Somn numai cu suzi

Somn numai cu suzi | Autor: Monnvas

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici si tatici, feciorul meu de 5 luni nu mai adoarme decat cu suzi. Uneori, dupa ce adoarme, i-o scot si doarme bine mersi, alteori se trezeste.
Pot sa ii fac ceva acum sau doar cand o sa ii fure pisica suzica (adica pe la 1 an si ceva)?

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

CAND 1+1=3

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Printesa mea are 2 ani si 1 luna si tot cu suzi adoarme...

Eu zic sa-l lasi deocamdata in pace, exista riscul sa o inlocuiasca pe suzi cu degetelul, cu consecinte neplacute pe termen lung (infectii la deget, strambarea dentitiei, dependenta de lunga durata, etc.)

Fetita cumnatei mele (in varsta de 2,5 ani) si acum tot cu degetelul in gura adoarme pentru ca nu a acceptat suzeta pe vremea cand era bb...deja degetul cu pricina este putin mai gros decat "perechea" lui de la cealalta mana, a avut "n" episoade de infectii la unghie...nici-un argument/metoda de a renunta la acest obicei nu a avut pana acum efect...

Plus ca bagatul degetului in gura devine la unii copiii un reflex, si vor ajunge sa faca acest lucru si in timpul zilei, nu neaparat inainte de a adormi...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Fiica-mea s-a atasat de sizi pe la 5 luni jumate, doar la somn. La 1 an si 9 luni m-am hotarat (cu frica, imi era teama de reactia ei) a o dezobisnuiesc, mai ales ca trebuia sa mearga la gradi. A fost mai usor decat credeam. S-a suparat putin in prima noapte si a adormit mai greu dar dupa vreo 3 zile nici nu a mai pomenit-o pe suzi. Eu i-am spus ca fetitele mari nu dorm cu suzi si i-am dat-o ca exemplu pe Alba Ca Zapada (care este modelul ei in viata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Si baietelul meu de aproape 9 luni, adoarme numai cu suzi. Ziua o mai lasa, dar noaptea nu doarme altfel. Cred ca pana la 1 an si jumatate este normal sa-i lasam cu suzi, eu cam asa o sa fac, voi incerca ziua sa o mai 'ascund'.

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
www.stavila.ro/album_foto.html" target="_blank"> Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Multumesc. Ma panicasem ca n-o sa o pot scoate pe la 1 an si ceva, pana in 2. Si eu incerc sa i-o dau mai rar ziua, numai pt somn, dar sotzul nu-i asa scrupulos si uite-asa

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Eu i-am scos juniorului suzeta pe la 1 an jumate cand au inceput sa ii iasa caninii si a inceput sa roada si sa rupa suzetele. A fost mai greu cateva zile, dar a uitat repede de ea.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2 & ki2

Vreau sa nu mai fiu diferit!

Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Apai la a mea, amorul de "zezet" este in crescendo!
Daca la 5 luni mai mergea sa i-o iau, acuma e scandal nene, adica acum are 1 an si 1 luna.
Ba mai mult, a inceput sa umble cu ea prin casa! se supara daca i-o iei. Alteori, o arunca ea de buna voie, sau daca o rugam noi sa o scoata.
Cea mare n-a vazut suzeta (desi eu as fi vrut!) si nici deget n-a supt vreodata! Asa ca fiecare cu ritmul ei, si na, sunt amandoua ale mele si le-am obisnuit cam la fel, cu aceeasi rutina la somn, etc...
Una peste alta, ba bucur ca nu trebuie sa le adorm leganandu-le hatza hatza pe picioare sau mai stiu eu cum!

Asa ca eu las suzeta in pace, desi recunosc, ma strezeaza zgomotul, trebuie sa le schimb ca acuma fac fleosca fleosca noaptea.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Uof, complicat... Problema e ca fiu-meu are un somn... nush cum, dar ma trezeste cam la 2 ore ca se foieste si daca nu ia suzi se trezeste. Si taaare as vrea sa dorm si eu mai mult de 2 ore legate!

O fata de la odiseea mea mi-a mai vandut un pont - cum a procedat ea cu baietelul. A taiat capatul suzetei si nu i-a placut asa, ciuntita.

Intrebarea mea era: cate zile dureaza adaptarea la viata fara suzi? Si ce fac daca se va mai trezi noaptea?

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Pai in curand o sa gaseasca suzeta singur si nu o sa te mai trezeasca. Sincera sa fiu, fata de trezirile pentru alaptat, trezirile pentru alimentat cu suzeta erau parfum nene! A mea nu se mai trezeste noaptea de vreo 3 luni, dar stiind de alte cazuri in care dormea copilul la 4 luni toata noaptea, eram de-a dreptul invidioasa si verde!!
Eu zic sa tii suzeta de rezerva. Am incercat si eu sa ii dau o suzeta mai mica. Nu i-a placut, s-a suparat pe obiectul necorespunzator, a dat cu ea de pamant, si s-a pus pe urlat. Pentru linistea mea, am scos urgent "zezet" corect...
Va trebui insa sa incepem si noi ceva exercitii... fie cu una taiata, fie tot cu aia mai mica... vedem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Exista si viata fara suzi.
Ganditi-va ca noi suntem cei care o bagam in gura copiilor, nu si-o iau ei singuri...dupa aia, e normal sa nu ti-o mai dea.
Diversitatea cazurilor face, cred, imposibil de dat un sfat general; fiecare parinte simte cum e mai bine de procedat. Nu insist asupra lucrurilor cauzate de folosirea excesiva a suzetei sau degetului.
Daca nu pot da sfaturi, macar pot spune cum am procedat noi: suzi nu a existat, de loc; degetul, supt cu pofta, mai ales la somn, a fost timp indelungat pus (toata labuta, adica)in manusa fara degete (d-aia, de bebe); uneori, chiar si ziua (cand era obosita) mai aparea manusa...Proteste? Evident, insa daca nu cedezi...n-are ce face. Si-a dezvoltat multe metode de scos manusa...Tora a fost, mereu, pe faza, a gasit si ea alte metode de legat.
Mai precizez ca Ana a dormit de la inceput in camera ei, iar supararile ei vis a vis de manusa n-au fost luate in seama...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

monica, lasa copilul in pace. de ce te stresezi pe un lucru atat de nesemnificativ (la o varsta asa frageda)?? copilul are nevoie acum de suzeta, supt pentru ca il ajuta sa se linisteasca cīnd e agitat, somnoros, cand ii este frica, il alina cand are dureri, cand ies dintisorii il calmeaza.
ai tot timpul sa ii scoti suzeta mai tarziu.
fetita mea a fost "FAN" didi (suzeta), de am zis ca nu voi reusi sa o scot vreodata....si a fost asa de usor....incat nu mi-a venit sa cred. intr-o zi am incercat doar asa sa vad cum reactioneaza (aveam mai multe de rezerva in caz de...) am taiat o didi si i-am spus ca a papat-o lupu cu dintisorii si dc o mai vrea..... s a uitat la ea si a aruncat-o jos spunand ca a rupt-o lupu cu dintisorii si nu o mai vrea. nici nu a mai atins-o de atunci dar nici nu a mai cerut-o. singurul dezavantaj: vreo 3 zile am auzit intr-una povestea cu lupul si cu didi....

aaaa inca ceva: taiatul suzetei ar trebui dupa parerea mea sa se intample undeva dupa sau in jurul varstei de 1 an-1 an jumatate sa inteleaga copilul cand ii explici ce e cu suzeta.

pupici

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput