TICURI

TICURI | Autor: mihaela80

Link direct la acest mesaj

Buna seara.Am o fetita de 4 ani ,are obiceiul de a suge degetul,iar cu cealalta mana se joaca in par si tot adata il si smulge.Am si eu o rugaminte daca ati trecut prin asa ceva cum ati ajutat copilul sa scape de asa tic urat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Nu sunt psiholog si nici nu intentionez sa te acuz de nimic, iti voi povesti doar despre fetita cumnatilor mei care a avut acelasi tic 'urat' (inca il are, acum la 6 ani, dar doar sporadic).
In primul rand, nu e vina ei ca il are. Din ce am citit si din ce mi-a explicat un psiholog, ambele ticuri (suptul degetului la varsta asta si incalcirea parului si smulgerea lui) sunt semne ca nu simte ca primeste suficienta atentie din partea parintilor. In cazul nepotelei mele, asa este: parintii lucreaza pana seara tarziu si abia daca se intalnesc 2 ore pe zi (exceptand we dar nici atunci uneori).
A scapat de acest tic numai atunci cand parintii au constientizat ca exista o problema si au facut eforturi mai mari sa ofere copilului si caldura sufleteasca (nu spun ca nu o iubeau si inainte, dar copilul nu prea avea cand sa simta asta), nu numai siguranta financiara.
Eu as merge la un psiholog sa detaliez, dar pana atunci incearca sa observi cand exact face lucrurile astea (la culcare, cand e speriata, obosita etc) vezi ce nu e in regula si o nelinisteste si incearca sa intervii asigurand-o ca esti acolo, pt ea oricand.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Fara sa te superi pe mine, o sa-ti spun ce mi-a spus mie medicul neurolog (specializat in pediatrie) despre ticuri - ca in majoritatea cazurilor apar ca urmare a unei traume psihice (si aici e vorba de o paleta larga de situatii).

Eu o dusesem pe fii-mea la control pentru ca avea o miscare ciudata pe care eu o intrepretam drept tic. S-a dovedit ca e doar o joaca de-a ei. Mi-a mai spus ca ticurile nu apar decat dupa 3 ani (fata mea are 1.5 ani), tocmai ca urmare a ce am scris mai sus.

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela80 spune:

Buna ziua.Multumesc mult ptr sfaturi si parerile voastre.La noi nu este cazul ca nu primeste atentie suficienta,deoarece eu stau cu ea acasa tot timpul si santem apropiate .Iar de traume se poate spune ca asta ar fi o problema ca am avut probleme grave de sanatate cu ea , a trebuit sa facem gimnastica si multe vizite la medici.Am vorbit cu doamna dr.Sanda Magureanu de la OBREGIA dar nu am primit nici-un sfat care sa ne ajute.O sa incercam sa mergem la un medic psiholog poate rezolvam .Va multumesc ,multa sanatate.

Mergi la inceput