ca trebuie si mami sa mearga la munca, incepe sa planga si sa spuna "nu mami muca", sa nu merg la munca. Am incercat si cu varianta ca ii aduc ceva ce ii place cand ma intorc, dar nu vrea nimic. Nu stiu cum sa procedez.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Bazar pentru Mihaita Bogdan Sebi Ema

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Copiii nu stiu sa-si exprime sentimentele prin cuvinte. Este foarte furios pe faptul ca-i lasat singur de catre mami.

Cu rabdare ii va trece. Cand te intorci de la munca spune-i cat de mult ti-a lipsit, ca ti-a venit sa plangi ca erai departe, ca erai suparata dar ca te-ai gandit la momentul reintoarcerii si ti-a trecut.
La fel cand pleci... Si invata-l sa-0si foloseasca cuvintele. Cand vrea sa dea, lasa-l sa dea si intreaba-l daca e necajit si daca mai vrea sa stea. Si roaga-l sa-ti repete daca doar da din cap. Si spune-i ca mami nu pricepe limbajul asta de dat cu capul... la asta mama se sperie si fuge. Incearca sa-l anunti cu vreun sfert de ora inainte de plecare ca plecati, intraba-l daca-i trist ca pleaca si ofera-i sa mai stea acelk sfert de ora.

Urechile mele nu aud cand tipa, cand nu spun cuvintele magice te rog frumos.... si nici ochii nu mai vad cand bat.
Btw fatuca mea cea mare m-a batut vreun an si dupa aparitia mezinului. Avea vreo doi anisori... apoi s-a calmat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

kid eu vad problema alfel. Eu nu cred ca tu trebuie sai explici copilului tau de ce mergi la munca ca sa nu te mai loiveasca! asta e de fapt problema.. ca ii permiti asta. Mie nu mi se parenormal ca un copil cat de mic si rasfatat ar fi sa isi lovesca mama intentionat. si repetat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu cred ca trebuie sa insisti mai mult pe faptul ca te intorci in fiecare zi de la lucru. sa-i spui ora la care revii, sa ii spui cite ore va petrece cu bona sau alta persoana, ce anume face in cele citeva ore (2 ore doarme, 2 ore se joaca, iar doarme, iar se joaca si apoi vii tu si va mai jucati impreuna iar). incearca sa-i explici cit de bine poti, sa nu pleci pe furis cumva, spune-i pa in fiecare dimineata si accentueaza ca va veti vedea din nou la o anumita ora (pe care s-o respecti, chiar daca nu stie ceasul). cind te intorci, acorda-i atentie totala.
iar cind te loveste, arata-te un pic suparata, dar nu-i mai cere pup, pt ca il pui in control (iti da cind vrea el), eventual stabileste tu daca vrei sa zicem ca juma de ora nu te mai joci cu el pt ca te-a lovit, fa-o un pic pe suparata, daca vrei, dar nu te impacienta prea tare, parca pe la 2 ani e o perioada mai dificila - trece ... si vin altele

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Kid,

la aceasta varsta una dintre cele mai mari temeri ale copilului este teama de separare. Nu stiu daca l-ai pregatit pe baietelul tau cand ai reinceput serviciul - daca i-ai spus ca pleci in fiecare zi, dar ca te intorci seara si ca in timpul zilei el va face A, B, C si cu cine. Se recomanda sa i se repete copilului ca plecarea este doar pentru o perioada scurta de timp si ca seara te vei intoarce le el. Am mai citit si sfaturi in care se recomanda ca o poza cu copilul + mama sa fie lasata la indemana copilului si sa-i spui acestuia, uite, daca iti este dor de mama te poti uita la poza - nu stiu daca functioneaza.

Este iar de ajutor sa-i spui ca in timpul zilei il suni sa vezi ce face si ca - de exemplu - dupa ce doarme dupa-amiaza, ajungi tu acasa. In asa fel incat sa-si poata imparti ziua in timp cu tine si fara tine si sa stie cand ajungi.

Nu e usor, dar pana la urma functioneaza. Succes!

Liliana82, un copil de 2 ani nu este un copil rasfatat; este un copil in viata caruia, atunci cand mama se intoarce la serviciu, se petrece o uriasa schimbare. Si cum la 2 ani nu stii cum sa-ti exprimi sentimentele, frustrarile si nevoile verbal, apare acest comportament. Care nu este nici iesit din comun si nici anormal. Din cate stiu eu, cam toti copiii trec printr-o perioada cand au cate un acces de suparare manifestat prin violenta.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

La virsta lui nu trebuie sa-i explici de ce mergi la munca, oricum nu intelege notiunea asta. Copilul are un program diferit si se va obisnui cu el, dar tu va trebui sa ai rabdare multa. Cind ridica mina la tine opreste-l si uita-te in ochii lui explicindu-i ca nu are voie. Cind chiar da, pedepseste-l 2 minute si nu lasa asta sa avanseze pe motiv ca e suparat ca pleci la munca, daca devine violent cu adevarat cu greu il mai dezveti. In rest, cind vii de la munca, fa-ti program cu el, plimbare, joaca, citit o povestioara, ca sa stie ca mami e acolo in fiecare zi.

Mergi la inceput

gabriela al meu junior acuma re abia o luna, asa ca fara doar si poate si eu o sa ma confrunt cu "perioada de negatie" sau cun naiba se numeste perioada aceea de "crize" care incepe in jurul varstei de 2 ani.
Totusi sustin ca nu e ok sa-i accepti copilului sa te loveasca si apoi sa-l pupi ca si cand aceata ar fi un lucru obisnuit.
Vecina mea ( care e si moasa lui David) are fetita de 2 ani . LA fel ea a inceput serviciul iar pe fetita incearca sa o invete sa stea la gradinita.. Slabe sanse a plans fata de a facut febra . Noaptea le face nopti albe si pplange de o aud si eu din camera mea. si dimineta inainte de plecat la gradinita la fel.! proteste si iar proteste!
Asta este e dificila perioada dar cu toate crizele si istericalele care le face fata ei nu am vazut-o sau auzit niciodata ca si-ar lovii parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Hai ca s-a facut lumina. Pai daca fetita vecinei lui Lilisor nu-si loveste parintii si baietelul lui Kid da, e limpede ca buna ziua. Baietelul lui Kid e un mic rasfatat.

Tz tz, Lilisor, nu ti-ai facut temele deloc. Pai se poate? In studiile tale de caz, tu nu obisnuiai sa te opresti la o singura persoana...asa ca, eu zic sa mergi si sa vezi...oare celelalte vecine cum stau la capitolul asta?

LE: Arunca un ochi www.handinhandparenting.org/csArticles/articles/000007/000707.htm" target="_blank">aici. Poate nu vei mai cataloga cu atata usurinta un copil aflat intr-o situatie pe care tu nu o intelegi.

2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."

Mergi la inceput

anca nu are rost sa fi acida cu mine doar pentru faptul ca iti sunt antipatica.
eu sustin clar ideea ca unu copil nu trebuie sa i se permita sa lovesca indiferent pe cine doar pentru ca e mic si pentru ca pleaca mama la munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

Totusi sustin ca nu e ok sa-i accepti copilului sa te loveasca si apoi sa-l pupi ca si cand aceata ar fi un lucru obisnuit.
Vecina mea ( care e si moasa lui David) are fetita de 2 ani . LA fel ea a inceput serviciul iar pe fetita incearca sa o invete sa stea la gradinita.. Slabe sanse a plans fata de a facut febra . Noaptea le face nopti albe si pplange de o aud si eu din camera mea. si dimineta inainte de plecat la gradinita la fel.! proteste si iar proteste!
Asta este e dificila perioada dar cu toate crizele si istericalele care le face fata ei nu am vazut-o sau auzit niciodata ca si-ar lovii parintii.

Mi se pare oribil ce spui despre aceea fetita. O asemenea intensitate a suferintei total ignorata sau "asa sa faci ca am decis eu"... este...

Un copil de doi anisori nu-si bate mama...!! Asta e punctul de vedere adult care emite o judecata. El este ca un animalut inteligent care musca zabala suparat pe ce i se intampla. Pe masura ce intelege ca limbajul este modul de comunicare si nu lovitul, muscatul, etc... va inceta. Si nu poate invata decat prin imitatie. Nu trebuie cersit atentie speciala apoi gen pupatul, ci intrerupt din violenta si aratat cum sa-si exprime suferinta sau necazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Liliana, pentru un copil de 2 ani, lovitul nu inseamna pentru un om mare. Este doar o modalitate pe care o are la indemana pentru a-si exprima o frustrare, o durere pe care o are.

Cat despre fetita vecinilor, este tare trist ce se intampla. Mai bine ar lovi si atunci parintii si-ar da, poate, seama ca ceva nu este in regula. Decat sa fie lasata sa planga fara incetare... Foarte trist!

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput