Temperatura subita copil 23 luni

Temperatura subita copil 23 luni | Autor: OanaP

Link direct la acest mesaj

Aveti idee ce ar putea indica o temperatura subita (38 grade C)? Am administrat Nurofen, temperatura i-a scazut, dar dupa 12 ore a revenit la 37 grade.

Doctorita s-a uitat la nas, gat, urechi, frunte, piept, piele insa nu a gasit nimic. A recomandat doar tratament cu Nurofen timp de 5 zile. Mie mi se pare anormal sa imi tin copilul timp de 5 zile pe antitermine doar ca sa vad ce se mai intampla dupa...

S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Daca este vorba despre temperatura masurata intrarectal, pana la 38 nu se considera febra.

Cauze pt cresterea subuta a temperaturii: eruptie dentara, boala contagioasa (va urma eruptia). la noi se mai intampla si fara motiv, puseuri izolate (in cazul noastru, apar uneori seara).

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Suspect sa ii dai nurofen asa pur si simplu.

Nurofenul sau Advilul - mai rau pot face. Multi pediatri evita aici sa prescrie ibuprofen copiilor mici.
Al meu pediatru cel putin mi-a spus sa utilizez advil doar daca se ridica temperatura la 3 ore dupa ce am administrat paracetamol.

Parerea mea e sa ii dai paracetamol doar daca are febra si nu mai mult de 4 doze/zi. Altfel afectezi ficatul copilului.

Daca dupa 3 zile are temperatura mai mare de 38, mergi si cere sa ii faca un sumar de urina, si sa verifice urechile sa nu aiba otita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Temperatura subita 38°C poate fi si cand ii este foarte cald bebelusului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP
Aveti idee ce ar putea indica o temperatura subita (38 grade C)? Am administrat Nurofen, temperatura i-a scazut, dar dupa 12 ore a revenit la 37 grade.

Ai uitat sa spui ce varsta are copilul. Mie nu mi se pare un motiv de ingrijorare, a avut un puseu de temperatura usor ridicata. La noi nu se recomanda antitermice sub 38,5, iar daca temperatura a fost 37 la 12 ore dupa nurofen este ok. 37 este normal.

Daca doctorita a verificat gatul, urechile, etc si nu a gasit nimic atunci nu prea ai alta solutie decat sa astepti. Nu as da antitermice sub 38,5 si in nici un caz nu as administra antitermice fara sa aibe copilul febra. Relaxeaza-te .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Bird scria in titlul subiectului. 23 de luni.
Acum are 39 de grade, l-am tinut in baie ca nu voia deloc sa iasa pana aproape pica de somn. Dupa o ora juma' inca nu si-a facut efect nurofenul. A trecut si printr-un episod de friguri. S-a panicat si el si statea mititelul chircit. Slava domnului ca inca il mai alaptez ca doar asa s-a mai calmat, oricum cu greu dupa vreo 20 de min. In plus la fiecare partz spunea buba, a adormit ghemuit cu genunchii adunati sub burta, banuiesc ca il doare ori spatele ori burta, ca se vaieta. Nici nu stiu ce sa zic. Maine (adica azi)mai incerc o opinie de la alt doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Daca zice buba cand trage vanturi.. poate-l doare burtica.
Combinata cu febra 39 si peste.. si daca apare si diareea azi, maine.. ar putea fi o enterocolita.

In sfarsit.. ciudata recomandarea medicului.. 5 zile Nurofen pt un 38 grade??!! Parca ti-ar fi dat-o numai ca sa dea ceva.. Mai bine iti recomanda vitamina C de exemplu.. macar sa nu fie nociva.

Temperatura inseamna multe si nimeni nu poate ghici ce (eventuala) boala este, numai c-a facut 38 grade. Apropo, 38 de grade nici nu prea se poate numi temperatura. Iar pana la 38,5 grade eu n-as administra nimic.. as avea grija sa fie copilul bine hidratat, cat mai dezbracat, sa nu fie cald in casa, multe dusuri racoroase.. Cu ochii pe el sa nu creasca brusc temperatura. Si cam atat.

Organismul trebuie lasat sa lupte cu atacatorii si asta o face si printr-o temperatura mai ridicata. Asa-i "omoara" mai repede pe intrusi. Daca scazi iemediat o temperatura mica ii ingreunezi job-ul si lungesti boala.

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Si eu m-as gandi tot la o enterocolita. La Sanziana la fel a inceput, cu febra, si apoi scaune moi, diareice. Probabil o durea si burtica, dar era prea mica sa spuna.

Tratament atat de lung cu Nurofen mi se pare ciudat. Mai ales ca stiam ca se administreaza doar in momentul febrei, nu asa... Dar, ma rog, nu sunt medic.

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Nurofenul este antiinflamator, de aceea se prescrie ca tratament.

Si fiica mea a primit tratament cu Nurofen la 8 ore timp de 3 zile sau timp de 5 zile, in diverse momente. Si a primit tratamentul si de la pediatru, si de la medic ORL, asa ca as zice ca nu-i chiar asa de ciudat.

Oana, si eu m-as gandi fie la o boala digestiva, ceva sau, Doamne fereste, sa nu fie apendicita...
Multa sanatate!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Ma scuzati ca ma bag si eu, dar, da, Soleil are dreptate, Nurofenul (ibuprofenul) nu este doar antipiretic, ci si antiinflamator, deci poate fi dat si ca tratament in diverse afectiuni inflamatorii... Poate dr a vazut amigdalele inflamate, sau altceva, dar eventual, Oana, ar trebui sa intrebi dr de ce a recomandat tratamentul...
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP
Doctorita s-a uitat la nas, gat, urechi, frunte, piept, piele insa nu a gasit nimic.

tocmai, ca nu parea nimic inflamat..

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput