Mamici de mai-iunie 2004
Salutare fetelor! Hai, iesiti de prin colturi, sa incingem hora mare . Am cam ezitat sa deschid subiectul,poate ca e prea devreme sa ma aventurez,dar n-are sens sa ma mai fofilez.Ieri am fost la echo si se vede bb mic-mic si o inimioara rapida de tot.
Iau acid folic combinat cu iod si cam atat. Unde sunteti? Va astept!
Laura
Raspunsuri
Lauraa spune:
In luna de miere am aflat. La capatul pamantului. Asteptam ciclul in 28 august. MI-am dat seama din prima zi de intarziere ca e cu ochi,dar am facut si trei teste de siguranta!
Nimeni , nimeni?
Laura
Andra M spune:
Buna Laura,
Ma bucur ca ai deschis subiectul.
Si eu sunt. Azi merg prima data la sa-mi confirme.
Dupa calculele mele maine intru in saptamana 7. Sper sa fie totul OK! In afara de sani putin umflati si sensibili si parca o foame mai crunta nu am alte neplaceri. Tu?
Nu iau inca nimic si nici nu cred ca o sa iau ca mi-am facut analizele in iunie si au iesit f. bine.
Sunt foarte emotionata ca azi la 20.10 ma duc la ginecolog cu sotul. Oare ma pune la eco? Oare se vede ceva?
Sotul ma streseaza ca pe la 5 saptamani am baut 2 zile consecutiv cate 1/2 pahar de vin (a fost ziua mea), si daca i-am facut rau la bebe.
Sper sa ne strangem cat mai multe. Eu sunt din Timisoara.
Va ,
Andra
Lauraa spune:
Andra!
Felicitari pentru sarcina!
Spune-i taticului sa nu fie ingrijorat ca nu are de ce. De la un pahar de vin nu are ce sa i se intample bb-ului.Chiar nimic-nimic. Tu cum ti-ai calculat? Eu am avut ultimul ciclu pe 1 august. Diseara o sa vezi si tu bb-ul si paote chiar si inimioara. Chiar daca esti super-sanatoasa trebuie sa iei acid folic, este foarte important pentru dezvoltarea corecta a tubului neural la copil. Eu iau inca dinainte sa fi ramas cu burtica. Astept sa mai scrii, si sa vina si alte fete, mamici de mai. Mie calculatorul DC imi zice ca data nasterii e 7 MAi.
Ps. Asta e al 500-lea mesaj pe DC!
Laura
NataliaS spune:
Salutare, salutare tuturor viitoarelor mamici de mai-iunie 2004 si celorlalte deopotriva!
Eu am doar 5 saptamani, DPN 20 mai 2004, dupa cum arata calculatoarele ...si sper din tot sufletul sa duc aceasta sarcina pana la capat. Am pierdut una la 8 saptamani anul trecut de Craciun si imi doresc mult de tot sa nu mi se mai intimple.
La mine nu se vede nimic la eco deocamdata...dar mi-am facut niste teste care confirma noua mea stare. Si nu atat testele, cat ceea ce simt: mi-e somn de mor pe tot parcursul zilei (iar eu vreau sa va spun ca sunt o fire super dinamica), ma dor sanii si nu-mi mai e confortabil sutienul, merg la baie enervant de des si daca ma trezesc noaptea adorm super greu.
Sper sa ma obisnuiesc cat de repede cu aceasta noua stare. Radeam cu sotul meu de faptul ca sunt atat de molcoma de mi-e greu sa articulez cuvintele.
Natalia
NataliaS spune:
Laura, tu cat acid folic iei pe zi?
Eu iau cate o tableta dimineata si un supliment de seleniu si zinc.
Ma intereseaza daca voua v-au indicat medicii ceva protective de sarcina?
Natalia
Lauraa spune:
Asa deci! Se ingroasa randurile!!!
Natalia, bine ai venit si desigur, felicitari!
Eu iau acid folic , o pastila pe zi.De fapt pastilele se numesc Femibion , acid folic + inca niste chestii cum ar fi Vit. C, Vit. E, complex de B-uri, iod, etc. Principalul ramane acidul folic. Altceva nu mi-a dat. Am urmatorul termin pe 30 sept. Eu ma lupt cu o bacterie idioata care m-a bagat saptamana trecuta in spital. E vorba de Escherichia Coli, o am in intestin, am avut 20 de ore de diaree groaznica, mi-a trecut si acum parca vrea sa ma apuce din nou. Trebuie sa am grija MARE sa nu ajunga in tractul urinar ca pe acolo face ravagii.In rest, ca tot omul, sani umflati si putin durerosi, somn la greu si mici dureri de burta in partea dreapta jos. Dr. zice ca ar fi corpul galben pe ovarul drept si e normal sa ma "tina" un pic.
Sanatate!!
Laura
Andra M spune:
Buna Natalia si Laura,
La mine DPN este 13 mai 2004. O sa fie cadoul nostru pentru noi de aniversarea a 1 an de la nunta. ( Ne-am casatorit in 10 MAI ). Asa cum vestea a fost cadoul sotului meu de ziua mea. Exact ce-mi doream mai mult.
Fetelor eu sunt tare fericita. Am 29 de ani si parca anul asta mi s-au implinit toate visele din ultimii 5.
Va pup si multa sanatate voua si bebeilor,
Andra
romana spune:
Eu sint o mamica de iunie 2003 si ma bucur sa vad cum incepeti si voi , ca mine acum un an, sa simtiti bucuria unei sarcini.
Va doresc sa fiti sanatoase si sa faceti bebelusi frumosi si sanatosi.
Cu drag Romana si Cristian care tot da din picioruse
NataliaS spune:
Buna din nou, sunt curioasa daca e cineva prin zona.
Eu sunt tare fericita, dar parca mi-e frica sa ma si bucur, cu patania pe care am avut-o anul trecut. Vreau sa va spun ca nici macar nu ne-am anuntat parintii care fierb de nerabdare sa auda vestea asta, si nici nu-i anunt pana in momentul in care stiu ca am trecut de perioada asta cu nabadai. Se vor supara cu siguranta, dar mi-e de ajuns ca ma panichez eu la fiecare durere nu imi mai lipseste deloc sa ma sune si ei sa ma intrebe cum sunt,etc.
Laura sa stii ca inainte de a ramane insarcinata am fost sa-mi fac o secretie vaginala si astia mi-au zis ca am Candida si E.Coli. De Candida stiam ca e o chestie mai veche si foarte rebela pe care am tratat-o in zece mii de feluri si a revenit din nou cu prima ocazie cand am avut imunitatea scazuta, ca doar face parte din flora vaginala obisnuita, nu poti sa o omori de tot ...dar de coli nu ma asteptam sa aud, mai ales ca nu se pune problema unei igiene defectuoase. Mi-au dat antibiotice, pe care avand banuiala ca sunt insarcinata, nu le-am luat...si bine am facut, ca altfel acum puteam sa-i fac Pa lui BB.
De ce ti-am spus toata istoria asta? Deoarece acum am senzatia ca am facut o usoara cistita si trebuie sa merg sa-mi fac un examen de urina ...sper sa nu fie Coli.
Ce stiti despre Pregnyl? Ca eu am fost aseara pe la doctorita (prietena) mea la spital, era de garda, mi-a mai facut un eco si tot degeaba, inca nu se vede ca-i prea mic si pentru orice eventualitate, luand in considerare sarcina pe care am pierdut-o si faptul ca acum ma cam doare din cand in cand burtica, mi-a scris niste injectii cu Pregnyl 1000 u la 3 zile.
Daca mai luati careva spuneti-mi ce stiti despre acest medicament.
Natalia