Muguri mamari la 5 ani?

Muguri mamari la 5 ani? | Autor: turtita fermecata

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 5 ani si o luna si de vreo saptamana i-au aparut un fel de muguri sub areola mamara, cam cat un bob de mazare. Sunt la ambii sani, si nu-s decat acestia, sanul n-a inceput sa se rotunjeasca. Ilinca zice ca o doare un pic la atingere, dar in rest nu are alte probleme.
Initial m-am gandit la pubertatea precoce, dar nu-s alte semne gen pilozitate. E destul de inalta ( are 117 cm) si 24 kg, asta ca sa va faceti o idee de cadrul general.
Vreau sa fac o programare si la un medic, dar una e ca nu stiu la care, iar a doua treaba e ca plecam in concediu in cateva zile si nu apuc sa ajung decat dupa.
Am scotocit netul si nu prea am gasit mare lucru asa ca va rog sa-mi spuneti daca stiti ceva de treaba asta, de etapele in care cresc sanii (desi teoretic ar trebui sa stiu si eu , da' nu mai tin minte), orice informatie despre ce si cum e cu treaba asta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Pe noi ne-a trimis medicul pediatru la endocrinolog cand fiica-mea avea 1 an si 2 luni. A zis ca incepuse sa-i creasca un sanisor ; eu una nu vazusem nimic.
A trebuit sa-i facem analize de sange (estradiol), eco si radiografii. Din toate astea am aflat ca estradiolul era mare si ca pericolul era sa se dezvolte mult prea repede si chiar sa-i apara niste chisturi la ovare. N-a fost cazul, dar repetam analizele la fiecare 6 luni. Estradiolul este in continuare mare, dar la radiografia de pumn si la sa turceasca varsta osoasa iese ok sau chiar putin in urma. Si endocrinologul zice ca atata timp cat nu e mai mare varsta osoasa si daca sanii nu s-au dezvoltat mai departe, e ok. Ca nu e nevoie de medicatie si tinem hormonii sub control. Si regim alimentar: totul natural si fara carne de pasare din comert.
Sa nu uit: Catinca are tot 117 cm, dar a fost tot timpul mai lunga (53cm la nastere) Si are 5 ani si 2 luni.

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

frumoasa mamei
sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turtita fermecata spune:

Multumesc mult de raspuns, asteptam cu sufletul la gura ceva informatii. Sper sa nu fie ceva nasol tare, cert e ca la intoarcerea din concediu trebuie sa incepem investigatiile de la pediatru, si pe urma vom vedea.

Mergi la inceput