Doza antibiotic!
Azi noapte i-am administrat antibioticul lui Andrei si trebuia sa-i dau si Nurofen. Cum a luat o inghitzitura din Nurofen, si-a facut scarba si a vomitat inclusiv antibioticul, care fusese dat inainte cu cateva secunde.
Am vazut ca l-a varsat ptr ca i-am tinut mana sa verse la mine in palma.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce se face in situatia aceasta?
Se repeta doza sau se sare?
Am citit in prospect si scrie ca nu se da doza dubla, dar nu se specifica in ce situatii.
Avand in vedere ca-i dau la 8 ore antibioticul, mi se pare timp lung pana la urmatoarea doza si sa ramana neacoperit in perioada asta, dar nu vreau nici sa-l supradozez.
Multumesc!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Raspunsuri
trischa spune:
Nana,noi cand am patit asa cu copila noastra am sunat dr care ne-a spus sa-i dam o jumate de masura.
Multa sanatate lui Andrei
CorinaDani spune:
Daca spui ca a varsat antibioticul ce fusese administrat cu o secunda inaintea Nurofenului, inseamna ca de fapt din doza de antibiotic nu a ramas nimic in stomacel. Asadar, poti sa-i dai linistita doza de antibiotic, din nou, e prea mare intervalul si nu-si va mai face efectul asteptat.
Multa sanatate micutului !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Happiness_4_us spune:
Trisha, exact asa am facut, i-am dat doar 2ml in loc de 4, desi garantat, tot tot varsase. Nu trecuse timp nici sa ajunga in stomacel. Era undeva pe traseu.
CorinaDani, asa spunea si sotul meu, sa-i repet doza, insa mi-a fost teama de supradozaj.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
didi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NanaMotoc Azi noapte i-am administrat antibioticul lui Andrei si trebuia sa-i dau si Nurofen. Cum a luat o inghitzitura din Nurofen, si-a facut scarba si a vomitat inclusiv antibioticul, care fusese dat inainte cu cateva secunde. Am vazut ca l-a varsat ptr ca i-am tinut mana sa verse la mine in palma. Intrebarea mea este urmatoarea: ce se face in situatia aceasta? Se repeta doza sau se sare? Am citit in prospect si scrie ca nu se da doza dubla, dar nu se specifica in ce situatii. Avand in vedere ca-i dau la 8 ore antibioticul, mi se pare timp lung pana la urmatoarea doza si sa ramana neacoperit in perioada asta, dar nu vreau nici sa-l supradozez. Multumesc! Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007) Povestea nasterii fluturasului! "Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca! Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa! |
Dupa o asemenea patanie cu propriu-mi fiu, m-am invatat sa-i dau la distanta de cca 5 minute siropelele, mai ales ca sunt destul de vascoase si (am gustat si eu) putin inecacioase...
Ayla21 spune:
Nana, multa sanatate lui Andrei.
Si noi avem probele cu Nurofenul, motiv pt care atunci cand e nevoie ii pun mai bine supozitor de paracetamol, sau novocalmin. Macar nu are atatea siropeluri in stomac.
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Aprinde o lumanare in memoria Almei!
alina2006 spune:
Buna! Incearca sa nu i le mai dai in acelasi timp. I le poti da din 4 in 4 ore: 8 antibiotic, 12 nurofen, 16 antibiotic, 20 nurofen, 24 antibiotic, 4 nurofen. Si probabil ca nu vor mai fi probleme. fetei mele ii trebuie neaparat apa dupa nurofen. Iar eu doza de antibiotic nu i-as fi repetat-o, poate doar, cine stie, jumatate de doza!
Multa sanatate!
P.S. Daca avea febra mare intre dozele de antibiotic si nurofen, ii mai administram panadol.
Leditia spune:
Asa am patit si eu.Asa ca nu i-am mai administrat siropelele unul dupa altul.Faceam pauza,sa se mai linisteasca,ca deh,nu le lua de placere..Noi am avut Cedax si i-l dadeam la 24 de ore.Cand mi l-a varsat,mi-a zis drita sa nu-i repet doza.Am sunat-o imediat,pt ca nu stiam ce sa fac in situatia aia si sfatul ei a fost sa nu-i repet doza.
Multa sanatate.
POZE CU NOI
de David Christian