Mamici de mai-iunie 2004
Raspunsuri - Pagina 12
madutza spune:
Conform articolului "Odiseea in 40 de saptamani" acum intram in saptamana a 8-a. Acolo spune ca acum bb are 2cm. Am vazut ca ei numara saptamanile de la prima zi a ultimei menstre.
O sa citesc si in carte sa vad ce se intampla in saptamana asta.Oricum ma cam bulverseaza astia cu numaratorile lor, ba dupa data ultimei menstre, ba dupa data fecuntatiei.
O zi buna, draga colega de suferinta
NataliaS spune:
Bun venit noilor viitoare mamici si multa sanatate va dores!
Eu sunt tare suparata ca am infectie urinara, dupa cum am presupus inainte de analizele medicale, in rest sunt toate in limite normale.
Aseara am facut o criza de rinichi, am luat o injectie cu papaverina si scobutil si s-a mai calmat putin. Am facut febra si frisoane si trebuie sa iau antibiotice si sunt speriata sa nu-i faca ceva rau lui bb... Iau Amoksiklav si mor de frica sa nu aiba efecte adverse asupra dezvoltarii bb-lui.
Voi ce stiti despre antibioticele administrate in primul trimestru de sarcina?
Natalia
Eryka spune:
Da asa e si eu sunt cam derutata in legatura cu calculul sarcinii ,insa la mine ar cam fi asa :intru in 6 sapt. de la fecundare si in 8 sapt.de la prima zi a menstruatiei.Si luat la 8 sapt.(fiin pima zi a menstruatie) bebele va masura intre 10 si 14 mm asa scrie la carte ,se cam dubleaza doar intr-o saptamana .
Mi-am facut si eu aici in site testul "cand vine barza" sa vad ce imi arata ei la data nasterii si intr-adevar imi zice ca pe 25 mai insa ei zic ca as fi in 9 sapt si 1 zile ceea ce e pe departe.nu este asa nici kiar luat din prima zi a menstruatiei deci nu stiu ce sa mai cred.Tu ai facut acest test?Ti-e ce iti arata?Eryka & sufletzelul din burtica ---„
Eryka spune:
Natalia nu cunosc prea multe insa am inteles ca e bine de evitat orice medicament mai ales in primul trimestrul de sarcina se pare ca acesta ar fi cel mai important acum se formeaza bebelushul ,insa nici nu as vrea sa te dezamagesc .Tu ai facut injectiile singura ?nu ai intrebat medicul ce parere are??Banuiesc ca lai anuntat ca esti insarcinata ,daca nu cred ca ai facut o greseala ne anuntand.
sa de adomnul sa fie totul ok si sa nu ai probleme ar fi bine sa te informezi mai sigur.Si te asteptam cu vesti cat mai bune.Nu uita sa ne dai de stire.Eryka & sufletzelul din burtica ---„
madutza spune:
Da Erika, am citit si eu acum in carte de 10-14mm. Se pare ca asta ar fi varianta mai apropiata de adevar. Am vorbit cu nasa mea care este in luna a 9-a si mi-a spus ca la ecografie se potrivea intotdeauna cu ceea ce spunea cartea.
Eu nu am mai gasit cartea si nu stiu de unde sa o iau, o sa insist sa o mai caut prin oras.
Erika, tu ce faci, muncesti in perioada asta?
La mine pe calendar mi-a iesit tot DPN 25 mai, dar cred ca o sa fie in jur de 18-20, ca va trebui sa fac cezariana. Si asa o sa ma avem un tauras in familie, ca amndoi suntem cornute de mai :-)
madutza
NataliaS spune:
Medicamentele si injectiile respective nu le-am luat din proprie initiativa, am fost la ginecolog si el mi le-a prescris...da tot mi-e frica de mor.
Natalia
Eryka spune:
Madutza nu eu nu lucrez .Vreau sa-tzi spun ca nu mai am rabdare as vrea parca sa treaca timpul tot mai repede macar sa ajung sa fiu in 5 luni cat sa vad si eu acolo unpic de burtica.De abia astept sa mai treaca eva timp si sa vb. despre skimbarile din corp.
Natalia atunci eu cred ca ar trebui sa cam stai linistita ,nu cred ca ti-ar fi dat niste medicamente periculoase atata timp cat e constient ca esti Asa ca fruntea sus ,mult curaj si sa ne vedem odata cu burtici.
Eryka & sufletzelul din burtica ---„
madutza spune:
Da, si eu abia astept sa ne facem mai maricei. Nu mai am nici un chef de serviciu, nu imi sta capul deloc la treaba. Noroc ca nici nu prea am treaba pe aici. Cred ca din Ianuarie, maxim Februarie intru in medical. Vreau sa treaca timpul asta mai repede
Irinusha spune:
Ce-i cu graba asta pe voi? Doar se spune ca sarcina e cel mai frumos timp din viata unei femei ;) ... Acum pe bune, eu de abia astept sa miste ... sa simt si eu acolo ca-s gravida ... si asta in afara starilor de rau.
Apropos, am intrat si eu in hora acum ... imi e o pofta de mancare, am chiar atacuri de foame si dupa ce mananc imi e asa de rau de imi vine sa-mi bag mainile pe gat. Dar stau cuminte ... si asa nu am vomitat niciodata pana acum. Dar imi e si frica sa mai mananc ceva. Recunosc ca nu-i chiar asa de rau, dar totusi enervant!
Cat despre medicamente: daca sunt prescrise de medic nu cred ca fac rau la bb ... sau sper. Oricum, se spune ca e bine sa nu se ia nimic in primele trei luni ptr. ca in timpul asta se formeaza la bb toate organele ... dar daca esti nevoita sa le iei, ce sa-i faci, asta e! Deci nu-ti mai face griji! Capul sus!!!
Pupici la mamici si la burtici!
O zi minunata si copii sanatosi! :)
heron spune:
Buna fetelor si bine ati venit Madutza, Irinusha si Clau,
A trecut ceva timp de cind n-am mai scris iarasi si iata ca se mareste grupul de gravidute.
Eu tot rau ma simt in sensul ca acum vomez si dimineata si seara dar se pare ca ma cam urmati unele din voi. Deja de aproape 4 saptamini ma chinui si mai am vreo 3 din cite se spune (pina intru in saptamina 14 masurata de la ultimul ciclu). Azi dimineata nici n-am avut ce sa dau afara fiindca stomacul era complet gol, insa spasmele acelea sint groaznice.
In rest legat de discutia despre medicamente, stiu ca se spune ca nu este bine sa iei nici un fel de medicamente in primele 3 luni dar exista antibiotice care se accepta mai ales ca o infectie urinara sau oricare alta conditie medicala poate fi mai periculoasa pentru fat decit medicamentele in sine. De exemplu, mie mi s-a spus ca daca greata si vomatul duc la scadere in greutate, se administreaza medicamente care se accepta fiindca pierderea in greutate este mai periculoasa decit medicamentul in sine.
Deci, trebuie sa speram ca doctorii pun aceste lucruri in balanta si recomanda ceea ce este mai bine pentru fiecare in parte.
Apropos de "Cind vine barza" si la mine daca incerc sa aflu info despre fat la calculul facut acolo ma trimite la saptamina a 8-a de sarcina desi de la ultimul ciclu sint in saptamina a 10-a si peste 2 zile de fapt intru in a 11-a. Tot in saptamina a 10-a sint si dupa datele inregistrate de moasa aici, deci asa ma consider. Oricum cind l-am nascut pe baietelul meu am avut DPN pe 3 Ianuarie si am nascut pe 10 Ianuarie.
Va doresc numai bine si pe curind,
Liliana