Intrebare Omega 3
Buna mamici,
Am si eu o intrebare: ati dat copiilor omega 3? Si daca da cat timp dureaza tratamentul? Si ce tipuri ati folosit? (Ulei sau pastile masticabile)
Am un baitel de 4 anisori si as dori sa ii dau ulei de peste.
Nu stiu insa cat sa ii dau? 1 luna, doua....
Multumesc frumos
Raspunsuri
asteryaro spune:
draga mami,
Razvan ia omega 3 ulei de peste, sub forma de ulei, de la firma Lysi, recomandat de medicul lui. dozele au variat, functie de perioada.
cel mai bine sa intrebi medicul, nu?
Cristina si Razvan (31.01.2006)
poze (1),(2),(3),(4)
CorinaDani spune:
Buna,
Fara suparare, dar eu personal cred ca, inainte sa ceri pareri pe forum, ar trebui sa vorbesti cu un pediatru deoarece ar fi cel mai in masura sa recomande administrarea unor suplimente sau vitamine.
Trebuie tinut cont si de varsta, si de greutatea copilului, de evolutia acestuia in timp - lucruri pe care pediatrul ar trebui sa le stie deja...Probabil ca exista, in prospectul produselor cu Omega 3 indicatii privind modul de administrare, precum si contraindicatii, efecte adverse/secundare, etc.
De ce crezi ca ar trebui sa-i dai baietelului tau ulei de peste ? Nu are pofta de mancare, nu are greutatea corespunzatoare varstei, are probleme cu memoria, atentia, concentrarea ?
Surse naturale de Omega 3 sunt : pestele, uleiul de masline extravirgin sau de germeni de porumb (presat la rece), avocado, etc.
Asadar, este alegerea ta, dar sfatul meu este sa ceri totusi parerea unui pediatru. Poate un user cu aceasta pregatire iti va putea da mai multe informatii.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
crisdima spune:
Draga MamideIngeras, am avut si eu aceeasi dorinta de a-i da, primisem un pliant cu un anumit produs ptr copii si ma batea gandul, dar a intrebat sotul mai multe farmaciste (e RV in farmacii) si mi-au transmis sa stau calma, ca nu se merita si mai bine ii dau din surse naturale. Si am inceput sa includem in meniu file de somon si hering (asta mai rar ca nu prea ii place). Si sunt mai linistita asa ca nu bag chimicale in el.
Cris si Alexutzu
"Tinteste spre luna, chiar daca nu reusesti macar vei fi printre stele."
Otiliav spune:
Aici pentru bb am primit de la policlinica sticluta cu ulei la controlul de 6 saptamani. Deci dupa 6 saptamani, o lingurita pe zi dimineata, este si cu vitaminele A, D, E.
La 4 ani eu ii dadeam Anei o lingurita dimineata una seara, sau o lingura dimineata. Fata mea nici acum nu reuseste sa inghita pastile, are tendinta sa le mestece si se sparg, ei i se face scarba, esec total. Uleiul il inghite fara sa protesteze, de multe ori ii dadeam o lingura de iaurt dupa el sau orice altceva numai sa nu ramana cu acel gust pe gat. Din fericire se gasesc si uleiuri aromate.
Nu cred ca norvegienii fac pauza. Eu nu i-am mai dat Anei din ianuarie ca am plecat in Ro fara ulei dupa noi. Elisei nu i-am dat inca uleiul primit.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
Vauva spune:
Si in Finlanda este un adevarat cult pt Omega 3. Eu l-am luat si gravida fiind, pt ca previne preeclampsia. Eu sincer prefer pastilele de Omega3 pt ca acest ulei continut in pastile desigur si uleiul din sticle este purificat, nu contine mercur. Eu iau de multe ori pe an Omega 3 si i-am mai dat si fetitei mele care acum are 3 ani. Problema a fost ca nu i-au placut la gust pastilele masticabile dar am descoperit acum ceva in combinatie cu vit.D cu gust de fructe si le mesteca. Ii dau doua pe zi. Probabil o sa ii dau toata cutia cu 60 de capsule dupa care mai fac pauza desi nu cred ca e nevoie si ii dau din nou.
MamideIngeras spune:
Va multumesc frumos pentru raspunsurile voastre.
Motivul pentru care doresc sa ii dau ulei de peste este pentru imunitate, deoarece in curand incepe gradinita.
Am citit diverse articole care incurajau profilactic administrarea de Omega 3 la copii peste 3 ani.
Am sa intreb si pediatrul dar vroiam sa stiu si experienta altor mamici.
Inca o data multumesc si sanatate la copii!
mamideIngeras
crinuta spune:
Omega 3 este esential inca din viata intrauterina, deci da-i, dar atentie mare ce produs alegi, pentru ca piata e plina....
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta