medicamente

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Mie mi-a recomandat doctorul No-spa, din cate mai tin minte, pentru contractii. Eu am mare incredere in doctorul meu asa ca l-am luat fara sa stau prea mult pe ganduri. Citeste si prospectul medicamentelor, iar daca vezi ca scrie clar la contraindicatii, atunci evident nu le lua, dar eu zic ca doctorul stie ce iti recomanda!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Mai fetelor, mai...o bagati pe biata Elena in sperieti(ma refer la cele care spun ca "ele stiu ca nu-s indicate in timpul sarcinii")...Elena draga, in primul rand ia prospectele de la medicamente si citeste atenta ce scrie pe ele...Intotdeaua prospectele iti spun indicatiile terapeutice ale medicamentului, contraindicatii, etc.Niciodata nu iau un medicament fara sa citesc prospectul.M-am uitat chiar acum pe prospectul de la NO-SPA, il aveam in poseta. Am luat o sg. tableta pana acum(sunt in luna a 7-a), dar acolo scrie foarte clar:afectiuni ale aparatului genital-dismenoree,anexita,dureri intense in timpul travaliului,contractii tetanice uterine, iminenta de avort...
Si eu stiu ca toate medicamentele se dau in iminenta de avort, contractii puternice(care pot sa induca nasterea, in final). Nu ai contractii? Daca totusi ti-e frica sa iei, du-te inca o data la doctor si intreaba-l de ce ti le-a prescris. Ma mir totusi ca nu ti-a spus atunci cand ti-a dat reteta, pentru ce anume trebuie sa le iei.

,Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alisa spune:

Elena, eu am urmat tratament vreo 2 luni cu utrogestan care este un hormon ), no-spa care il iau si acum, si scopantil am luat la nevoie, toate fiind pentru mentinerea sarcinii. Tratamentul l-am urmat in luna 4-6 dar pt. ca am contractii nedureroase iar si acum no spa, deci nu cred ca este ceva de speriat acest tratament.
Alisa, 8 luni.
Sanatate si sa iti fie bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

Am luat si eu in timpul sarcinii NO-spa si Scopantil - supozitoare. Am avut o perioada mai agitata, cu multe probleme de rezolvat (scoala , nunta, casa) si medicamentatia mi-a fost data pentru relaxarea musculaturii, pentru a nu avea contractii. Cand eram f. obosita si ma durea un pic burtica, puneam un supozitor, stateam linistita si trecea totul.
Cand mai mergi la doctor si iti da medicamente intreaba pentru ce , cat , cum, efecte secundare, sa nu-ti fie rusine. Cand m-a anuntat ca sunt gravida,ginecoloaga mea, mi-a spus : - nu iei nici un medicament fara sa ma intrebi, nu faci raze, nu faci efort, daca iti iese un cos pe fund pe mine ma intrebi ce ai voie sa iei. Am ascultat-o si mi-a fost foarte bine, iar cand plecam de la ea era zapacita saraca de cate intrebari ii puneam, mergeam cu listuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

NO-SPA si Scopantil sunt anti-spastice si se recomanda in timpul sarcinii in caz de contractii (vorbesc de contractii inainte de termen). Desi pe prospect scrie cate-n luna si-n stele, foarte multi doctori le recomanda pe amandoua "la greu" pe perioada sarcinii, asa incat nu-ti face probleme legate de contraindicatii (cu conditia sa respecti doza prescrisa, evident). Eu insami le-am folosit pe amandoua cu succes pana nu demult, efectul este benefic, in special in cazul Scopantilului.
Utrogestan nu este altceva decat progesteron, se ia in prima parte a sarcinii in cazul unor probleme placentare, dezlipiri sau altele asemenea, din nou nu exista efecte secundare, insa din cate stiu la 8 luni le iei cam degeaba, doctorita mea mi-a spus ca dupa 14 saptamni nu mai au nici un efect, placenta se descurca singura cu productia de hormoni, aportul din exterior este inutil. In sfarsit, probabil ca-ti foloseste totusi la ceva, din moment ce ti l-a dat.

Ce nu pricep (si vad ca nu sunt singura) este de ce nu stii tu pentru ce ti-au fost prescrise aceste medicamente, cand asta e principala datorie a medicului tau: sa-ti explice pana in cele mai mici detalii ce probleme ai si ce rezolvari are el pentru tine. Sper ca este o intamplare nefericita, nu vreau sa cred ca exista medici care scriu retete pe genunchi, mai ales cand e vorba de o femeie insarcinata.

Multa sanatate si toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Salutare!

Ma bag si eu in discutie, poate reusesc sa fac putina lumina.
Din capul locului sunt de acord ca medicamentele in aceasta perioada (si nu numai) se iau doar la recomandarea medicului, sunt de acord ca sunt medici si medici si unii prescriu de dragul de a prescrie, sau unii o fac chiar dupa ureche.
Nu am pregatire medicala (sunt inginer), dar cate ceva am ciupit si eu de pe ici, pe colo, si chiar mi-am intrebat si medicul meu, care mi-a prescris exact acelasi tratament. Sunt curioasa de felul meu si nu iau nimic pana ce nu citesc prospectul! Chiar daca mi l-a prescris medicul!
DEci sa revin: avem doar 5 luni si mereu am contractii...Prin urmare, medicul mi-a prescris Utrogestan (adica progesteron), No-Spa si Scobutil (sau Scopantil, este acelasi lucru).
Progesteronul vine sa completeze cantitatea de hormon secretata de organism (probabil in cantitate insuficienta) si relaxeaza musculatura uterului, il face mai elastic, pentru a facilita pastrarea sarcinii; celelalte doua sunt anti-spastice care se folosesc si in astfel de situatii, si ele vin in completarea progesteronului si elimina contractiile.

Utrogestanul trebuie sa-l iau pana intru in luna a 7-a (2/zi), iar celelate doua le-am luat cinci zile (2/zi din fiecare), apoi la nevoie.
Pentru tine, Elena, fiind in luna a 8-a, banuiesc ca ti le-a dat pentru pastrarea sarcinii, probabil ai contractii si aceste medicamente te ajuta la sustinerea bb-ului in burtica.
Ele se dau in mod curent in astfel de situatii, cu cele doua anti-spastice e bine sa nu exagerezi, insa progesteronul (din Utrogestan)este foarte apropiat de cel natural, nu are contraidicatii majore.

MAi vorbim,
cam atat,
RAmona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena Luiza spune:

Multumesc tuturor pentru cele spuse, dar din cate am inteles eu trebuia sa dau mai multe detalii despre mine.
Cum am precizat data trecuta, sunt insarcinata in 8 luni, iar la sfarsitul lunii oct. trebuie sa nasc.
Doctorul mi-a recomandat medicamentele precizate, in urma faptului ca am colul uterin cam scurt si totodata si o deschidere de col, precum si contractii nedureroase.
M-a uimit faptul ca mi s-a raspuns asa de dur la intrebarea mea, si sincera sa fiu nu ma asteptam sa mi se dea vre0un raspuns.
Multumesc inca o data tuturor celor care mi-au raspuns, mai ales ca mi-au fost de mare ajutor toate raspunsurile, fie doar si informativ.
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Acum nu mai inteleg nimic!!!
Ai stiut tot timpul pentru ce le-ai primit si totusi ai postat subiectul???....sau ai vrut sä ne pui la incercare???
Oricum, mie mi-a fäcut pläcere sä-ti räspund, chiar dacä te-am luat la intrebäri si sper cä ti-ai invätat lectia acum!!!
Nu te speria...poti sä mai pui subiecte...dacä ai ceva nelämuriri si vrei un sfat...cä de-aia sintem aici!!!
O sä citesti si bune, si rele...sfaturile vin din adincul inimii, toate, dar nu uita cä fiecare om are pärerea lui personalä.
Iti urez sänätate...ar fi fost mai bine färä medicamente...si o nastere usoarä!!!

Te pup, Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena Luiza spune:

Daca medicamentele sunt recomandate de un doctor nu inseamna ca totusi el stie de ce le recomanda ? Ca doar nu le prescrie doar de dragul de a prescrie ceva, cel putin asa cred eu. Am intrebat de prima data de ce mi s-au prescris acele medicamente ca sa mai aflu si parerea mamicilor care au trecut prin asa ceva. Este greu cand esti insarcinata si nu are cine sa te ajute.
Acum nu ar trebui sa se supere cineva pe mine doar ca am lansat un subiect pe forum.
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Oaaaau...ce serioasä e gagica!!!
Eu, una, nu m-am supärat!!...nu ai väzut cä am "zimbit" tot timpul???
Dar se pare cä incä nu mä cunosti!!!...nici o problemä...o sä ai destul timp!!!
Primul lucru, care tre´sä-l stii despre mine, este cä NU sint aia, care dä aprobäri pt. subiecte!!!...sint una din multe...poate putin mai zimbäreatä!!!...dar stiu sä dau si cu pumnul in masä!!!
De fapt, ti-am explicat si pe privat punctul meu de vedere...numai bine!!!

Cami.

Mergi la inceput