lapte de vaca direct de la sursa?

lapte de vaca direct de la sursa? | Autor: monalac

Link direct la acest mesaj

codrin are 1 an si 3 luni si de 2 saptamani a inceput sa refuze laptele praf.el niciodata n a baut mai mult de 100ml odata,dar bea des,bea noaptea si eram multumita ca bea 500ml pe zi.insa dintr odata a inceput sa nu mai bea nici cei 100 ml,bea 30,50 ml si nu mai voia.asa ca,am incercat sa i dau lapte tnuva,pt ca de asta mananca frate sau cu cereale si vad ca il bea mult mai bine.
vad ca la discutii generale se vorbeste de dozatoare de lapte si m am gandit ca as putea sa iau lapte de vaca direct de la sursa,cunosc pe cineva care are vaca ,cineva de incredere.
acum,intrebarea e,e mai bun laptele asta neprocesat,nu se pot transmite bacterii,se distrug toti microbii prin fierbere?
ce sa aleg,lapte uht sau neprocesat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

monalac, eu as opta pt UHT, mai ales ca baietelul tau nu a baut niciodata lapte de vaca pana acum. Eu nu stiu daca prin fierbere se distrug toate bacteriile sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Noi folosim cu succes lapte de la sursa fiert bine! Asta dupa ce baietelul meu de 1 an si 10 luni s-a dovedit alergic si la lapte praf si la laptele UHT.

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu cred ca si sursa conteaza foarte mult!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Cred ca ii poti da cu incredere lapte de vaca, atata timp cat cunosti sursa si conditiile in care e muls laptele. Oricum prin fierbere se distrug toti microbii.
Eu i-am dat fiului meu de la varsta de 1 an lapte de vaca si a crescut frumos.

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://sites.google.com/site/stylishsurprises/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui andata

Cred ca ii poti da cu incredere lapte de vaca, atata timp cat cunosti sursa si conditiile in care e muls laptele. Oricum prin fierbere se distrug toti microbii.
Eu i-am dat fiului meu de la varsta de 1 an lapte de vaca si a crescut frumos.

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://sites.google.com/site/stylishsurprises/

la fel si la noi.
doar ca iasminica mea e FAN lapte si bea orice fel de lapte!!! pana acum le-a incercat pe majoritatea...

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Codrin a baut lapte de vaca de la sursa de la 11 luni...Intr-adevar de pe la 8 luni i-am dat UHT.Deci ai putea sa faci o trecee dinastea vre-o luna doua.

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarandu spune:

e mult mai sigur UHT decat laptele direct de la vaca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Cat o fi reclama, cat o fi adevarat, nu stiu, dar se spune/scrie ca prin fierbere se distrug exact vitaminele A, D si E, pe cand prin metoda UHT acestea raman inacte.

Si, sa fim cinstite, cat de sigure sunteti de sursa laptelui ? Ati fost sa verificati personal conditiile in care este muls, pastrat, mani p ulat laptele, daca persoana care mulge respecta regulile minime de igiena, daca spala si opareste galetile in care mulge, etc. ? Nu mai zic de spalatul ugerului vacii, spalatul mainilor persoanei care mulge, starea de sanatate a vacutei, conditiile de pastrare a laptelui, dupa muls pana ajunge la voi pe masa, etc.

Eu cred ca nu are sens sa va jucati cu sanatatea copiilor, macar laptele UHT produs de o firma cat de cat cunoscuta are garantia ambalajului aseptic, al procesarii controlate, in instalatii de inox, in conditii/standarde europene privind instalatiile de procesare, etc

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

multumesc tuturor pt raspunsuri!

eu as fi vrut sa i dau cat mai mult lapte praf,dar daca nu mai vrea...
nici eu nu sunt pro lapte de vaca direct de la sursa pt ca si eu am niste pitici in legatura cu microbii,insa am citit nu mai stiu unde ca laptele procesat n ar mai fi la fel de bun din punct de vedere nutritional ca laptele''in stare pura'...ca tot ce e neprocesat tb preferat in detrimentul alimentelor,fructelor,legumelor etc procesate...
acum,habar n am care i adevarul...
mai cercetez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

sincer, eu am mai mare incredere in laptele direct de la sursa decat cel comercializat!

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput