Mamici ian-feb 2004 (9)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Ei, dragele mele, uite ca apuc si eu sa citesc ultimele 5 pagini de cind am intrat ultima oara pe internet. Am f. mult de lucru pt. servici, noroc ca lucrez acasa (la mama), acasa la mine este santier, care nu se mai termina odata, si desi lucrez la mama (evident, tot pe scaun la calculator) tot trebuie sa mai merg acasa sa fac de mincare si alte munci, sotul meu este racit si nu ma mai lasa sa dorm acasa, ca sa nu racim eu si bb.
BB e bine, e un zbintuit, reactioneaza f. bine cind pun miinile pe burtica, incepe un fotbal de nu se mai opreste, parca vrea sa iasa afara.
Voi de unde stiti ce dimensiune are colul, v-a spus asta la echo, sau v-a pipait ginecologul ? Ca vad ca mie nu mi-a spus nimeni nimic si nici nu m-a pipait de cind am ramas insarcinata. N-am facut decit echografii pina acum. Miine sau saptamina viitoare ma duc la el si ii fac propuneri indecente, sa-mi spuna spuna si mie ce dimensiune are colul. Nu de alta, dar cind ma ridic de pe scaun, sau cind ma intorc in pat de pe o parte pe alta simt o durere (sau presiune) prin zona colului. Nu stiu daca este ceva normal sau nu.

Pt. lista:Diana_b, 25 saptamini, DPN: 11 ianuarie 2004, cica 1000/% este baietel si il va chema Mircea (deja toata lumea ii spune asa).

Pupicei la toate fetele.

Diana si bebelushul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misilicu spune:

Buna la toate mamicile!
Citesc si aflu ca, aprope fiecre din noi, avem mici batai de cap, ba o raceala, ba o durere si tot asa..
Daca la prima sarcina n-am avut nici cea mai mica problemuta, la sarcina de acum "platesc" cu varf si indesat. Mai inati greturi, apoi dureri de cap, dureri de burta si de ficat, iar azi noapte am avut o criza de stomac ingrozitoare. Am reusit s-o linistesc cu o tona de ceai de galbenele. Cred ca am baut 3 litri in ultimele sase ore. Am dormit doar trei ore spre dimineata, n-am sismtit nici cutremurul de la cinci dimineata. A lasat destule pagube in partea de nord a Japoniei unde a fost mai puternic.
Eu sunt inca stresata de cutremure, chiar daca se produc destul de des. De fiecare data am senzatia ca o sa se darame cladirea pe mine. Noroc ca japonezii fac cladirile foarte elastice si nu prea se vad crapaturi dupa un cutremur.

Pupici si aveti grija de voi.
Mihaela-DPN 22 februarie, baietel de 19 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calibra spune:

buna fetelor,
misilicu la tine au inceput sau revenit greturile?
noi tocmai am aflat ca totul e in regula dupa ce am facut triplu test si mi-a iesit aiurea, am ajuns la amniocenteza. Am aflat ca totul e ok, nu exista defecte cromozomiale... avem 46 de cromozomi xx deci suntem fetita si ne vom numi bianca ca asa a visat mami cand era in 2 luni gravida .
imi pare rau ca sunteti racite si aveti probleme ... as fi curioasa sa stiu cate fete si cati baieti vor fi nascuti in ian. febr. ?
felicia si bebe bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Draga Ramona,
Era cat pe-aci sa ma bucur de vestea care reiesea din articolul postat de tine, pana am ajuns la niste informatii care m-au "desumflat". Articlolul este vechi si nu cred ca mai e de actualitate ptr ca: Octav Cozmanca nu mai este ministru, iar Ministerul Administratiei Publice nu mai exista, s-a transformat din luna iulie in Ministerul Administratiei si Internelor.
Intr-adevar, Ordonanta 9/2003 a fost modificata prin Ord. 23/2003, dar nu in sensul dorit de noi. Si ca sa fiu sincera, nu cred ca vor reveni pentru ca suntem in prag de an electoral si ganditi-va ca majoritatea femeilor au o retributie sub salariul mediu pe economie, deci actuala forma a ordonantei le avantajeaza.
Nici mie nu imi convine, dar asta e!!!
Acum cateva zile la stiri la Realitatea, d-na ministru a muncii a anuntat ca suma neta pe care o va lua o mamica ce naste dupa 1 ian 2004, va fi de aprox. 6000 000 lei ptr ca salariul mediu net luat in calcul la fundamentarea bugetului de stat este de aprox 8 000 000 lei. Ea a spus cifrele exacte, dar eu nu le-am retinut......ca sunt graviduta!!!

va pupacesc si astept vesti de la voi,

Andra- sapt 23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelie spune:

Buna dimineata fetelor...apelez la voi ca sinteti mai mari ca mine.Eu am 17 saptamini si aseara am fost la ecograf...cred ca unul nu prea performant...spuneti-mi si mi-e ce inseamna DBP si cit trebuie sa aiba bebitul la virsta asta?Ecograful n-a putut sa-mi calculeze virsta sarcinii...eu i-am spus doctorului si as vrea sa stiu daca e dezvoltat normal pt.virsta asta
Merci mult de tot si astept raspuns de la voi...
Va pup
amelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coryydo spune:

Buna dimineata dragi burticutze!

Cum va mai simtiti azi(ca este vineri)? Noi suntem bine, sanatosi si ne zbenguim in zona buricului!
Adriana, LA MULTI ANI!
Ioana, poate ne vom intalni la Stanca! Daca bine tin minte, mergi la D-na Dr. Fulga? (daca gresesc te rog sa intelegi ca m-a cam lasat memoria, doar suntem gravidutze, nu?)

Va pupacesc,
Corina si bb Bogdan de 22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

In primul rand, Adrianei - sa ii traiasca baietelul, sa fie sanatosi si iubiti, sarcina/nastere usoara si multi pupici

Apropos de chestiuni legale - vezi indemnizatia care o vom primi de la anul - voi stiti sau v-ati interesat daca se poate lua concediu prenatal cu cel postnatal impreuna dupa ce nastem ? Ar fi super insa nu stiu daca se va putea. Am sa ma interesez si eu si va dau de stire daca aflu ceva...Ce frumoasa este ..din acest punct de vedere, vreau sa spun...

Va pupacim pe toate si apropos de intrebarea calibrei, cred ca sunt mai multi baietei decat fete...oricum ar fi sanatosi sa fie

O zi mirifica...si plina de surprize placute

Andra -tie ce ti-a scris pe analiza ? O mai repeti ?

Andra cu burtica de 21 saptamani si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Da, Andruska, trebuie sa o repet lunar ca sa ma asigur ca e bine.

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy spune:

Buna, buna,

Lidia, ce varsta avea bb in sarcina de anul trecut? Aseara am fost la dr. si mi-a recomandat repaus, macar o sapt. apoi, vedem dc este cazul sa facem cerclaj! Iau No-spa pentru contractii...La ce poate duce scurtarea coluluiin conditiile in care eu sunt in 25 saptamani? Isi mai poate reveni? A inceput sa-mi fie teama...

Voi ati auzit la ce varsta se poate naste un bb ca sa aiba sanse de supravietuire? Cred ca am luat-o razna, dar as vrea sa stiu...

Aveti grija de voi....

Pupici,
Georgy (25 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Co. spune:

Buna dimineta!!! La multi ani Adriana!!!!

Da Corina bine ai retinut..........eu merg la d-ra Fulga la Stanca.........gravidutze, gravidutze dar totusi ne mentinem.......cine stie cand o sa ne intalnim.......sanse sunt.
Tu ai fost la echo morfologic acolo langa DMPS???......eu merg azi si am ceva emotii.

Georgy nu te impacienta ca nu face bine la bb......eu m-am enervat tare ieri pe la job pe o secretara tare """""""" si bietul bb n-a mai prea dat semne de viata de atunci.......eu am citit ca un bb nascut dupa 30 saptamani are cele mai mari sanse de supravietuire.

Am uitat sa scriu pt listuta DPN = 12 februarie 2004.

In ceea ce priveste indemnizatia .......am mai spus-o ........trebuie sa facem ceva........nu stiu ce, dar macar trebuie sa se stie ca suntem nemultumite: ca nu poti compensa prenatalul cu postnatalul, ca ne plafoneaza indemnizatia la cat considera ei suficient ( plafonul e valabil numai pt mamicile care castiga peste salariul mediu, pt celelalte ramane la fel adica 85% din ultimele 10 luni)........s.a.m.d

Pupici la butici,
Ioana si bb cam adormit azi

Mergi la inceput