Baietelul meu are 10 luni si 2 dintisori. Am inteles ca inca de la aparitia primului dintisor trebuie vazut de medicul stomatolog.
Voi cum ati procedat? Aveti un medic stmatolog bun pe bebe?
Sincer, nu cred ca vizita la medicul dentist care vede doi dintisori va poate ajuta. Dar tu il poti ajuta cu siguranta pe bebe spalandu-l pe cei doi dinti si in toata cavitatea bucala.Va doresc dinti frumosi si sanatosi!
Chiar daca are 2 dintisori trebuie sa il speli.Si cum este prea mic pentru a sti sa clateasca gura si sa scuipe, iar pasta de dinti pentru copii(cea din magazine) face multa spuma, contine fluoruri, periutele de dinti (chiar cele pentru 0-2 ani)sunt incomode, va fi putin mai dificil. Dar exista o solutie: pasta de dinti Nenedent este speciala pentru bebelusi, periuta este ca un degetar moale,siliconic(ceea ce iti usureaza accesul, nu curata doar dintisorii ci maseaza si gingiile). Pasta se gaseste doar in farmacii si costa cam 20-25 de lei.
La stomatolog il vei duce atunci cand va fi putin mai mare, pe la 2 ani.Important este sa il obisnuiesti cu spalatul pe dinti, sa il incurajezi sa se spele singur (sa il lasi sa se joace cu o periuta de dinti, sa va vada pe voi spalandu-va)
cunosc oameni care de departe par ceva...
sunt mai multe paste de dinti si periute pentru bebelusi.si colgate au...stiu ca foloseam eu pt codrin...
Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
bebelusa mea are 4 luni si 2 dintisosi (au aparut f repede) pediatra mi-a zis sa o "spal" cu un tifon inmuiat in apa dupa alaptat