bebe constipat?
bebele meu are 2 luni si 10 zile.de vreo doua saptamani face ccaca cam rar, la 2-3 zile.o data l-am scos cu termometul, dar nu as mai vrea sa fac asa ca se invata puturos si nu o sa mai faca din proprie vointa.cineva mi-a spus ca sa ii dau suc de portocale, dar nu stiu ce sa fac, avad in vedere ca nu are nici 3 luni.mentionez ca il alimentez la san.ceai de musetel nu prea vrea sa bea.ii dau mai mult fortat cu seringa.spuneti-mi si mie ce sa fac sa isi revina la normal cu scaunele.multa sanatate la toata lumea...
Raspunsuri
pinkie_pie spune:
Eu am rezolvat aceasta problema cand fetita mea avea cam aceeasi varsta cu lactoza de la Humana.E un praf(asemanator ca si consistenta cu laptele praf)si se pune cate o lingurita in biberonul copilului,amestecata cu lapte sau ceai.Are efect imediat(in circa 4-5 ore face treaba mare).De asemanea,are avantajul ca regleaza si tranzitul intestinal,deci are efect si dupa ce te hotarasti sa nu-i mai dai.Nu are niciun gust,deci nu schimba gustul laptelui.Se da de la varsta de nou-nascut.Denumirea corecta e Humana milchzucker,o gasesti in farmacii,costa cam 35 lei.Noi nu am mai avut probleme timp de un an cu constipatia,dupa ce am incetat tratamentul cu lactoza,dar acum am inceput sa-i dau de cateva zile caci a inceput sa aiba scaune cam tari.
Te-as sfatui sa-i dai dimineata ca sa nu o doara burtica in timpul noptii!Multa sanatate tie si puiului!
Sabina spune:
pentru sugar alimentat la san exclusiv e perfect normal sa faca la 3 zile, daca e de consitenta pastoasa ia-ti grija asta de pe cap si lasa-l in pace!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
pinkie_pie spune:
Sunt de acord cu Sabina,fetita mea era alimentata cu lapte praf in momentul cand a devenit constipata.Si eu stiu ca sugarii alimentati la san asimileaza mai bine si e normal sa faca mai rar treaba mare.Daca nu face de consistenta tare si nu se chinuie,nu cred ca e constipat copilul.Daca insa ii dai si completare pe langa san,atunci ar fi posibil sa fie constipat.
aris26 spune:
rox, asa se zice, ca un bb alaptat poate sa faca si la 10 zile. eu una sunt patita. si al meu face greu kk, am tot citit pe net si am zis sa il las in pace, chiar si pediatra mi-a zis ca e normal sa faca mai rar pt ca laptele matern se poate asimila aproape integral. ei bine toate bune si frumoase pana intr-o zi cand am observat firicele de sange in scaunul pitiului meu dupa ce nu mai facuse de 3 zile. am dus o proba la laborator, copilul nu avea nimic, doar ca se iritase colonul pt ca statuse atat de mult. pediatra m-a sfatuit sa nu il mai las niciodata mai mult de 72 de ore. mi s-a rupt sufletul gandindu-ma cat trebuie sa il fi usturat. asa ca eu zic nu il lasa aiurea sa se chinuie. faza cu dependenta de supozitor sau termometru este o mare porcarie. o vorba din popor. uite ca eu vreo 2 luni am fortat scaunele, acum am ramas fara lapte si bb e pe humana. s-a reglat f bine, face e adevarat doar unul pe zi, dar face singur. mai tarziu o sa poti sa ajuti copilul din alimentatie dar deocamdata nu il lasa sa se chinuie aiurea. la 2 luni chiar nu e cazul sa ii dai suc de portocale, sistemul lor digestiv nu e pregatit inca. ai rabdare si o sa se regleze singur sau o sa se regleze cand o sa ii introduci cerealele
roxella23 spune:
carmenre, nu ii face rau? azi este a 5-a zi de cand nu a iesit afara.i-am pus astazi un supozitor si vad ca nimik.ma mai gandesc si ca poate nu are ce da afara.in schimb face pishu foarte mult.astet noi raspunsuri si va multumesc din suflet.va doresc multa sanatate voua si bebeicilor in special.
Monnvas spune:
Mai e un siropel, LassBaby, acum cum ti-o fi norocul, la unii bebei are efect, la altii nu. Stiu ca unii pediatri mai recomanda si Debridat.
Io l-am dus si la homeopat si mi-a dat un remediu care l-a ajutat sa faca singur, dar tot la 2-3 zile. Insa remediile astea sunt personalizate, asa ca degeaba iti zic cum se cheama.
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
ina_nz spune:
buna,
In primul rand NU suc de portocale.
In al doilea rand de ce ii dai ceai, ba chiar il fortezi cu seringa? Copiii alaptati la san nu au nevoie de nici un supliment pana la 6 luni.
Si al treilea rand, e normal sa nu faca in fiecare zi, unii asimileaza mai bine decat altii. Eu sunt in extrema cealalta, face kk la fiecare supt de m-a zapacit, mama (cu conceptii .ro) ma bate la cap sa o duc la doctor ca e "deranjata la stomac".
bafta/1
pinkie_pie spune:
Cred ca totusi 5 zile fara sa iasa afara e cam mult.Incearca sa pui in biberon lapte de-al tau cu o lingurita de Humana Milchzucker,garantat in maxim 4-5 ore are scaun.Nu este toxica,se da la nou-nascuti,e lactoza din lapte.Eu am folosit si si-a reglat tranzitul intestinal.Daca nu are scaun 4-5 zile si e f.tare,exista riscul sa faca si fisuri anale deci eu zic totusi sa nu chinui copilul.Daca alegi solutia recomandata de mine,nu te sfatuiesc sa-i dai seara,inainte de culcare,e posibil sa aiba putin crampe inainte de scaun si garantat nu mai doarme.Eu ii dau dimineata si pana la ora 12 face.Sanatate!
P.S.De siropuri laxative nu stiu ce ingrediente au,eu am preferat lactoza pt.ca e 100% naturala si nu da dependenta.