suzeta non stop

suzeta non stop | Autor: crissandrada

Link direct la acest mesaj

Fetita mea care are 1,5 ani de 2-3 saptamani trage din suzeta si zi si noapte. Pana atunci folosea suzeta doar la somn. Acum o cere si o cauta prin casa. Nu ii pot distrage atentia decat pt foarte putin timp apoi isi aduce aminte si tipa dupa ea.
Cum sa procedez sa o fac sa renunte la ea macar pe perioada zilei?

Criss de Alessia si Andrada

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Poate ca mai apar ceva dintisori si o doare? Si astfel sa simta nevoia sa "suga" ceva, sa mai estompeze durerea?

Kiki si Nicolae-Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Si Luca, care nu a fost deloc fan suzeta, de vreo 1 luna la fel ,ar rontai la ea toata ziua. Este in plina eruptie dentara, il chinuie rau maselele.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Si Marc (tot 1.5 ani) face fix la fel cand ii ies dintisori, cauta prostia de cauciuc peste tot si o roade cu inversunare ... cred ca il mai "scarpina" la gingii plus sentimentul de comfort care e indus de supt ... asa ca eu zic sa nu iti faci prea mari griji, dupa ce ies dintisorii probabil va rari ea singura episodul suzeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

si fetita mea de 1 an si 8 luni de o perioada incoace e "disperata" dupa suzeta.....si la ea nu sunt dintisorii/maselutele de vina ca ea are demult tot "pachetul" dentar iesit... eu o mai las vreo 2-3 luni maxim dupa care incerc sa o scot ca e de ajuns.

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Noi avem 2 ani si o luna, si suntem fani suzi inca

Dar le dau dreptate fetelor. Fie-mea nu sta cu ea decat daca ii da vrun dinte. Daca nu ( pentru ca am stresat-o RAU ca bebe are suzi, fetitele au jucarii si bobo, si d-astea), daor daorme cu ea, adica adorme cu ea. Cand se scoala e foarte amuzanta, nici nu ma baga in seama, se duce chitita la cosu de gunoi si arunca suzeta! "cah, bebe, cah!" ...Normal ca la somn incepe cu "mami doog(te rog) zuzi"... Insa cand nu are probleme, necazuri, "ofuri" nici sa n-o vada, ii e rusine cu ea chair de vro 2 luni, daca cumva pleaca cu ea in mana afara cum ajungem la vrun copil o vad cum ascunde mana la spate pana o intreb ce are si mi-o baga subtil in geata "batzelu lide nana" (baitelu rade de adriana)...

La un an jumate, cu cat incercam sa o ascund de ea cu atat ii observa lipsa mai atre si mai rau o cauta. Cum i-am lasat efectiv la discretie, chiar avand grija sa nu se piarda, i-a scazut interesul fata de ea progresiv. Iar de pe la un an si 10 luni am inceput cu "vai ce urat iti sta cu suzi", "mami numai bebe sta cu suzi si lu' bebe nu-i da tanti de la magazin bobo", "mami esti fetita mare, rad copii de tine ca ai suzi in gura" etc etc....dar fara sa i-o iau, fara sa o fortez...ea sigura o scoatea chiar daca se vedea ca nuu ii convine...Ba chiar am aruncat o data suzi a ei prefrerata la gunoi afara, si apoi am stat 15 min langa tomeron sa o plangem amandoua in liniste, incetunel asa... Poate si ptr ca restul sunt altfel decat acea suzeta...dar nu mai pare moarta dupa ele deloc, decat cand adoarme..atata

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

si noi suntem dependenti de suzetafie-mea si-o cauta singura noaptea prin pat si noi de abia o gasim, dar ea stie imediat unde este, zici ca are miros si nu alta. Si eu vreau sa o dezvat de suzi, ziua o mai pacalesc si nu i-o dau, dar la somnic e musai sa o aiba, altfel plange. Pe ea o linisteste foarte mult suzeta, la 1 an si aproape 3 luni cat are i-au aparut aproape toti dintisorii, dar si maselutele si nu a fost deloc agitata din aceasta cauza intrucat a rontait mereu la suzeta. cateodata este foarte amuzanta cand nu o vrea arunca singura suzeta pe jos sau vine si mi-o baga mie in gura, la fel face si cu biberonul dupa ce suge ea tot lapicul imi baga si mie biberonul in gura.
sper ca atunci cand poate intelege ce ii zic sa renuntam la ea. Cineva imi spunea sa pun pe ea cacao sau boia de ardei iute, dar probabil o va arunca insa cred ca va fi foarte agitata ca nu mai are suzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Eu cand am incercat sa ii ung suzeta cu usturoi nu am obtinut nimic...o tinea in brate si plangea dupa ea "suzi caca , suzi caca" :))...Asta pe la 1 an jumate sau putin dupa. Dupa ce se calma, se apuca sa dea cu mana pe ea cum ma vazuse ca sterg eu diverse...pan la urma disparea gustul...sau se obisnuia ea cu el, oricum, ineficient.

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Nici eu nu vad inca motiv de ingrijorare, pana la 2 ani .. e o metoda de comfort, e din cauza dintilor ...

Si fetita mea (1 an si 8 luni) o cere mai des in ultimul timp si in timpul zilei. Pana acum era doar pt. somn.O mai pacalesc pe timpul zilei, spunandu-i ca o ia ham si i-o aduce cand face nani, ca na, ii e si lui pofta . O cauta la locul stiut de ea, ca ar trebui sa fie acolo, vede ca nu-i zice ham si gata. Dar cand e de dormit o gaseste acolo. Nu stiu daca o fi de la dinti ca si noi avem aproape tot "pachetul dentar" . Problema mea e alta ... o musca cu dintii, nu o suge normal. O composteaza cu dintii, de o face ferfenita. Efectiv se rup bucatele mici din ea. A facut asa cu una, am zis ca o fi fost o intamplare .. i-am luat alta, la nici o sapt. la fel. Acum o are pe a 3-a (si ultima) ... daca ii face la fel, alta nu-i mai iau ... i-am explicat ca nu trebuie sa o strice cu dintii, ci sa o tina numai in gura sa o suga ... sa vedem cat a inteles si cata viata o sa aiba si suzeta asta. Poate asa, asta e un semn ca trebuie sa o eliminam din peisaj, ca doar e fetita mare, nu?

ratusca din viata mea - www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=0" target="_blank"> abr1 si abr2

Nu zic mereu ceea ce gandesc, dar gandesc mereu ceea ce zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taniusca spune:

eu sunt o fericita la capitolul asta. pe cat de disperat era baietelul meu dupa suzi inainte, acum la 11 luni nici nu se mai uita la ea, daca incerc sa i-o dau in gurita, o arunca sau nu-mi da voie, pune limbuta piedica. chiar nu stiu cum de a renuntat singur asa, ma gandeam ca o sa-mi fie greu sa-l dezobisnuiesc, si noaptea dormea cu ea, daca o scapa, se treaza plangand si o cerea, se calma imediat cum i-o dadeam. ma bucur ca a renuntat singur si inca de asa mic.

Mergi la inceput