infectia urinara la fetite
ce ne facem mamicilor cu infectia urinara la fetite? am o fetita de 1 an si 2 luni si de la 4 luni si pana acum a facut de 4 ori infectie urinara iar raspunsuri nu prea am de la medici. tin sa va spun ca suntem in italia si nu vad nici o diferenta cum ca medicii ar fi mai buni sau mai stiu eu ce discursuri mai aud.nimeni nu stie de la ce si cum se face aceasta infectie cert este ca e ceva normal la fetite cel putin asa mi s-a spus pe unde am fost.mai rau este ca nu stii ce se intampla doar ca te tezesti cu copilul cu temperatura ff mare si trebuie sa ii incarci organismul pt cel putin 2 saptamani cu antibiotice.va rog daca ati mai trecut prin asa ceva sfatuiti-ma si pe mine ce sa fac sau sa nu fac.recomandati-mi un medic bun sau mai stiu eu ce e de facut??!!!
Raspunsuri
cerica2007 spune:
Buna.
In Italia nu stiu nici un medic,, dar am auzit de un medic foarte bun din Bucuresti, Dr.Ovidiu Nimoncu.Merita incercat.
Sanatate multa.
softurela spune:
Nu e deloc ceva normal la fetite. Da, se intampla mult mai des decat in cazul baietilor dar daca fetita ta a avut atat de multe episoade cred ca ar trebui sa faci investigatii suplimentare.
In primul rand se impune o ecografie.
Fetita mea a avut un singur episod de infectie urinara cu E.coli, acum 7 luni.
I s-a facut antibiograma si a mers de la inceput pe tratament injectabil cu CEFORT. Dupa 3 zile urina era sterila. (La momentul respectiv, medicul mi-a zis ca nu va merge tratament pe gura, vor aparea recidive)
Dupa ce am scapat de balaur i-am administrat profilactic Vitamina C picaturi si mancare adecvata pentru a evita constipatia.
Acum nu-i mai dau vitamina C, in schimb mananca multe fructe si are cam 2 scaune/zi.
In cazul infectiei cu E.coli, constipatia e una din cauzele majore care favorizeaza infectia.
Care e bacteria ce favorizeaza infectiile in cazul fetitei tale ?
Multa sanatate!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
kikineata spune:
sa te uiti tu dc nu cumva are labiile lipite. sinechie vulvara se numeste si se lipesc din cauza lipsei unui hormon. Dc e asta cauza tre sa mergi la un chirurg sa o desfaca pt. ca pipi vechi sta acolo ca/ntr/o pungutza si evident vine infectia. Exista o crema, dc e asta cauza cu care o ungi timp de....pana se desface asta dc vrei sa eviti trauma chirurgului (nu/i chiar rau doar ustura o zi doua).
Dc nu e asta cauza ar fi bine sa i se faca o ecografie dar cel mai indicat urografie, cistografie. E mult prea mult deja 4 infectii urinare care recidiveaza. Dc exista o alta cauza ti s eva da si un tratament de mentinere a la long cu doza minima de antibiotic.
Tu te uiti si zici dc e ok local, bine?
puisorul spune:
E foarte importanta si igiena. Obligatoriu sa o stergi intotdeauna din fata inspre spate pentru ca in caz contrar aduci microbii spre uretra si se favorizeaza astfel infectiile urinare.
Neaparat trebuie investigata de un nefrolog deoarece se poate ca infectiile sa fie favorizate de o malformatie sau un reflux ureteral.
Multa sanatate
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele
mirciulix spune:
ecografie si apoi, eventual, cistografie pentru a verifica daca nu are cumva reflux vezico-ureteral. acesta favorizeaz#259; infectiile repetate.