Cum scap de ceaiul de noapte la aproape 3 ani???
Am o problema pe care nu stiu cum sa o gestionez, cum sa o rezolv: baietelul meu de 2 ani si 9 luni bea noaptea cate 2 sticle de ceai. Si-a format acest prost obicei de care nu-l pot scapa. Bea ceaiul granulat de la Humana, din fructe, dar tot nu cred ca este bine, in asa cantitati, deoarece il bea de mic. Noaptea incepe si maraie, maraie, pana aproape plange si cere apoi "mami, vreau ceai!!!!!". Daca nu i-l dau, la revedere somn si noapte buna. Si uite asa, din cauza asta nici unul nu dormim bine, din cauza ceaiului se umple si pampers-ul, pe care trebuie sa-l schimb, e chinuitor noapte de noapte. Cum sa fac sa-l dezvat, in primul rand mi-e teama ca nu-i face bine, apoi somnul lui este intrerupt de la acest reflex. M-am gandit sa nu-i mai pun pampers noaptea, ca ziua nu mai are, si sa-l las sa faca pipi, sa-l tot schimb de hainute, poate asa va intelege ca nu e bine sa tot bea noaptea. Ce ma sfatuiti? Cum e bine sa fac?
Nu mai spun ca si de suzeta nu putem scapa, tot noaptea, ca ziua nu-i trebuie, numai cand doarme. Va rog ajutati-ma cu un sfat....multumesc si va doresc numai bine la toti.
Zina si Rares (26.10.2066)
Raspunsuri
light spune:
Nu stiu daca va putea face el legatura intre discomfortul creat de lipsa pampersului deci implicit udat in somn si bautul ceaiului. Mai degraba cred ca ai putea incerca un ceai neindulcit care sa nu ii mai faca asa mare placere.P.S. S-a strecurat o greseala la data de nastere a puiului tau, vezi anul.
my deviantArt Gallery
liliana_28 spune:
Si noi am avut problema asta iar pana nu am scapat de ea nu am putu scapa nici de pampers.
Ma gandesc ca bea 2 sticlute de ceai din doua motive:
1 - ori ii place f tare gustul ceaiului si atunci te sfatuiesc sa treci pe apa
2 - este foarte "atasat" de biberoane si atunci trebuie sa le dai pierdute.
Noi asa am scapat. Am trecut la cescuta si la apa. Binenteles ca nu i-a convenit schimbarea dar s-a obisnuit si somnul a devenit unul normal fara treziri dese.
Sper sa te ajute. La noi a mers.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
JARMO spune:
Incearca sa pui din ce in ce mai putin ceai in biberoane, sa diminuezi cantitatile. Poate asa va bea din ce in ce mai putin sau poate doar un biberon. Insa incearca cu canita , e o idee buna !
mihuta spune:
Intr-o prima faza dilueaza treptat ceaiul pana ajungi sa fie apa simpla. Apoi vezi daca se mai trezeste pentru apa.
mami de Sophia
Zina spune:
Sper sa mearga metoda asta cu cat mai putin ceai in apa, incep din seara asta, doamne ajuta. Mai astept si alte pareri, multumesc din suflet.
Zina si Rares (26.10.2006)
alimaxi spune:
Am trecut si noi prin asta...
Eram cheauna de somn, iar ziua stresata, obosita si cu nervii la pamat!
Eu pur si simplu am ajuns la LIMITA si NU I-AM MAI DAT. Nimic!!! Nici ceai nici suzeta, nimic...
Am avut doua nopti si 2 zile de cosmar....in care am plans alaturi de el si era cat pe ce sa cedez, iar apoi au urmat nesfarsite nopti de somn
Se poate...important e sa vrei cu adevarat....
Iti doresc succes! si nopti linistite!