Fetelor, de la ce varsta este indicata folosirea atei dentare la copii?
Multumesc.

La copii este mai usor sa folositi o ata dentara legata la capete in forma de cerc, de 10 cm lungime. Cei mai multi copii nu reusesc sa foloseasca ata inainte de 10 ani.
Sursa: http://servicii-stomatologice.com/info-pacient.html

Fetita mea a primit ceva de genul www.made-in-china.com/image/2f0j00rBKQgWcPvTpqM/Disposable-Dental-Floss-LL-1005-1-.jpg" target="_blank">asta de la dentist, inca de cand avea vreo 5 ani.
Si m-ai facut curioasa, asa ca am cercetat pe net si am citit ca si copiilor din grupa de varsta 2-5 ani li se recomanda folosirea atei dentare, desigur ca in cazul asta parintii sunt cei care manuiesc ata, iar copiii din grupa 6-9 pot sa inceapa sa invete sa o foloseasca singuri.

Noua ne-a spus higienista s-o folosim decand avea 3 ani, daca ne lasa. Din pacate nu ne-a lasat decat pe la 5. Acum are aprope 8 si o foloseste singur, nu cred ca eu ca face treaba prea grozava, dar mai bine decat deloc.
Corina

Si eu as vrea sa pot folosi (carla are dintii mei, lipiti unul de altul) insa nu ma lasa - incerc de vreun an. De altfel si pe dinti se spala singura.
J si Carla (05.02.2006)

cam de pe la 5 , 6 ani au invatat copii mei sa o foloseasca bine. dar a trebuit mult exercitiu si rabdare! este foarte eficienta daca invata s-o foloseasca cat mai timpuriu!
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Multumesc pentru raspunsuri.
Nepotica mea are 5 ani si mama ei(adica sora mea) considera ca e prea mica pentru ata dentara ca s-ar putea rani. 
Si ea are dintisorii ´´inghesuiti´´. 
O sa-i arat topicul![]()