Sangerare vaginala la fetita de 2 ani
Buna.Am o fetita de 2 ani, care de la varsta de 1 an si 2 luni, respectiv pana acum a avut de 5 ori sangerare vagina(menstra) sub forma de chegulete.A fost vazuta de un pediatru de la sp.Grigore Alex, care la inceput a crezut ca are ceva infectie urinara.I s-a recoltat urina pt sumar si urocultura din 2 in 2 saptamani.Rezultatele au fost bune.A fost vazuta de dr.Popa de la Parhon, care a spus ca nu este pubertate precoce ci poate sa fie ceva urinar.La Grigore Alex, i s-au facut ecografii dar nu sunt prob ale organelor.Intr-un final am ajuns la Policlinica Dorobanti, la endocrinologie, d-na Dr.Vitan.In urma analizelors-a vazut ca estrogenul este mare.I S-au facut testari cu hormoni, dar rezultate nu sunt foarte concludente.In sept trebuie sa repetam testarea cu hormoni.Dansa crede ca este pubertate precoce, dar nu este sigura 100% ci 50%.Mentionez ca nu are si alte simptome, nu are pilozitate pubiana, nu i s-au dezvoltat sanii, doar aceasta sangerare care nu este rectala.Eu am incercat sa gasesc undeva si un ginecolog pediatru, dar nu am gasit s-au o clinica sa ii fac fetitei o ecografie generala 4D sau 3D sa ii vedem rinichii, uterul, dar la fel, nu am gasit.
Ma gandesc daca s-a mai confruntat cineva cu o asemenea problema la un copil asa mic.
Multumesc anticipat
Raspunsuri
ileana_marius spune:
Din pacate nu am mai auzit asa ceva, asa ca nu iti pot da sfaturi. Am cautat si pe net si nimic. Am gasit o clinica in Campina, incearca sa le scri lor, poate te pot ajuta. Succes.
Str. Grivitei, nr. 83
Campina, jud. Prahova
tel/fax: 0244 373 108
E-mail: clinica@mediscamp.ro
Adriana1979 spune:
Buna!
La Spitalul Budimex, in ambulator, este o ginecoloaga pediatra. Din ce am auzit de la o mamica am inteles ca este foarte draguta, se poarta frumos cu copiii, este OK.
Multa sanatate fetitei! Poate ne spui si noua cum s-a rezolvat pana la urma!
cerica2007 spune:
Buna.Multumesc.Chiar o sa verific si sigur o sa incerc si la Budimex o alta parere.
CorinaDani spune:
Buna,
Nu as vrea sa te ingrijorezi inutil, dar ar trebui sa iei in calcul si urmatoarea varianta (probabil ca si medicul ginecolog pediatru te va intreba asta) :
- exista si cea mai mica posibilitate ca fetita ta sa fi fost abuzata sexual de cineva ? Cu cine sta fetita in timpul zilei ? Ai observat daca aparitia acestor cheaguri/sangerari coincide cu zilele/perioadele in care fetita a stat cu altcineva decat cu tine ? Sau este posibil sa se joace cu un copil mai mare, care ar putea sa-i produca leziuni in acea zona ?
Te rog sa nu te superi pe mine ca-ti prezint si aceasta posibila explicatie, dar in ziua de astazi se intampla atatea lucruri groaznice, de neimaginat...orice este posibil, din pacate...
Incerc sa inteleg ce este in sufletul tau, si eu am o fetita de 2 ani si 1 luna si chiar nu stiu cum as reactiona daca i s-ar intampla ceva asemanator...
Sanatate puiului mic si sper sa nu fie nimic grav pana la urma !!
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
cerica2007 spune:
Pt Corina.
Nu am de ce sa ma supar pt ceea ce ai gandit pe moment.Fi sigura ca aici de unde sunt eu, din Campina, primul lucru care am fost intrebata cand am ajuns in garda cu ea la prima menstra, a fost cu cine a stat copilul, si daca a fost abuzat.Copilul de cate ori i s-a intamplat a fost cu mine, pt ca am fost in concediu de crestere a lui.Iar eu intotdeauna am avut o mare grija ca atunci cand sta pe olita sa nu fie nici un obiect in apropierea ei cu care sa-si faca rau.Inca o mentiune,culmea, intotdeauna are aceasta sangerare numai cand este pe olita.Niciodata cand are scutet.
Sanatate si tie si celor dragi, oricum va tin la curent.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cerica2007 Pt Corina. Nu am de ce sa ma supar pt ceea ce ai gandit pe moment.Fi sigura ca aici de unde sunt eu, din Campina, primul lucru care am fost intrebata cand am ajuns in garda cu ea la prima menstra, a fost cu cine a stat copilul, si daca a fost abuzat.Copilul de cate ori i s-a intamplat a fost cu mine, pt ca am fost in concediu de crestere a lui.Iar eu intotdeauna am avut o mare grija ca atunci cand sta pe olita sa nu fie nici un obiect in apropierea ei cu care sa-si faca rau.Inca o mentiune,culmea, intotdeauna are aceasta sangerare numai cand este pe olita.Niciodata cand are scutet. Sanatate si tie si celor dragi, oricum va tin la curent. |
Buna ,
Ma bucur ca ipoteza asta groaznica nu e valabila in cazul fetitei tale !
In cazul acesta este posibil ca fetita sa aiba o mica fisura in zona anusului/perineului, iar pozitia pe olita probabil forteaza putin fisura (desi ai scris in primul mesaj ca nu este sangerare rectala, este posibil sa sangereze exact in zona dintre vagin si anus). Ai incercat sa folosesti colacul adaptor pentru WC sau alt model de olita, gen scaunel ? In aceasta pozitie copilasul nu mai are genunchii ridicati deasupra nivelului funduletului si zona perineului nu mai este tensionata. Nu ai mentionat cand apare sangerarea la folosirea olitei - dupa ce face pipi sau dupa kk ? Are scaun normal sau are o tendinta spre constipatie ? Cat de des face kk ? Daca spui ca nu apare deloc atunci cand are scutec, cred ca pozitia pe olita ar putea fi de vina, stim cu totii ce piele fina au copii si cat de repede apar leziunile.
In fine, sper sa nu fie nimic grav si sa gasesti raspunsul la problema voastra. Multa sanatate !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Ralu_A spune:
SA STII CA SI FETITA MEA A AVUT O SINGURA DATA O SANGERARE. AM FOST LA MEDIC SI NE-A SPUS CA SA LOVIT,DAR NU SE VEDEA NICI URMA DE RANA. NU SA MAI INTAMPLAT DAR VOM FACE NISTE ANALIZE PT. CA INTR-O DIMINEATA A AVUT URINA FOARTE TULBURE.SANATATE MULTA
kikineata spune:
La Budimex este o doctorita f de treaba si profesionista se numeste Mariana ...restul nu mai retin. Este pe specializare ginecologie infantila. Suni acolo si te programezi.
vrabi spune:
Salutare,
Nu stiu daca mai exista(a trecut ceva timp),dar era ginecolog pediatru si la clinica Maternitatii Polizu.Si noi am patit o data.Pediatrul ne-a spus ca foarte posibil din cauza unor pantalonasi mai stramti(nu m-am gandit cand i-am dat),s-a iritat;am dat cu albastru de metil si a trecut. Bafta