Cine stie mai multe despre Sovata?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LICUTA1 spune:

Buna fetelor
Peste 2 saptamani imi inerc si eu norocul cu Sovata si am o nelamurire, poate stie Cornelia sau Ioana care au fost, care este perioada minima de tratament?
Mie o sa-mi vina rushii chiar la mijlocul perioadei cand sunt acolo, pot sa fac 5zile de tratament la inceput si 5 dupa avand in vedere ca stau 15 zile?
Multumesc
Licuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Licuta, de ce ai ales Sovata? Din cele auzite de mine Techirghiol e mult mai eficient.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

eu nu ma pricep foarte bin la astea
pt. Crinuta : se formau foliculi (tarziu) si nici nu se rupeau .cred ca acum am spus corect.?????/
pt. Licuta ; mie mi-a recomandat dr.Bordi din Sovata sa merg imediat dupa ciclu si sa fac cel putin 10 sedinte.

Mergi la inceput

Da, daca nu se rupeau inseamna cu nu era ovulatie. Ai avut chisturi din cauza asta?
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana1971 spune:

Pt. Licuta:
D-na dr. Bordi mi-a spus si mie la fel ca si Corneliei: trat. se face imediat dupa ciclu, timp de 10 zile, minimum.Cand am fost eu, erau si fete care erau inainte de ciclu, si lor mi se pare ca nu le-a prescris toate procedurile.
Oricum, primul pas pe care sa-l faci cand ajungi acolo: sa mergi la consultatie la Policlinica, programul este intre 8-12.
Atentie: la Sovata trat. se face doar de luni pana vineri, deci sa socotesti si zilele de sambata si duminica, cand nu se face tratament.

Fetelor, eu nu ajung asa de des la Internet, pt. ca acum nu mai avem la servici. Eu am mai intrat pe Forum cu numele Ionutza, sunt tot eu, dar cat am fost in concediu am uitat parola, asa ca mi-am facut alt cont. Acum incerc sa-mi redescopar parola...

Va pup pe toate si ma bucur ca existati! Recunosc ca mai mult va citesc decat scriu, dar de pe forum imi incarc bateriile in fiecare luna cand vin rushii, dupa ce zile intregi mi-am facut sperante si am tot mutat testul de sarcina intr-un sertar cat mai departe, ca sa rezist tentatiei.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LICUTA1 spune:

Am ales Sovata pentru ca aici am reusit sa facem rost de un bilet la un pret mai rezonabil (al parintilor), si daca stiam de Techirgheol mergeam si in iulie cand am fost la mare.

Multumesc pentru informare si sper sa aiba efect cu toate ca am mai aflat ca efectul este mult mai mare daca faci proedurile(10-18zile) de cel putin doua ori in interval de 6 luni, si in parale mergi si cu tratament medicamtos de stimulare- in caz de insuficienta ovariana ce se presupune ca am eu.

Problema la mine ar fi ca nu imi pot permite sa merg de doua ori si alta medicul meu ginecolog nu crede in belnoterapie
Dar speram, speram, speram...
Licuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Parvutoiu Anca spune:

Draga Marcela, uite ne gasim si aici, am intrat sa citesc si despre Sovata. Stii, in disperarea mea ( ptr cel.fete - tocmai am pierdut o sarcina acum cateva zile - avort spontan..), vreau sa ma documentez si ref. alte tratamente, care sa mearga in paralel cu FIV-ul sau care sa le pot face independent de acesta.

Ce vreau sa te intreb : problema ta de mucus cervical are cauza hormonala, adica este o forma de dezechilibru hormonal ??? Iar aceste tratamente de la Sovata/Techirghiol au si efect reglator hormonal sau nu??? Eu auzisem doar de rezolvare de chisturi, anexite, fibroame, etc. Eu am un pat de endometru cam subtire de obicei, deci dezechilibru hormonal. Are vreun rost sa incerc un asemenea tratament???

Cornelia - exact astfel de tratament am facut si eu - cu Clostylbegyt si Pregnyl - cateva luni, fara efect. Am ramas insarcinata acum cca 5-6 saptamani dupa 3 luni de pauza medicamentala totala!! Dar dr-ul meu imi spunea ca AM ovulatie, iar Pregnyl-ul mi-l dadea ptr a fi sigur ( chiar asa s-a exprimat) ca se produce ruperea foliculului. Tot dansul imi spunea ca se produce ovulatia, dar nu intotdeauna se rupe foliculul - problema nefiind in asemenea cazuri de ovulatie in sine, ci de corp galben ..?? Am inteles eu gresit??

Crinuta, ce stii de Techirghiol??? Mi-ar fi mai laindemana decat Sovata - se fac aceleasi tratamente si se pot face tot timpul anului ???

Va pup fetelor, va doresc bb frumosi si sanatosi la toate,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

Anca nu stiu ce sa-ti spun.nu am discutat niciodata cu dr.despre corp galben,ot ce stiu este ca de doua ori am ramas insarcinata asa(luna imediat urmatoare concediului la Sovata) si pe urma nu a mai tinut. am si facut pauza un an aproape si am inceput prin a merge la Sovata in martie dar nu a mai avut rezultate.cred ca este si din cauza endometriozei care a fost descoperita abia acum la operatie.

Mergi la inceput

Mama mea a ramas insarcinata cu mine( avea 33 de ai) la 2 saptamani dupa Techirghiol. Dr ei a trimis-o acolo deoarece avea ambele trompe complet infundate, facea febra 40. Eu am auzit de multe cazuri rezlvate acolo. NU stiu daca se rezolva si probleme de natura hormonala, eu stiu sigur de probleme functionale, insa poti intreba.
In ceea ce priveste mucusul, el este controlat de estrogeni. TI-ai facut analizele? Estradilul cum ti-a iesit?
Eu nu mi-as face multe probleme in privinta acestui mucus. Nu este obligatoriu sa il ai ca sa ramai.

Crinuta

Mergi la inceput

Cornelia, incearca sa rezolvi problema endometriozei, este foarte important daca vrei sa ramai insarcinata.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput