Ceai de musetel
Am observat ca multe mamici dau ceai de musetel in completare copiilor alaptati la san sau formula.
Nu stiu ce sa fac......uneori am senzatia ca Maya ma foloseste pe post de suzeta sau suge un pik de sete.....sa ii dau ceai sau nu? Maya e alaptata exclusiv la san si are numai 3 saptmani
Voi ce credeti?
Raspunsuri
mihuta spune:
Nu e cazul (in my opinion nu e niciodata cazul de ceai, mai ales de musetel, care la unii copii poate produce crampe), e inca mica si lacatia nu e inca "asezata", ea inca lucreaza sa produca mai mult laptic. Plus ca e in preajma sau in toiul unui puseu de crestere.
Stomacelul ei e prea mic sa fie umplut cu ceai, ea are nevoie de laptic.
mami de Sophia
spic de grau spune:
Parerea mea de mamica care alapteaza: pana la 6 luni cnd vei decide sa o diversifici nu ii da nimic altceva in afara de san.
Mai ales acum, la inceput, cnd corpul nu stie cat sa secrete ca sa astampere foamea puiului, nu baga ceai sau complement.
Cu ceai vei reusi sa ii umpli stomacelul si te vei intreba apoi de ce ia atat de putin in greutate si mai mult ca sigur ca vei baga complement.
Nu ceda tentatiei.
Da, e adevarat ca te poate lua drept suzi. Insa e normal acum la inceput sa suga la 30 minute, 1 ora. Da-i fara sa iti pui atatea intrebari.
Iti spun ca singura se regleaza. Cu toate ca acum ti se pare imposibil.
Si ca sa iti spun si altceva: uita-te de curiozitate pe cutiile de ceai din farmacie, speciale ptr bebe. Ai sa vezi ca scrie pe ele ca se dau de la 5 luni.
Odihneste-te si rasfatati-va! Ce poate fi mai placut decat sa o vezi cum adoarme linistita la sanul tau? Si stai sa vezi ce urmeaza!
ina_nz spune:
Merci mult de raspunsuri.
Nu pot sa ma abtin sa nu compar cu primul bebe. Cu el nu am avut niciodata senzatia ca nu am lapte suficient....ba cred ca aveam cat pt doi copii.
L-am alaptat exculusiv pana la 6 luni, m-au durut sanii un pic la inceput si apoi totul era o placere.
In schimb Maya ma termina, suge pana iese praf O vad ca se enerveaza, trage ca un catel si nu iese nimic. D'aia ma gandeam sa bag ceai si nu formula pt ca de luat in greutate a luat foarte bine si nu vreau sa o fac obeza.
adinag spune:
As fi scris exact ca Mihuta.
In plus, bb nu te poate lua drept suzeta, ca doar suzeta a fost designed dupa san si nu invres :-)
Mie mi-a zis pediatra candva foarte clar: ceaiurile ptr bb sunt medicamente si ca atare de administrat.
light spune:
Si eu am avut aceeasi senzatie cu Victor (9 saptamani) si anume ca ma foloseste pe post de suzeta. Mi-a trecut si prin cap ca nu as avea suficient lapte pentru ca la priul copil cand incercam sa scot lapte manual tzasnea din greu insa acum nu mai e asa dar cu toate astea Victor a luat in greutate foarte bine de s-au mirat si moasele. Si ca sa nu ma mai foloseasca pe mine pe post de suzeta i-am cumparat suzeta si spre deosebire de fratesau o foloseste cu mare drag. Cand incepe sa urle cu ea in gura, e clar ca nu mai este vorba de simpla placere de a suge ci de foame si asa stiu cand sa il pun la san.Eu imi mai fac ceai de chimen si anason pe care il beau si ajuta si lactatia si colicile.
my deviantArt Gallery