somn agitat
buna fetelor, sunt o mamica proaspat intrata pe acest forum.Am un baietel de 7 luni jumate,iar de ceva vreme nu-mi mai doarme noaptea. Banuiala mea e ca de la cerealele de seara s=ar putea sa fie asa agitat.Nu sunt prea grele ptr.stomacel?Voi ce le dati bebelusilor seara de mancare.A mai patit cineva ca mine?Tudorul meu se trezeste aproape din orar in ora si plange, ii dau putin ceai si adoarme la loc.Mi se pare anormal deoarece el dormea de la 8 seara la 8 dim. incontinuu de la 2 luni incepand.Poate sa ma ajute cineva?
Raspunsuri
lulu77 spune:
alina2712,
hmmm ce sa zic, nu cred ca ar fi cauza agitatiei cerealele.
Poate o eruptie dentara sau un disconfort provocat de frig/cald/scutec umed, etc?
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
CorinaDani spune:
buna,
mai degraba ar putea fi vorba despre eruptia dentara, asta este varsta la care apar primii dintisori
sau ar putea fi vorba despre un inceput de otita...
cerealele nu au cum sa-i dea acest disconfort, poate doar daca are intoleranta la gluten. ce fel de cereale ii dai si cum le prepari ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Seeioana spune:
Buna,
Ce inseamna "nu mai doarme noaptea"? se trezeste si are chef de joaca, plange sau ce anume?
Pot sa spun din proprie experienta, ca am trecut prin ceva similar la 3 luni jumate cand bebele meu dormea dus, se trezea doar sa pape si apoi adormea inapoi bine mersi. La acel moment i-am schimbat alimentatia, a inceput sa bea lapte praf si au inceput si noptile agitate; adica, nu se trezeste sa stea cu ochii pironiti pe pereti, dar se trezeste des, la o ora jumate, 2, se maraie, primeste suzeta sau ceai si adoarme la loc; apoi dupa o ora ne revedem si tot asa pana dimineata... ce sa zic, a fost ciudat, am pus pe seama a orice, stomacel, dinti, etc... nu stiu care a fost cauza. Nici acum nu mai doarme ca atunci cand era bebelus mic, are 9 luni jumate ... dar cred ca sunt diverse lucruri care il deranjeaza [nici acum nu are dinti, spre ex, poate tot astia il framanta].
Nu cred ca cerealele ii fac vreun rau, dar nu strica sa incerci sa-i dai lapte, chiar si noaptea, poate ii e foame, cald, cum se mai spunea.
Experimentezi si pana la urma ii dati voi de cap acestei agitatii
sanatate!
alina2712 spune:
buna,
multumesc ptr.raspuns.Ii dau cereale Milupa Bio, conform instructiunilor de pe cutie, la 200 ml lapte 6-7 linguri cereale.Eu am spus ca din cauza cerealelor se trezeste noaptea ptr, ca din cate stiu cerealele inseamna energie si de regula se mananca dimineata. Nu stiu de ce la bebelusi se dau seara, ptr.ca Tudor al meu oricum si-a scos masa de noapte de la 2 luni si in general la 7-8 luni nu cred ca se mai trezesc noaptea dupa papa.De cateva zile i-am pus doar 2 linguri de cereale seara si nu s-a mai trezit decat o singura data. Am crezut ca a-ti mai auzit sau stiti ceva despre administrarea cerealelor la bebelusi.
Didididi spune:
Cerealele nu se dau obligatoriu seara. Ele se recomanda seara pentru copiii care se scoala sa mai manance noaptea (dau senzatie de satietate) sau pentru cei sub greutatea medie normala varstei (ar tb sa mai ingrase). Muta masa de cereale dimineta sau chiar schimba cerealele, poate chiar nu ii fac bine la burtica.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
anca81 spune:
Nu cred ca cerealele au vreo legatura, oricum poti incerca sa-i dai aceasta masa dimineata iar seara doar lapte simplu.
Fi-mea se trezeste in medie de 10 ori pe noapte, dar la noi e clar din cauza eruptiei dentare. Cand era mai micuta se trezea, papa laptic si somn. Acum vrea in brate, ii cade suzeta si o vrea inapoi, are chef de joaca si incepe sa-si arunce jucariile din patut (bineinteles ca le vrea si inapoi). Multa muuuuuulta rabdare.
Anca & Carla (13.08.2008)
adra_bell spune:
Eva a avut nopti agitate astfel: in perioadele de eruptie dentara; cand invata sa mearga in picioare, repeta si in somn de mama focului; cand are "pusee de vorbire', vorbeste in somn sau se trezeste si imi tot povesteste diverse; daca are o zi mai agitata in care a vazut ceva ce a impresionat-o peste fire.
Eu nu i-am data niciodata cereale, nu i-au placut, doar de doua-trei luni incoace a acceptat dimineata fulgi de porumb cu lapte.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=8&folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">Eva e ratusca adr
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce