De la ce varsta ciuperci?
Raspunsuri - Pagina 2
alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fiona67 Inclin sa cred ca organismul lor e mult mai putin dornic de diversificare decat isi inchipuie nutritionistii care fac tabelele. Asa cum imi simt eu baietelul cred ca de-abia de la 2 ani jumate - 3 ani va fi mai deschis mancarurilor solide. |
e fix pe dos. pe la 3 ani incep sa isi faca scarba si sa nu mai manance nici chestiile care le mancau anterior.
textura mancarii trebuie schimbata la bebelusi incepand de la varste mici, cand incep sa aiba reflexul de masticatie si sa mestece cu limba in cerul gurii. apoi devin reticenti la texturi noi si e mai greu sa schimbi.
relativ la ce le place si ce nu, cei de aici zic sa incerci de 10-15 ori ceva pana sa zici ca nu ii place.
morcovul e o leguma saraca in nitriti, un pic dulce si usor digerabila, din cauza asta e printre primele pe listele de diversificare.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
fiona67 spune:
Noi am inceput diversificarea la 6 luni, desi Alex e pe formula. Periodic ii propun alimente noi, dar fara prea mare succes. Practic impinge castronasul numai ce-l vede! Nu prea am cum sa-i formez gustul pt ca nu pot sa ajung cu lg la gurita lui!
Am incercat nenumarate trucuri - de ex sa-i pun putina mancare in lg si sa o acopar cu iaurt. S-a prins destul de repede si rezultatul a fost ca vreo 2 saptamani nu a mai mancat iaurt!
Deocamdata papa avocado+banana mixat cu cereale si lapte, la micul dejun; iar la pranz iaurt, branza, galbenus de ou. Cand era mai racoare accepta si cateva lg de broccoli cu pui sau spaghete cu carne.
Bea lapte cu cereale integrale cu mare placere si nu s-a imbolnavit niciodata pana acum (are 15 luni). E in grafic cu G si H.
Multumesc pt link Conchita, e f bun site-ul si mie mi-a folosit f mult! Am impresia ca nu pot decat sa astept! Ah, i-am cumparat si alimente bio - boabe de soia, quinaoa, cous-cous - rez a fost ac!