Mamici de nov-dec 2003, (8)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Salutare, salutare!

Ma bucur ca toata lumea e OK. Eu ma intreb cand incepem...se poate intampla in orice zi de acum incolo..Cu cat mai tarziu cu atat mai bine.
Mie imi este din ce in ce mai greu: gafai si ma misc ca un elefant, am facut cumparaturi acum cateva zile si, in drum spre casa, deja imi iesise sufletul. Ma durea burtoiul, era tare ca piatra, picioarele imi erau umflate...
Ce ma fac eu pana la capat?
Mama vine doar in noiembrie, cam pe 10, pana atunci tot singura...Adrian mi-a promis ca o sa ceara ca, de la jumatatea lui octombrie, sa faca city work ( el e truck driver, cinci zile pe drum 2 acasa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna!
S-ar putea sa ma fi trezit ceva cam tarziu, dar daca vreti inca un site foarte complet despre noi si bb-ii din burticute, incercati pe www.babycenter.com. Mie chiar mi se pare interesant.
Va pupicim.
Carmena si bb 26 sapt si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coryydo spune:

Dana si Ven, la ce medici mergeti? Unde ati facut voi eco morfologica? Si eu sunt din Cluj si am 21 sapt (sunt la mamici de ia-febr.) Si unde ati fost de stiti ca eco 3D este 850.000 lei?

Multumesc pt. raspuns.

Corina si bb Bogdan de 21 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Dragelor, eu stiam ca ecografia de morfologie fetala se poate face in saptamanile 16-24 de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Salut la toate burticile!

Corina, este un cabinet medical pe Ion Creanga, este intr-o casa, are o placuta la poarta cu orarul medicilor. Am nimerit la un medic foarte dragut, nu-i stiu numele. Tot acolo fac si echo 3D, dar am mai povestit in ce conditii fac asa ceva.
Eu mi-am facut echografia de morfologie fetala in saptamana 21, asa ca am fost in perioada potrivita.
In rest totul e bine. Azi noapte pentru prima data nu am putut dormi ca puiutzul avea program de fotbal(sau volei, nu sunt sigura...mai degraba volei). E un voinicel si jumatate.

,Dana, 27s si 2z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy75 spune:

Buna fetelor
Carmena si eu auzisem de Iosup ca este dragut si asa mai departe dar se pare ca l-am prins intr-o toana proasta, oricum ideea este ca la cati bani a trebuit sa platesc m-a dezamagit total.
Azi la 14:00 ma duc la doctorul meu, Lemnete, sa vedem daca ma lamureste el cu privire la datele din echo. Oricum tineti-mi pumnii, iar sunt intr-o pasa mai proasta si nu cred ca o sa rezist daca se poarta si el urat cu mine. Dar sper sa nu fie asa.
Va mai scriu dupa ce vin de la doctor.
Fetelor, de la Prenatal si eu ma constipam rau de tot, dar mi-a dat domnul dr. sa iau 20 zile No-Spa iar acum sunt ca un ceas: dimineata si dupa ce mananc la pranz ma duc la toaleta si nici nu ma chinui deloc. Intrebati si voi pe dr. vostri sa vedeti ce va zice de asta. La mine a mers, dar eu aveam o mica problema cu constipatia si inainte de sarcina.

Dizica --> 31 sapt si 0 zile --> fetita

PS: Aseara am visat ca am adus pe lume un bb, baietel, foarte mancacos si cumintel. Oare ce-o insemna? Am un baietel sau o fetita? Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pagurschimag spune:

Buna burticutelor,
nu am mai scris de cateva zile...in schimb v-am citit in fiecare zi. Ma bucur ca sunteti bine cu toate. Si eu ma simt destul de bine. Chiar nu mai am probleme cu somnul.
Am si eu o intrebare: De unde stiti cat cantareste in burtica? Mie nu mi-a spus doctorul meu. Imi poate spune la o ecografie normala?
Azi m-am cantarit- am luat 7.5 kg pana acum. Voi cum mai stati cu greutatea?
Am vazut ca majoritatea dintre voi luati Prenatale. Eu nu le-am putut luat in schimb de vreo luna am inceput sa iau Materna. Pot spune ca sunt multumita de ele si se pare ca nu imi dau nici pofta de mancare exagerata.Eu carente mari am cu Fe.Am incercat sa-l iau dar nici pe asta nu l-am putut lua deoarece imi era rau de la el......asa ca trebuie sa ma multumesc cu Materna, singurele cu care ma impac.
Am inceput sa ma gandesc la ziua cand va trebui sa nasc. Sincera sa fiu imi este cam teama desi eu voi naste prin cezariana (am luxatie de sold congenitala si daca as naste normal exista riscul sa-mi sara soldul de la locul lui).Cred totusi ca ma voi linisti in momentul in care dr. imi va spune ca am nascut un bb sanatos.
Voua va este teama de ziua in care veti naste?

Sa auzim numai de bine. Pupici!

Magda 30 sapt si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Salutare, fetelor!

Am niste "cutremure" prin burtica la ora asta, de trebe din cand in cand sa ma apuc de marginea biroului, de frica sa nu iasa bebe cumva afara prin piele!!! :) :) :) Oare ce-or fi facand ei acolo, cand se zbuciuma asa de tare burtica??? Doamne ce n-as da sa vad in orice moment ce face..... :)

Eu fac bine acum, se pare ca imi prieste concediul medical, ca am tensiune tot 11 cu 6, 12 cu 7, deci bine, iar pulsul numai daca m-am agitat prea tare (efort fizic) mi-a crescut mai mult de 95. Se pare ca trebuie sa ma obisnuiesc cu pulsul asta marit, tocmai am citit ca avem acum cam 1,7 litri de sange in plus!!! Asta e ceva pentru biata inimioara, nu?? :)

Corina, eu sunt din Bistrita, dar merg la dr. Mironiuc in Cluj, o sa nasc cu ea la Gine 1 cu cezariana (sper)...
Eco 3D, dupa cum ti-a zis si Dana, e langa Directia Muncii or something, pe straduta aia spre parc. DAR dr. de acolo nu fac 3D la cerere, ci doar daca se suspecteaza, Doamne fereste, ceva malformatii fetale.Dar au aparatura foarte faina, eco morfologica e super, se vede f. bine si au si sist. Doppler, care vede circuitul sangvin prin inima lui bebe, circulatia fluidului prin cordonul ombilical, etc. Asta costa 600 de mii. Chestia cu inima insa numai dupa sapt. 24 e relevanta. mie asa mi-a zis cand am fost la ei la 18 sapt.Daca dr. tau nu are un ecograf foarte performant, sau e foarte zgarcit cu tine in relatari, eu zic ca merita sa mergi la asta dupa 24 de sapt. Dr. Micu Romeo e cel mai meserias, are program vinerea de la 17:30 la 19:30. Nr. de tel. e 430990.

Magda, nu te-ai ingrasat mult! Eu pana acum (27 sapt.) am in plus 9 kg. Asta e. Tot ce sper e ca pana la nastere sa nu iau mai mult de 15 in total.....

Vilma, nu ma pricep eu foarte bine la termeni si nici nu vreau neaparat sa te contrazic, dar pt. mine "morfologie" inseamna despartirea intregului pe bucati si analizarea fiecarei bucati, asa, ca la morfologia aia gramaticala.... :)
Stiu ca la 18-21 sapt. se face prima eco morfologica, dar se mai poate face una (pe la 27 sapt.=6 luni), tot morfologica, ceea ce inseamna ca iar il ia pe bebe si-l masoara din cap pana-n picioare....... Sper sa nu gresesc prea mult, si daca da, scuze de pe acum.......
Oricum, bebeii nostri sa fie sanatosi, fie ea ecografia morfologica sau nu!!! :)) :))
Sorry, dar acum am vazut ce mi-ai raspuns tu legat de pb. mea. Cu Calciul stau binisor, cu Mg am ceva probleme, dar iau Prenatal (care ma constipa si le urasc!!!!) si 2 tb. de MagneB6 pe zi. AM luat si 10 zile de Ca+D2, dar maine merg la control sa vad daca e cazul sa mai iau Ca sau nu. Soacra mea mi-a zis ca si ea a avut pb. din astea cu puls marit, etc. tot pt. ca nu avea Ca si Mg.

Cam asta e. Ma duc sa-mi continui munca de designer!! :) Schitez pe hartie mobila din camera lui bebe!! E asa de fain!!! De-abia astept sa o vad mobilata, desi in primele luni baby va locui cu noi in camera, in patut!

Sa ne tineti pumnii ca maine mergem la Cluj la control!!!

Va pupam noi,
Ven si de 27 sapt.= 6 luni !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uca spune:

Salutare mamicute. Salutare burticute.
Si eu iau Prenatal de la 4,5 luni, iar de la 28 saptamani iau calciu cu D3 si cu vitamina C. Preparatul care mi l-a recomandat doctorul se numeste Cal - C - Vita si sunt tablete efervescente. tot de atunci iau Tardyferon pentru Fe si cred ca din cauza lui am oarece probleme cu iesitul afara.
Mamici cu burtici! Am si eu o problema: la ultima eco pe care am facut-o, doctorul mi-a spus ca am placenta inserata inferior si ca s-ar putea sa nasc prin cezariana; oricum a spus sa mai astept pana la urmatoarea eco pe care o voi face la 36 saptamani si atunci se va stabili in mod sigur acest lucru. Credeti ca acest lucru va evolua intr-o placenta praevia? Voi ce stiti de lucrul acesta? Pe mine ma cam sperie.
Apropo, eu tocmai am facut un vaccin antitetanos. Faceti si voi asa ceva?
Raluca 30 saptamani si bb kiki mic
Va pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy75 spune:

Buna mamicutze.
M-am intors de la doctor si sunt tare fericita, mi-a spus si chiar mi-a aratat pe echo ca bebe nu are cordonul in jurul gatului si ca se tine cu manuta de el. A fost tare de treaba, Lemnete, si mi-a explicat ca probabil pozitia lui bb l-a indus in eroare pe celalat doctor. Sunt f.f.f.f fericita. M-as imbata de fericire.
Bebe si de data asta a zis ca este fetita.
Echo morfologica se face la orice saptamana si de fapt ti-l ia pe bebe pe bucatele: creier, inima, stomacel etc. si-ti spune cate ceva despre ele.
Apropos de kg, eu am luat pana acum 10 Kg (31 sapt si 0 zile) si eu sper sa nu depasesc 15Kg pana la sfarsitul sarcinii.
BB s-a asezat cu capul in jos si mi-a zis dr. sa nu ma obosesc prea tare sa nu-i vina vre-un gand lui bb si trebuie sa iau in continuare No-Spa.
Vad ca multe dintre voi luati Ca si Fe sub diferite forme, mie nu mi-a indicat nici un medicament in afara de Prenatal. Cum stati cu analizele? Ale mele sunt bune si pb. ca de aia nu mi-a mai prescris si altceva.
Fetelor am si eu o problema: nu-mi gasesc un sutien care sa nu ma irite pe sfarcuri. Gasesc numai din alea cu dantela sau cu cusaturi exact peste sfarcuri si ma irita tare. Stiti pe unde pot sa-mi gasesc si eu unul, in afara de Jolidon care costa 800.000 ?

Dizica --> 31 sapt si 0 zile --> Andreea --> Polizu -->Lemnete

Mergi la inceput